Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Skriningot ne mi teknuva tochno,no mislam vaginalno beshe prviot. Inaku da prvin skriningot, pa potoa ti zimaat krv i spored merkite se presmetuva verojatnosta za down sindrom :)

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  2. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.896
    Допаѓања:
    142.323
    Da se pravi eho (mene i vaginalno i abdomenalno ) me gledase i plus mi zemaa krv posle pregledot.A isto taka i mi zemaa mikrobioloski brisevi.Rezultatite od krv za okolu edna nedela gi dobiv,a od ehoto ti kazuva odma.Togas kaj poveketo go kazuvaat i polot.

3. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.897
    Амниосинтеза се прави за откривање на болести.

4. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.896
    Допаѓања:
    142.323

5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.262
    Амнио се прави само ако има веќе некакви параметри кои упатуваат на тоа или доколку трудницата има повеќе од 36 години, не прават сите амнио, кај нормална бременост без никакви параметри не прават амнио.

На LUCERKA му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.897
    Ок , јас знам дека годините немаат врска со тоа. Мене ме тераа да правам ,а имам мн помалку од 30 год:D среќа што се свестив , па се откажав у последен момент:!:

7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.262
    А кој те тераше? И зошто? Амнио е последно испитување во случај да има некакви сомневања за да се констатираат аномалии. Не е нешто страшно, но е болно и незгодно, нема потреба да се изложуваш на таква постапка доколку е се во ред. Амниото без никакви претходни сомневања задолжително е кај трудници постари од 36, порано било 32, сега е таа граница поставена.

8. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.897
    Докторот инсистираше , јас додуша и отидов кај Стефанија Адела знам бев ме прегледа и ме извади од памет дека можело да дојде до абортус дрн дрн , па ме пратија као на советување во една соба . А претходно имав одлепена постелка и губење на едно од бебенцата ( ми рекоа дека биле близначиња , но едното не успеало ) :sweat:

9. @macence@

@macence@ Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    62
    Jas vcera bev na klinika za prv skrining mi pravea abdomenalno i od tamu d-rkata mi dade upat za biohemiska laboratorija za prisca 1, od eho rezultati mi dade vednas, dodeka od krf vo ponedelnik rezultati

10. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.071
    Допаѓања:
    1.361
    Дали овој преглед се прави САМО во 12-та недела?
    Зошто јас сум на контрола во 13-та.. :/

11. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Nema vrska, i jas vo 13ta pravev :)

12. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.896
    Допаѓања:
    142.323
    Mene mi rekoa so polna 12 nedela se pravi ,a sega ne pametam tocno kolku bev koga otidov.ama mislam moze i vo 13 nedela

13. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Во 12та недела скринингот е абдоменално и веднаш после него ти земаат крв за Приска. Резултати и мерки од скрининг имаш веднаш, а од Приска за 2-3 дена. Каде ќе правиш скрининг и приска?

14. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    70.710
    Абе женички,овие на гак мн "вредни" се...се јавувам 6 пати од сабајле,прво ми рекоа јави се покасно,на визита сме...се јавувам повторно,ама телефон никој не крева. Утре сум за прв скрининг и приска.Од ваше искуство,во колку часот е најдобро да одам, со приоритетен сум,а треба да патувам?

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.262
    Одсабајле, нема да чекаш многу, за трудници секаде има приоритет ;) За ГАК за скринизите сите упати се приоритетни, така да уживај си ;)

На simonka93 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Мешиња да ве прашам, кога кажавте за бременоста на блиските? Сега за сега знаат само две мои драги особи кои беа во исчекување заедно со мене, и неколку медицински лица кои ми помагаа низ болнициве овие години :)
    Мм сака да каже на другариве, роднини што му се блиски ама мене некое суеверие ме копка дека не се кажува до трети месец :( вчера ми се налути кога не му дадов да каже на другар му.

17. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    Iskreno retko koj seuste ceka 3 meseci da kaze ama jas cekav od predhodnite neubavi iskustva mi bese strav da kazam i si pocekav

На alisijad му/ѝ се допаѓа ова.
  18. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    знам..другариве уште на лекар немаа отидено па кажаа, само што дознаа одма кажаа, и он сега воден од тоа сака и он, поготово што едниот другар немаа долги години деца, плус изгубија едно дете, и кога дознаа одма споделија со нас, и вчера ептен ми се налути :sweat:

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.262
    Јас кажав кога слушнав срценце, т.е. ние. Ослободи се од тие суеверија, имаме роднини што до приска на никој не кажаа, епа претерување е тоа искрено, па почна и да се познава веќе, не знам што сакаа да постигнат. Јас па едвај додржав да кажам, пресреќна бев.

На alisijad му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    ете ме мене се вратив од преглед, ми даде докторката панцеф да пијам 10 дена и пак да проверам, дали некој од вас го пиел и колку ви помогнал? инаку го направивме првиот скрининг и приска докторката кажа дека е во ред се како што треба барем околу тоа ми олесна малку да не мислам многу на овие бактерии :whew: