Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.896
    Допаѓања:
    142.323
    I nie demek se dogovorivme da ne kazuvame vednas,posebno jas -mi bese strav,ama na svekormi i svekrva mi im kazavme eden den posle testot i pozitivniot BHCG,na moite po 2 dena a na drugite posle 2-3 nedeli...ama edvaj dodrzavme da ne kazeme.Mm vikase on cekal 4.5 god.i sega mu e merak i saka da kaze i kazuvase na site:D

На zajka1, MADO, only44you и 2 други им се допаѓа ова.
  2. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    И на моиве одма им кажавме штом направив тест, ама еве на другиве не, а колку сакам да кажам, ама ете страв некој. Јас за срценце сум дури на 13.1 , а мм заминува во сабота во германија и може да остане таму и два месеца, и затоа сака да каже, ко што вика ангел ке почне стомак да ми се познава додека дојде тој , па и тоа глупо, ке речат еве криеле од сите (facepalm)

3. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.646
    Допаѓања:
    8.391
    Јас бев околу 10 недела кога кажавме на семејството на маж ми и моето и мојата најблиска другарка.На кумовите,роднините и останатите другари после 15-16 недела.Еве веќе сум при крај на бременоста и верувам дека,могу луѓе во Македонија воопшто не знаат дека сум бремена.Откако останавбремена, престанав да постирам слики на фб.
    Искрено не верувам во очи или дека ќе ми ја урочат бременоста.Тоа го правам од причина,што претходниот пат кога абортирав во понапредната бременост,се најде една моја бивша колешка да ме праша колкаво ми е бебето и како се вика.Не можете да замислите која тежина ја имав кога ми го постави прашањето,едвај се воздржав да не се расплачам,додека кажав што се случи.
    Затоа овај пат си траам и не се фалам,кој ми е поблизок ќе дознае,а друѓите ќе дознаат кога ќе дојде време.

На alisijad му/ѝ се допаѓа ова.
  4. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Vaka od iskustvo sto odam sega na GAK do 12 casot se zakazanite pacienti, pa potoa primaat so prioritet, spored mene najubavo da si dojdes okolu 12 h.

На simonka93 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    4.209
    не треба да сте толку суеверни, ако треба нешто лошо да се деси недај боже тоа може и во 4 и во 7 и било кој месец кога веке сите знаат дека сте бремени , така да нема зашто криење, тие што одма кажуваат не ни помислуваат на лоши нешта, па бидете и вие како нив :) имав една колешка од работа, велеше а јас не кажував лошо може ке ми мисли некој, М? и што ако ти помисли некоја будала лошо као одма ке се фати тоа лошо, или не знам што, смешна ми беше дури.

На MaLeCkO :), only44you, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.646
    Допаѓања:
    8.391
    Не го сваќам како суеверие тоа што не кажувам дека сум бремена на секој што ќе го сретнам.Кај мене абортусот беше исто во шести месец и имаше многу луѓе што знаеа.
    Работата е што сакаш да ѓи избегнеш прашањата на љубопитните,ако не ти успеала бременоста.
    Оти луѓето се многу пати бесчувствителни,кај кажеш дека си абортирала,место да преќинат понатамошна дискусија почнуваат да те масираат со прашања од типот: Леле е кога беше тоа, што се случи-зошто абортираше и слично.И кај ти гори душата додаваат масло на огинот.
    А, секој си одлучува сам дали ќе каже и на кој ќе каже...

На MaLeCkO :), LUCERKA и only44you им се допаѓа ова.
  7. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.781
    Допаѓања:
    141.927
    Јас кажав по прв преглед, 6та недела, имаше срцева акција, се беше во ред, и грабнав телефонот и секаде си кажав. Мислам дека и не дај Боже да има нешто лошо, подобро ќе ми беше ако сите мои блиски се со мене, отколку сама. Во уроци не верувам.

Иначе, ви тече ли по малце на гаќите? по некоја капка? Од вчера имам таква водичка, имав на почетокот, сега пак. Не е обемно, по 2-3 капки, ама не знам дали е урина или нешто друго... Имала некоја искуство вакво?

На ivi1987, LUCERKA, only44you и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.938
    Здравоо, некој да ми помогне околу ова што го ставате на профилот со бебенца и до кај ви е бременоста. Нешто пробав со урл ама не ми успе. Хелп !

9. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    4.209
    не кажував ни јас на секој што ке го сретнам еј знаеш бремена сум, или да опнам слика на фб baby loading а тоа уште ко гравче е, имам и такви фб пријатели, ама не ги сметам за секој роднини, први братучеди, блиски другарки со кои сум секој ден, ај ако не да криев од другарките па кога ке почнеше стомакот тогаш да дознаеја јас лошо би се осекала некој така да ми направи а сум блиска со него. Но добро секој си знае за себе најдобро.

На kolibra му/ѝ се допаѓа ова.
  10. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    оф бе, и што ме советувате сега да кажам или не? Мажле ке дојде кај да е од работа и ке почне пак да ме гњави за тоа :sweat: ние вчера видовме пораснал бебуш има убаво сакусче и точкичка во него докторот задоволен беше, ама за срценце рано ни е, негде 5.5 недели сум според зачнувањето, според циклус сум 8+3 ама не се водам така.

11. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Почекај си мила срцева акција и кажи си на тие што сметаш дека треба да знаат.
    И секако честитки за бременоста... Многу се израдував кога прочитав. Со лесно :*

На LUCERKA и alisijad им се допаѓа ова.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.931
    Допаѓања:
    110.262
    Јас мислам да им каже на најблиските другари и на најблиските роднини, ако му е мерак он да каже, на другите кажете им по срцевата акција. Ептен сака он да си каже, а ако не е проблем ти да им кажеш во тој случај почекај да чуеш срценце па кажи им. Мм на најблиските им кажа откако ги собра сите, зема едно мало гравче и им рече, сега е толкаво ама за 8 месеци ќе јадеме мекици за нашето бебе.

На zajka1, MaLeCkO :), LUCERKA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    2.724
    Не се оптоварувај со тоа кога да кажеш. Кажи си кога ќе ти дојде самото. Јас никогаш не сум верувала во такви нешта како што се уроци или нечинело, ама ете за бременоста реагирав сосема поинаку. Не си се препознавам самата. Мислев дека ќе кажам на сите веднаш, ама испадна дека едноставно не ми се кажува. Стигнав 7ми и досега знаат само колегите и пријатели и тоа тие блиските, не сите. Роднини немаат поима што се дешава. Како тргнало ќе дознаат на мекици.

На only44you и alisijad им се допаѓа ова.
  14. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    И јас за оваа бременост реагирам многу поинаку. Дали дека сега сум повозрасна или дека ми е долгоочекувана бременост, после 11 год. не знам ни самата, но јас некако како да се срамам да кажувам, непријатно ми е... Ни на работа немав кажано до 11 недела, па прокрварев на работно место и така мораа да дознаат претпоставените. Фала му на бога сме добри, само мораме повеќе да одмараме и мируваме.

Ви посакувам на сите среќни и бериќетни празници и уште поубави и полесни бремености.
    Ве гушкам најсилно :l:

На Sunshine_1979, alisijad и slobodka им се допаѓа ова.
  15. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Фала ви девојки, едните роднини на мм , блиски, живеат одма до нас, и мм со братучед му е ко со брат близок, јас не сум толку ама он да, така да ако каже он овие денови тоа ке е, јас прилика да кaжaм немa дa имaм сигурнo нa никoј, aкo не здрaвје ке дoзнaaт кoгa ке се врaти вo февруaри :) муaбети ке имa зaштo сме криеле aмa тoa е сегa :)

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  16. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    2.724
    Абе што ти е гајле дека ќе имало муабети што сте криеле? Ич да не ти е гајле. Прави си како мислиш дека е најпаметно за тебе. Мене ме ми паѓа на памет да ги мислам кој би се наљутил дека не сум кажала.

На alisijad и only44you им се допаѓа ова.
  17. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    После се, јас сватив дека луѓето секако ќе зборуваат кажала ти или не.... Така да мој искрен совет ти е да си правиш тебе како најмногу ти одговара :*

На MaLeCkO :), Sunshine_1979, alisijad и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.931
    Допаѓања:
    110.262
    Јас прво кажав на мм, па на другарка која во моментот кога правев тест ми пиша, после на мајка ми, па на сестра ми, па на форумов. Кога си дојдов дома си викам па ја на форумот кажав кај што има илјадници од кои само дел знам а нема да кажам на блиските, така кажавме на свеки вечерта и на фамилијата на мм. Реално јас сакав да споделам побргу за да не ме потпрашуваат, оти мислев ќе се поправам многу, ама излезе да не сум поправена ич па ако не ме загледаш во стомак нема ни да приметиш.

На alisijad му/ѝ се допаѓа ова.
  19. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Vo poliklinika Organdziski

20. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Јас чекав срцева акција пред со мм да кажеме на најблиските!
    Премногу лошо поминавме предходно па се плашевме и да се радуваме и да кажуваме, но откако го слушнавме срценцето им кажавме на најблиските од фамилија и 2-3 пара пријатели!
    За другите почекавме до 3 месец!
    Мене ми беше многу непријатно оти од прв ден ме оставија на боледување па требаше да измислувам причини зошто сум дома а не на работа, па кратко успеав да се извадам на стар па нов одмор и после си кажав што е работата на сите! На работа не ми одеше да измислувам болести поготово што на боледувањето се гледаше дијагнозата крвавење во рана бременост...и излезе и веднаш да кажам и на колешките и на директорката!
    Во право сте за едно : МИСЛИ УБАВО ЗА ДА ТИ СЕ СЛУЧУВА УБАВО!!!

На kelebeim***, only44you, alisijad и 1 друга личност им се допаѓа ова.