Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Јас прво му кажав на една непозната жена:D....кога го направив тестот бев на работа и бев превозбудена.Потоа на мм и на керкичката,па после на моите па на неговите.По некоја недела кога зедов боледување научи и цела фирма и така.

only44you likes this.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Јас на работа кашав некаде 9та недела, прво чекав срцева, па додека да ги најдам на место сите, не сакав на другите да кажам прво, сакав на шефицата и на директорот и така дојде 9та недела.

3. NewMommy

NewMommy Популарен член

Здраво на сите, јас сум нова на форумов. Инаку сум во 29 недела од бременоста, е сега не знам како да го рачунам тоа во месеци, секаде е различно напишано. Знам дека е седми месец од бременост ама до кога трае седми, до кога осми, тоа не ми е баш јасно :smirk:

4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Да, седми е, од 31ва недела влегуваш во 8ми месец.

NewMommy likes this.
  5. only44you

only44you Популарен член

Јас сега би ве прашала едно друго прашање.....
    Од почетокот на бременоста пијам Pregnazon Complete, но на првата кутија што ја допив пред некој ден пишуваше Тwo a day и пиев по две на ден , а сега мм ми купи нова кутија на која пишува One a day, во аптека му рекла дека тоа е новата кутија на Pregnazon Complete и да пијам по една капсула на ден , баш како што пишува на кутијата. Има ли некоја од вас искуство со ова или да го барам др. што ми ги препиша капсуливе ?

6. alisijad

alisijad Популарен член

Милa дaли мoжеш дa видиш дaли имa вo сoстaвoт јoд? Јaс oсвен фoлнa другo не пијaм не смеaм јoд зaрaди еутирoксoт. И не знaм кoи витaмини дa ги земaм :(

7. simonka93

simonka93 Форумски идол

Јас да ви кажам право,во однос на кажувањето на моите и на свекор ми кажавме веднаш откако потврдивме бременост, и на некои пријатели и кумовите. А на роднини како тетки,стрини и баба и дедо ќе им кажеме за нова година

8. NewMommy

NewMommy Популарен член

Јас направив два тестови за бременост и на двата не се појави ниту една цртичка. Малку е чудно ама ништо не се појави. Ама јас знаев дека сум бремена бидејќи ми доцнеше десетина дена. Тогаш и кажав на мајка ми и секако мм кој знаеше се. На лекар отидов дури 8 недела од бременост бидејќи матичната беше на одмор и дури тогаш добив потврда дека сум бремена. Иако знаев, сепак беше возбудата голема. Тогаш им кажавме на моите и неговите, а на околината кога наполнив 4 месеци бидејќи ми беше страв нешто да не се случи. Сега веќе нема ни криење, мешето се гледа :)

alisijad and Cka like this.
  9. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

И јас пијам еутирокс, 5*75гр. и 2*50гр.заради хашимото тироидитис. Од прв ден пијам Премама дуо и никој не ми има кажано за контраиндикацијата...а поминав еден куп доктори!
    Инаку сега гледам на кутијата, има јод 150mcg но на кутијата пишува дека апчињата придонесуваат за нормална работа на тироидната жлезда!

alisijad likes this.
  10. only44you

only44you Популарен член

@alisijad na Pregnazonov gledam pisuva deka sodrzat kalium jodit 75mg, pa valjda toa e....

alisijad likes this.
  11. alisijad

alisijad Популарен член

Мене докторот ништо не ми напомена ми препиша само фолна од 5мг, јас на форумов прочитав членка што иде кај истиот доктор и пие еутирокс и и рекол не смее фемибион ради јодот,а ја сосема изумив да го прашам и него и ендокринологот :(

12. juli rak

juli rak Истакнат член

Mamicki moi mili ne sum ve zaboravila Samo sum premnogu zafatena koga malku ke se stabilizirame so maliot moj vednas ke vi pisam ke vi ja raskazam mojata prikazna. P.s cestitki Za site novi trudnici I mamicki ve baknuvam

zajka1, slimy, MaLeCkO :) and 2 others like this.
  13. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

И мене првиот пат докторот само фолна ми даде. Кога слушнавме срценце, ми препиша плис магнезиум 9 витамини. До тогаш само фолна.

alisijad likes this.
  14. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Јас и за првото и за второво кажав одма штом дознав на тие што ми се блиски и со тие што сакав да споделам,не чекав ни срцева акција а ни стомак да ми се познава.Цела фирма дозна одма зошто прокрварев и седев на боледување два ипол месеци и тоа е тоа.Имам добри мисли,не се оптеретувам со кој што рекол и да не се случи нешто лошо Недај Боже.Знам дека се ќе биде добро како со првото така и со ова па немам потреба да кријам ваква убава работа.
    Инаку да ви кажам нешто што премногу ме изнервира денес.Бев во Авицена да правам крвна слика со ЦРП,протеини и уште нешто имаше и ми рекоа дека докторот не ми ставил шифра за трудници па морале да ми наплатат регулар.Се опрчив 570 денари за на крај крвната слика да не е точна.Серумското железо ми е неверојатни 47,3 со извичник дури што не постои како цифра.Леукоцити покачени многу а о бактерии ++ а пред неколку дена правев крвна слика во Адриалаб и немав нит бактерии во урина а железото ми беше нормално.И што е најтрагично сестрата си ставила шифра за трудници ама они сепак ми наплатиле пошто незнам како ама не ја виделе во упатот.И сега чаре,треба да правам нова крвна слика и пак пари за џабе да давам.Ми се смачи веќе.Ептен сум разочарана од Авицена,кога и да отидам кај нив бактерии и леукоцити до плафон па ајде за џабе уринокултура и секогаш чиста,никогаш веќе нема да им стапнам.А за боцкањето па друга прича,во последно време секогаш модра рака и боцкањето го осеќам ептен болно.Затоа Авицена,не фала.
    А денес ми тргна денов посабајлечки,и со Авицена а и со докторите во Железничар.Ја носев ќеркичката пошто и излезе нешто на капакот на окцето и замислете ми рекоа дека незнаат што и е на очно,па ме пратија на кожно и од таму ми дигаа раменици,ама сепак на недадена дијагноза ми дадоа маст да и мачкам.Е,до толку е добра и напредна нашава медицина.Ќе си пукнам од мака.
    Ај добра ви ноќ на сите па се надевам утре ќе имам нормален ден.

MaLeCkO :) likes this.
  15. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Samo jas li nemozham da go prepoznaam ikanjeto na bebeto?:?: Nekoj da mi objasni kako izgleda toa chuvstvo?

16. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Незнам што да кажам, јас веќе сум при крај со бременоста, редовно одам на патофиза, стабилно ми е Тсх цела бременост, специјалист од ГАК ми ги препиша Премама...останува да се надевам дека знаат што прават!

17. fairy88

fairy88 Популарен член

Јас сега се враќам од Божиќ,не можев многу да седам,почна да притиска бебуш и да се буни:)
    Искрено сум задоволна што и толку издржаме.Многу убава беше атмосверата,стварно интересно прават.Дојде и дедо мраз да подели на сите поклони после вечерата:lol:,а малата требаше да му испее песнички:l:
    @Mariangel кога бебето ика,осеќаш како послаби удари или пулсирање каде што му е главчето на бебуш.
    Поздрав и имајте убава вечер;)

Mariangel and Bebulleee like this.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ke go osetish mila, bez nervozi. Jas ushte go osekam kako lesno pretkanje vo 21va nedela pa ne se sekiram. Inache se sekavam so sestra mi koga ja gledavme dadichka nasha kako ika, abe cela se premestuvashe, cel stomak ripashe koga ona ikashe :D

Bebulleee, Mariangel and S.Snezana like this.
  19. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Фала ви за советите за киселините се обидов со маслинки и сега за сега делува :nod: во однос на кажувањето по пријатели и фамилии и за првото и за второто , штом се потврди бременоста веднаш си кажавме е сеа за првото малку комплицирано дека млади ама се помина добро на крајот :)

S.Snezana and only44you like this.
  20. okcenzi

okcenzi Популарен член

Ми се ближи терминот, а јас уште како да сум во сон. Како ова да и се случува на некоја друга а не мене. Малава пуфла знае толку да ме расклоца што повремено и без здив ме остава. Мислам дека каратето ке и биде омилен спорт. Удари дава со прецизност, те во ребро те во јајник, ама таква прецизност и сила, дури и Стивен Сегал во забрзаните сминки може да и подзавиди. Е тоа е.