1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.164
    Допаѓања:
    20.577
    До кај си? Која недела си сега?

2. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    37 +1. Ситно ситно

На only44you, Mariangel и flower30 им се допаѓа ова.
  3. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.164
    Допаѓања:
    20.577
    Точно 9 недели понапред од мене си, јас сум 28+1. Вчера @kristina.k , ми вика, ајде уште дестина недели... викам КАКО БЕ!!! Кога помина времето, хахахах.
    Поздрав до тебе и до каратистката, и нашава не е поарна, ама тоа ме радува :D

На only44you, okcenzi, kristina.k и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.912
    Допаѓања:
    110.204
    Хехехехехехе......

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  6. MaLeCkO :)

MaLeCkO :) Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2015
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    384
    hehehhehehee ne i se ceka veke :D :D :D (hollest):dance:

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  7. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    На брисот пак ми се јавила кандида на цервикс. Ја лечев со канестен 3 и полигинакс, но повторно се појавува. Ја прашав матичната вика неопенетран форте да ставам, некои вагиналети со поширок спектар, штом веќе сум ставала од овие. Дали некој ги користел и може ли да ми кажете според вас кои вагиналети се најефикасни за кандидава досадна?

8. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Неoпенoтрaн фoрте имaaт и метрoдинaзoл вo сoстaвoт кoј штo не е зa кaндидa. Микoнaзoлoт кoј им е втoрa сoстoјкa е зa кaндидa, пoдoбрo земи си Гинoдaктaрин кoи се сaмo микoнaзoл.

На coconaut и Bebulleee им се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.912
    Допаѓања:
    110.204
    За кандидата само диета му е мајка, да не јадеш блачко, да пиеш млеко и да не користиш бело брашно и бел шеќер и повеќе јогурт/кефир. Иначе се ќе ти се појавува стално, ќе се повторува. Во принцип јас кандида излечив само со диета за детоксификација, без производи од животинско потекло, благо, алкохол, шеќери и кафе, 21 ден и не се врати повеќе.

На do-re-mi и coconaut им се допаѓа ова.
  10. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Jas sum podolgo vreme na dieta veke ne jadam voopsto blago, testenini, samo integralen leb, pijam jogurt, koristev i probiotik lactogyn, no ete kandidata povtorno se pojavuva, nema spas od nea. A koi se podobri spored vas Ginodaktrin ili Kanesten 3?

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.912
    Допаѓања:
    110.204
    Канестенот знам дека смее само 2 пати годишно да се ставаат, не смее почесто, така кажа еден доктор на една емисија еднаш. Гинодактрин не знам што состав се искрено и не можам да кажам.

12. KikuFFka

KikuFFka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2015
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    184
    Ajde dobar den i od mene da ve prasam kako ste mesina, periodov nekako slabo ve druzam pa eve denes dojde redot da vi pisam. Jas seuste sum si doma a od bebusov moj nema nikakov aber ne mu se izleguva nekako a jas so netrpenie go cekam se bi dala za da go vidam sto poskoro. E sega me zagrizuva edna dr rabota mojava doktorka koja trebase da me porodi zaminala na odmor i se vraka bas tocno na 31 za Nova Godina vecerta na rabota togas e na smena i vo misla mi e dali ke dojdi koga ke i zvonam ako me fatat bolku porano dodeka e seuste na odmor. A iskreno ne mi se veruva deka do slednata nedela seuste nema da bidam porodena nekako mi deluva kako mn vreme ama pak nisto ne se znae. Navistina sum razocarana a jas nea tolku mnogu i veruvav i sega se cuvstvuvam kako nekoj mn blizok da me izneveril kako da sum ostavena na cedilo.

13. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    девојчиња вие што ставате утрогестан ви се случило ли остатокот од вагиналетата да е ко портокалов :^)

14. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    2.723
    Каде ќе се пораѓаш? Јас се распрашував за на ГАК, и ептен се разочарав. Дознав дека имале најстрога наредба да доаѓаат од дома на повик. И дека ќе те пораѓа оној што ке ти се падне на смена !!!

На KikuFFka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.007
    Допаѓања:
    9.470
    Девојки јас правев крвна слика и урина, кај бактерии има еден +. Да правам ли уринокултура или нема потреба? Друг пат имам правено уринокултура на три плуса и била стерилна.

16. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.896
    Допаѓања:
    142.319
    Kaj mene imase ++ i jas pravev urinokultura i ispadna -nema bakterii.Ama prasaj si go ginekologot ili ako mozes napravi si da si bides sigurna.

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  17. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.007
    Допаѓања:
    9.470
    Фала на одговор. Во пон ќе одам по упат за секој случај.
    Е сега да прашам уште нешто. Дали и колку се штетни за плодот инекциите прогестерон. Јас сум на почеток и пијам утрогестан 3/1 и еднаш неделно треба да се боцкам прогестерон до 12 недела. Да не е многу :^)

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.896
    Допаѓања:
    142.319
    Ne se stetni,naprotiv gi davat za podrska na plodot.I jas piev utrogestan i stavav 3progesteron inekcii na 3nedeli.

На mdenkov и MADO им се допаѓа ова.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.912
    Допаѓања:
    110.204
    Ако ти дале значи не е штетно, прогестеронот е за подршка на бременоста. Мој совет верувајте им на гинеколозите, они знаат најубаво, не за џабе сте го одбрале. Супер е да се советувате, ама секогаш одбирам да му верувам на гинекологот пред советите од другите. Еве чист пример, во подршка зборат за тоа за колку време треба да се однесе спермата за спергмограм, на едни им кажале 2 саати, на други 45 минути, а на нас 20 минути, и сега кој е во право?

На MaLeCkO :), Верче4 и MADO им се допаѓа ова.
  20. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    I jas seuste primam progesteron tie se za podrska ne se stetni

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.