Tocno e,poveke se zamarame so prasuvanje ,ama ete nekoi doktori ima sto ili ne znaat dovolno ili ne se zamaraat.jas eve ne vikam deka ne e strucna mojava maticna ama mi kazuva nekoi raboti sto koga odam na privatno doktorkata kazuva drugo.A moras da imas maticen ginekolog-i za ispituvanjata i za upat za poragaj. Eve pr.vika pij Analgin slobodno-a analginot predizvikuva krvarenje; ke pravime PAP vo 25 nedela a dr.doktorka vika sega ne treba da se cepka tamu...i red drugi raboti.
Фала ви на брзите одговори. Јас секогаш правам што ќе ми рече гиникологот, ама сепак сакав да се осигурам. Исто и јас одам и кај матичниот но и во систина. Е сега матичната ништо не ми спомна за фемибион1 или премама а во систина докторката ми препорача, пијам само фолна и магнезиум. Незнам сега што да правам, а глупо ми е пак да и се јавувам на матичната да ја прашам и така за секоја ситница и досаѓам по тел. а на преглед сум тек после празниците.
Jas do treti piev femibion 1 i plus nekoi vitamini a posle treti mi go smeni femibion 2 pijam. Omegazon i magnezium
Zencinja, nie sto sme od Skopje, Tetovo, ke ja imsme li taa sreka da ne postedat id rabota zaradi zagadenosta? Sega slusam na vesti imalo predlog za takvo nesto. Ako ima super ke mi dojde !!!
Zdravo mamicki kako ste mi ajde ve molam za mislenje ispituvav krv i mokrakja vo mokrakjata imav Dosta bakterii a bidejki i me tera mnogu cesto za mokrenje a mokram samo po ednaa kapka i toa so pecenje maticniot mi prepisa cefaleksin. Pa ve molam za mislenje imate li iskustvo si nego. Inaku dum veke vlezena vo 5-ti mesec. Vi blagodaram odnapred
Јас почитувам кога доктор дава антибиотик ИСКЛУЧИВО со направен антибиограм. Инаку не може да се знае која бактерија е и на кој антибиотик делува. Ама еве докториве сезнајковци на гравчиња гледаат, и така ни лупаат антибиотици со еци пеци пец. Јас искрено цефалексин кога пијам џабе е, кај мене ич не делува. Некои пак многу често примаат. Ама според мене се знае, урино култура и антибиограм, да се види што е, па после терапија. Не само да те трујат.
Ne znam sto da pravam generalno ovoj problem go imam sekoja zima i najlesno znaev palin mu e majkata i kako nova no sega e druga situacijata ne sum samo jas treba da mislam i na bebusot. Dopolnitelno mi kaza mnogu caj od brusnica i po edna solja na den uvin caj
Сум имала вакви болки и јас. Само ципринол ми помагал. Инаку поголема болка од таа кога одиш за една капка во вц нема!!
I jas mislam deka atb bez abtibiogram e dzabe truenje. Jas denes dadov krv i k.s. bombona imam, ama bakterii 3 plusa, i kristali a toa znachi pak imam pesok. 145 hgb i 11,9 zelezo, bombona. Ushte nekolku dena do sredbata so sinko, edvaj chekam da go vidam.
Devojki da ve prasam dali nekoja imala slicno iskustvo imam bolki na desnata strana kako pola na polovinata pola kolkot i nekogas i nadolu idi bolkata vo nogata i boli samo koga ke legnam vo dvizenje i sedenje ne
Целo време си плaчaм не мoжaм дa се смирaм некaкo хoрмoниве кo дa ми збудaлеa , се нaпив бедoксин aмa не пoмaгa , утре мм oди нa пaт и кo детенце се лигaвaм , мнoгу ми е стрaв дa не му штетaм нa бебетo
Епа гледај смири се душичке. Секако тоа ти е и од хормоните и од се останато. Сепак не си сама мила, со бебенцето си и чувајте се сега еден со друг
Здраво мешиња...Како сте? Да не имаме уште некоја нова трудница да ја замени @Pcelka94,мада не би имале ништо против и повеќе ако ни се придружите... Ние денес фамилијарно отидовме на плоштад за да се сликаат дечките со дедо мраз,да се подновиме нешто пред нова година
Да ви се пожалам пред спиење: се чувствувам како надуван балон! Како песничката од наше време " балонот се надува..." Денеска и малку повеќе јадев и подоцна вечерав и заради загаденоста не излегов на прошетка - сега не можам да дишам! Па и горушица ме мачи...ми се плаче! Ајде, да се надевам дека утрото ќе биде подобро од вечерта! Добра ноќ мили мои!
Mamichki mozhno li e od apchinjata za zhelezo da mi e crn izmetot? Se izvinuvam na prashanjevo,nekoe vreme se mislev dali da prasham ama misla mi e Izvinete ushte ednash
Да, темно зелен или црн! Ич не се секирај, од тоа е! А уште полоша комбинација е ако имаш јадено повеќе цвекло во исто време е тогаш е "тегет-бордо" [/QUOTE]
Ајде ајде, ние мајки се ќе издржиме, а иако се осеќаш така надувана , бар теши се со тоа мила дека уште малце остана до средбата со твојата принцезичка А за горушица да не ти зборувам....Јас уште од сега ја осеќам и ме дави, а имам уште многу до крајот, уффф Но како што реков, ние мајки се ке издржиме за нашите бебуши.... Се надевам дека утринава си ми подобричка , оти знаеш како велат старите.... Утрото е поумно од вечерта