Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Mesinja kako ste? Mene nedelava definitivno ne mi bese dobra:(kapak na se denes me bolat nepcata i del od zabite,a se osekam malaksano ,sum nastinala,me bolat gradite kako kamen da imam na niv,grlo me zaboluva...se na kup,a zadovolstvoto na kvadrat:(:(
    Denes dr.ne raboti,pa sakav da ve prasam-paracetamol moze da se pie vo bremenost ,neli ? Jas ke probam prvo so caj,limoni..ama ako ne projde da pijam i paracetamol.A denes treba da setame so mm za da kupuvame za bebus...e sega ili ke otkazam ili ke soberam sili da pojdam na shoping;)

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.893
    Допаѓања:
    110.081
    Би ти препорачала да одиш на шопинг и да видиш дека магично ќе заборавиш на се. Не и се давај на болката, испи лимонада некоја, ако имаш само тт напиј се парацетамол, ако не не ти треба и излегувај, прекрасен ден.
    Одам да пазарам за јадење и да се прошетам на сонцево, па има ли подобро од тоа? Со едно увце слушнав дека ќе одмараме на работа сега за празнициве, е тоа беше дефинитивно вест на денот :D

На zajka1, joy1, only44you и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Eve posle rabota verojatno ke odime..mm poveke se raduva od mene i edvaj ceka da odime:)jas eve si kupiv banani,cokoladno mleko i piev caj -dodeka sum na rabota so toa ke se lecam:)a posle doma ke "udram" na limonada,supi i caevi i se nadevam ke pominam bez apcinja.
    A denov bogami -stvoren za setanje :nod:

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.775
    Допаѓања:
    141.881
    Ми се журка бе жени. Ми се оди во кафич, да стојам на шанкче, да земам вода и да скокам и играм на рок музика, да пејам, да се смеам... А досега не сум видела трудници на рок журки. Ми е страв дека некој во гужва ќе ме удри. Дека ќе има дим од цигари. А и маж ми е презашитинички насстроен во последно време, мислам дека место да се опушти и да ужива со мене, цело време ќе гледа некој да не ме удри, приближи... И нема да бидеме опуштени.

Ама не можам да ви опишам колку ми треба забава. И свесна сум за сите работи кои мораат да се тргнат на страна и да се заборават поради бебето, ама во моментов не можам да си ја тргнам од глава сликата како се забавувам на некоја журка...

Излегувам со другарки, се дружам, ама по мирни места, келнерите трчаат околу мене, добивам најубави маси, по 5 пати прашуваат дали е се во ред, дали сакам друго јадење, дали ми е вкусно (келнерките па ко за инат се ужасни со мене), ама ми треба журка. Да се опуштам и мозокот да не прави ништо оставен да е среќен. Is this bad thing to feel?

На NanaMia, Bebulleee, crazylady и 6 други им се допаѓа ова.
  5. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.007
    Допаѓања:
    9.470
    Девојки колку соја моше да се јаде, јас сега јадев едни мусли на виталија и читам во составот има и соја., никогаш не сум јадела па да прашам :angel:

6. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Честитки за новите мешиња:l: со лесно да си ја износите бременоста, максимално да уживате во неа, да се сликате повеќе, да шетате повеќе и да уживате во јадењето, изгледот на вашето тело и сите промени кои ќе ги доживеете, гордо да ги прфатите и стриите и испуканата кожа и промените на градите... тоа е само првиот чекор од вашата нова, доживотна улога, најубава и најпривилегирана на целиот свет - мајчинството:inlove:
    Јас како сеближам до дефинитивното 'збогум' на оваа драга тема, се радувам на новиот почеток но тагувам за оваа прекрасна состојба во која сум по трет пат во животот:angel:
    Искрено, пресреќна сум што ја имав честа да бидам така благословена со три најмили дечиња, но самото тоа што знам дека повеќе во иднина дефинитивно под никакви услови нема да можам да го доживеам ова некако ме фаќа тага, се чувствувам како да ми е одземен дел од мене... не знам како да објаснам.
    Сигурно има и други како мене овде, после спонтан абортус и двегодишна борба за бебе кога ја родив ќеркичката бев најсреќна на светот. Секогаш велев дека првото дете е за родителите а второто е за првото, да си има брат/сестра, некој на светот со кого ќе дели се, па кога по втор пат бев бремена и тогаш го имав тоа чувство на крајот, ете заврши бременоста, две дечиња се доволно, но сепак не беше засекогаш заклучена таа врата и постоеше тоа 'можеби, некогаш пак..' но за многу кратко тоа некогаш постана сега и еве бројам часови од третава бременост.
    За кратко ќе го гушкам моето бебувче и ќе ви пишам со :d::^::party:, а вам ве оставам да уживате во најнајнајубавиот период, па се читаме повторно во бебешки теми:D
    :hug: најмили мешковци :l::l::l:

На NanaMia, okcenzi, MaLeCkO :) и 17 други им се допаѓа ова.
  7. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Баш те мислев деновиве и си помислив дека штом те нема, можеби си се породила :)
    Можеби со твоето трето бебенце ќе имаме во исти ден роденден , задутре мене ми е роденден..... Но како и да е , ти посакувам среќни и бериќетни празници, да си поминете најубаво со семејството и со лесно да ми ти е :inlove:

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Подобро е миличка!
    Се смирија симптомите и еве се досадувам по дома! Абе време не минува!!!
    Ти како си? Како е големата дадичка?
    Позз

9. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    Meskovci mene nesto me maci,od vcera navamu imam zelenkast iscedok I ne sum go osetila bebeto da mrda :(

10. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Која недела си? Ако е под 30, без паника но во подоцнежната бременост би требало да отидеш на лекар!
    Касни чоколада, малку побрзо одење или качување по скали па легни настрана, може ќе го размрдаш!
    Но незнам...јас би пошла и на ехо!
    Сѐ најдобро...пиши што се случува!

11. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.646
    Допаѓања:
    8.388
    А, која недела си?
    Еве јас сум 33 недела,па понекогаш не го осекам бебето цел ден.Нормално е многу активно,но ретко има денови кога е мрзеливо и дали еден удар осетам.Ама викам како на мене секој ден не ми е ист,сигурно важи и за него.Изеди блачко и сокче,од благото треба да се раздвижи.
    За зелениот исцедок,може да е настинка,ама и некоја инфекција.Брисеви ти земаат ли редовно?
    Ако не ти зема геникологот редовно,кога ќе одиш следниот пат инсистирај да ти земе.
    Мене ми земаат брисеви секој 3 недели и од почетокот цело време се беше негативно, а на последниот ми се јави Стрептокока агалактикус Б.
    Инаку односи цело време немам оти ми се забранети од доктор и последниот пат пак ми најдоа бактерија.Симптоми немам,освен малку појачан исцедок,што мислам дека е нормален како напредува бременоста.Од што сум ја добила еден господ знае.

12. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    @only44you ти благодарам на убавите зборови и желби, исто и тебе ти посакувам прекрасна и лесна бременост и да се читаме во бебешките теми:inlove::hug:

13. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    Kaslam,nosot mi tece mozno e da e I od toa,inaku sum 25 nedela a I retko go osekam dali e mrzelivo bebeto neznam,no me isplasi mnogu iscedokot,na kontrola odam redovno a I imam nekoj cudni bolki cel den vo stomakot

14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.893
    Допаѓања:
    110.081
    Јас во 21 недела уште го осеќам како преткање ама сабајле ме разбуди од сон со малку посилен удар, али има денови кога и не го осеќам ич. Нема правила, само тоа ќе ти кажам, без нервози и се ќе биде во ред. Убаво ти кажаа, земи си чоколатце, кока кола, кафе напиј се, нешто од тоа што ќе те расони и тебе и бебуле. Синко мој се буди кога јадам кисели овошја, многу е весел кога јадам киви, портокали, мандарини, само мрдка. Убаво рече Фери, секој ден на нас не ни е ист.

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  15. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Е добро е штом се смириле симптомите, а времето одма ке помине додека да трепнеш. Мене па брзо ми минуваат деновите , иако морам по цел ден да мирувам и да лежам за сега.

А големата дадичка само е лута и само се лути на мене. Веројатно со тоа ја искажува љубомората или не знам што. А бебето намерно не го спомнуваме пред неа за таа да не се осети запоставено. Искрено речено, како свекрвче ми е :) Но се надевам дека кога ке се роди братчето или сестричето , се ке си дојде на свое место и ке го сака највеке на свет :inlove:

На Sunshine_1979, zajka1, podravka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Mene ne mi zema bris posledniot pat mojot doktor :doh: Ni krv ne mi proveri.. Samo urina,ctg i kolku prsti sum otvorena.. A toj zelenkast iscedok go imam so meseci :?: Koga mi zemaa brisevi se beshe vo red,sledniot pregled ke insistiram da proverime :)

17. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    70.708
    Јас вчера бев на прв скрининг,се е во ред фала богу,дознавме и дека е маженце... Само многу сум незадоволна од однесувањето на персоналот на ГАК,ама кога го видов бебуш се заборавив

На kelebeim***, Sunshine_1979, zajka1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    @Mariangel мене за цела бременост само еднаш брис ми зема и тоа пред крај негде во 34/35 недела за стрептокока, друго ништо. Не се потресувај многу во Мк малце и претеруваат со брисеви на секој преглед ;)

19. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Da si prasam nesto ..mm od eden drugar dobil snosti tableti paracetamol nekoj si tabletki od mk .. a mene glava mi prsna a nemam doma od dafalganot pa dali smejam od tie paracetamolot da se napiam edno oti znam ce pocnam i da povrajkam od bolka...:( ili se istite tie tabletki paracetamol -dafalgan??

Последна измена: 26 декември 2015
  20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.074
    Допаѓања:
    328.537
    Можеш мада незнам колку ке ти помогнат.Парацентамол е лек за Т ,настинка и слично :)

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.