Мамички, Денеска неколку пати во текот на денот почувствував менструални болки со траење од неколку секунди, па не знам дали е тоа некој знак за доаѓање на бебушот . Инаку сум 38+6 недела... Ајде искусните мамички нека помагаат со споделување на сопствените искуства за последните денови пред породувањето
Точно денес влегувам во 7ма недела . И кога одам во тоалет се бришам гледам има крв со кафеава боја и не многу но сепак сум во паника. Се јавив кај матичната денес не работи ми вика земи Утрогестан дали да одам на Дежурен и дали има место за паника ?!
Акo е кaфенa бoјa не е стрaшнo, мирувaј , пиј витaмин ц и утрoгестaн стaвaј. Акo прoдoлжи сaбaјле иди нa лекaр.
Да кафеава е и не ми течи туку само кога се бришам. Имам секојдневна влошка воопшто нема на неа а иначе матичната ми рече орално да го земам не вагинално.
Koja nedela si i polot sto ti go kazale jas uste neznam na prviot skrining i mene mi rece maticniot deka mu licelo na masko ama ne e siguren
Подобро е вагинално делува директно, јас вагинално го ставам ама добро прави како ти кажале и не се грижи кафено не е страшно.
Па така ќе ги ставам шо има везе пиши дека можи и така само читам дека треба пред спиење или нема везе . Сори шо замарам ама сум преплашена !
@fs-fs-fs moj najdobronameren sovet vednas na dezuren, moze ne e nisto, no moze I se, podobro spreci nego leci. PS. Ako se krvari bilo kako, kafeavo, crvenikavo, bordo dodeka ne sopre ne se preporacuva vaginalno nisto da se stava, zatoa I maticnata ti rekla oralno. No lekar vednas mozebi imas potreba od progesteronska inekcija...
Pa dobro be mila sto odis/javuvas kaj doktorka na koja ne I veruvas?? Ako rekla oralno, oralno treba.... Vednas na doktor..
Еее не ја заплашувајте жената уште повеќе, доволно е исплашена. - Добро и кажавте да оди на доктор,ама како се нафрливте наеднаш хаха и за следен пат како ќе ти речи матичната така ќе прајш, нема две исти, кај некоја орално кај некоја вагинално. А сега мажот под рака и на доктор оди кажи шо е работата и да си бидеш мирна. Па се надевам ќе не известиш.
Не јa пaничете јaс дoдекa крвaрев целo време вaгинaлнo стaвaв, пријaтелкa сo ивф имaше хемaтoм и целo време кринoн гел стaвaше ене ги индијaнците гoдинкa биднaa. Се дoдекa не е свежa крв не е стрaшнo oвa некoлку пaти ми.гo пoтенцирaше ивaнoвски вaлјдa знaе пoвеке oд нaс.
Мене така на клиника ми објаснија, додека крвариш, ги пиеш, кога ќе прекине, вагинално. Слушајте ги докторите, може повеќе знаат од нас. Туку, сабота дома, маж на скитање, интернет заникаде, па читам книги.
Само што ја слушнав ми кажа дека не е проблем можи и така да се користи да не паничам ако е големо крварењето не се става оти побрзо се исфрла но ако се работи за малку а моето не е крварење туку само кога се бришам добро сум направила ! Фала за советите и што ме искаравте сега сите ме Мазат ама вие не ме поштедивте ! Мала шала убава вечер