Мене дoктoр ми кaжa дa ги стaвaм вaгинaлнo, ниеден сoвет нa темиве не ми е дaден oд мoе мислење туку oд искуствoтo штo гo стекнaв гoдиниве низ бoлнициве.
И на клиника се доктори... како и да е, треба да се слуша докторот, не интернетот. Ако е спротивно, пак прашајте го докторот. Секоја жена и секоја бременост е различна, не може никоја да се поистоветува со друга и за крварење во бременост да не слуша доктор. Не знам, може вие не им верувате на докторите ваши. Јас ако не му верувам на докторот ќе побарам второ мислење од ДОКТОР. Искрено, јас за крварење одма би отишла на доктор... ама сите си го познаваме телото и знаеме за нас што е најдобро. Нормално е да се прокрвари, ама добро е да се провери.
@Mariangel зеленкастата боја на исцедокот може да е и од настинка.Сепак кога ќе одиш на доктор нареден пат потсети го да ти земе брис.Јас мојот гениколог последен пат го потсетив да ми земе крв за тироидната жлезда,оти од дамна не ми беше земал. @fs-fs-fs за кафеавиот исцедок не се одма паничи.И јас го имав двапати на почетокот,а на мене ниту прогестерон не ми дадоа(само магнезиум) со изговор рано е и е природна селекција ако се исфрли плодотЕве ме сега сум 33 недела. После во 19 недела ми препишаа прогестерон од други причини и јас го зимам орално цело време.Ако докторот рече дека треба да се зема орално,тогаш така го земај од наредниот пат.Сите ние сме различни со различни бремености и различни проблеми.Слшај го докторот кој те води.
@fairy88 да и докторката ми рече дека немора да земам но за секој случај не е штетно и така направив , ако е вагинално . не се работи за некој лек со штетно состојки туку се е природно така да само да одмарам ! Добра ноќ
Здраво мамички, јас пак со проблем вчера дента кога се вракав од ск со кола, во колата бев напред и само што заспав, возачот дали наиде на нешто и згази дали во голема дупка влезе со голема брзина, а толку се јако осети ударотпа почуствував внатре во стомакот како да ме претисна нешто, исто кога клоца бебе, тоа беше секуда ама зошто бев 11,3н незнам како да протолкувам,да не доби јак стрес бебето па.матката ме претисна. Незнам што да мислам, а само што малце бев посмирена зошто го видов убаво бебето, дали е можно нешто да се слули зошто кога удри колата таа како да се подигна .
Да знам дека не е штетно како и да го земаш,туку мислев дека во зависност од случајот или ситуацијата докторот проценува како е најдобро.Во првата бременост земав прогестерон вагинално до 12 недела.Инаку во Германија тешко да ти препишат прогестерон. Треба стварно некоја јака причина да имаш за да го препишат.Даваат само магнезиум.И за мене едвај ми го дадеа од 19 недела.Обично го даваат од 23-4 недела кога има шанси бебето да преживее.Барем на мене така ми објасниа.
Kaj mene imase +++ i mi rekoa poveke caevi, brusnica, konjsko opavce itn. No se mislam, da si napravam urinokultura najubavo, a? A moram so upat da odam od maticniot? I kade tocno e ova, da ne lutam niz klinika? Fala vi
Кај мене и со +++ немаше бактерија на уринокултурата! Немаат објаснување за контрадикторните резултати докторите! Инаку на приватно во Авицена и Адриалаб ти е околу 300 денари уринокултурата а на клиника или во Пролече се носи во Институт за јавно здравје. На клинички центар тоа е од долниот влез кај Хипократ десно па втората зграда, последниот влез на крај по скалите надолу...само незнам колку ти се исплаќа за 300 ден. да се малтретираш -кај матичен по упат, па носи примерок после оди пак, земај резултати, ама сепак ти си знаеш!
Здраво на сите,одамна ме нема да пишам тука,но обврските го направија тоа. Инаку еве ви се јавувам и сакам да ви кажам дека пред две недели се породив и сега си се гушкаме со синчето Неможев да најдам тема каде се споделуваат вакви работи па затоа ви пишав тука,а околу пораѓајот и др. работи ке ви пишам во соодветни теми.Поззз до сите.
Jas nastinav na tolku pazenje dzabe me boli grloto davajte sovet da pijam cajcina limoni taka da cekam da pomini ili da barsm nekoi lekarstva?
@S.Snezana prvo probaj si prirodno kako sto veke napisa caevi,limoni,med,supa, pa ako epten ne minuva konsultiraj se so doktor za dali da zemes lekarstva. Jas si legnav vcera vo nikoe vreme i deneska sum stanata od 7 saatot.Vecerta problemi so zeludnikot morav i apce da se napijam,sabajleto grcevi i bolki vo stomakot.
@S.Snezana препечен шеќер со млеко мене тоа многу ми помага ! @fairy88 и јас не сум напана на секои 15 мин бев во вц , тешка ноќ ама денот е ведар се надевам такво ќе биди и расположението !
како си сега нема веке нели продолжи да го ги ставаш и да немаш не ги прекинувај, мене превентивно ми ги дадоа 2x1 , на многу ги даваат и без некој проблем, тоа е само поддршка за бебуле
Некогаш има некогаш не ама ќе продолжам да ги ставам. Утре треба да правам крвна слика и со неа одам да ја видат и ехо ќе направам се е во ред сигурна сум !
Јас сум многу испалшена утринава......Имам ептен појачан исцедок , жолт е, накај окер боја (подетално ете да опишам ) и лошо мириса.....како кога менструација завршува, но не ме чеша ...... Што да правам ?