Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. alisijad

alisijad Популарен член

онли најдобро е да ти се земат брисеви, за жолт и јас понекогаш имам ама не мириса, тоа што мириса ме асоцира на инфекција.

S.Snezana likes this.
  2. only44you

only44you Популарен член

Да, и јас така мислам мила, дека имам некоја инфекција, ама брисеви тек утре, а резултати дури во среда. Се плашам инфекцијата да не му наштети нешто на бебчето ?

3. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Идни мајки смо позитивната мисла можи да ти ја врати надежта. Доста до негативности сите бебиња ќе си дојдат на овој свет на време здрави и живи и ќе бидат среќни со мама и тато ! насмејте се и радувајте се на новиот живот што доаѓа !

4. coconaut

coconaut Популарен член

Ova ko jas da sum go pisala :) Pred da ostanam trudna ne se pribirav postojano bevme nekade, de afterwork vo petok koj traese nekogas i do 12 vecer :lol: , nekogas i rok zurki, nekogas kafani. Otkako ostanav trudna op se se smeni i dodeka se naviknav na novata situacija mi trebase vreme, sega veke posle tolku lezenje doma i izgubiv oset za zabavi, socijalniot zivot mi e na nula.

5. Cka

Cka Форумски идол

А јас мислев само јас сум таква, срам ме фана :)

6. MADO

MADO Популарен член

S.Snezana likes this.
  7. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Отиди си одма на дежурен,не е шала крварење.Јас крварам од 6-та недела а веќе сум 22-ра и утрогестан ставам од тогаш а ги пиев само кога беше црвена крв(некои две недели вкупно).А со кафеав исцедок цело време ги ставав вагинално,докторот мене така ми кажа,најдобро така делуваат.Ама затоа за да не нагаѓаш како и што најдобро е да си отидеш на дежурен и да ти кажат од што ти е точно крварењето,не е за оставње и консултација само телефонски.

Last edited: Dec 27, 2015
  8. joy1

joy1 Форумски идол

Точно..
    Јас исто ги пиев дур крварев.Гинекологот ми рече јас долу не би чепкал со ништо се дур има крварење.

Cka likes this.
  9. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Neka e zdravo i zivo golemo da rasti :)

10. butterflysk

butterflysk Популарен член

Мене не ми е јасно зашто би се пиеле утрогестан кога на изглед се апла вагиналети јас не би ги ставила во уста. За пиење има дабростон таблетки, кога веке мора да се пијат, и евентуално прогестеронски инекции.
    Инаку кринон гелот е подобар и почист прогестерон од утрогестанот само што е многу скап. Секако ако нема големо крварење, подобро и најефективно е апликацијата на прогестеронот да е вагинална.

11. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Не си само ти,и јас ти се придружувам :) Ми се иде негде,ќе си пукнам.А пусто морам да лежам кога не сум на работа и веќе го мразам креветот.Плус сега новогодишнава еуфорија уште толку ми прави да ми е мака,едно кафе надвор неможам да отидам да испијам или по продавници да прошетам бар да купам некоја ситница.Мада мене хормониве ми лудуваат,се сменив целосно.Ама ајде после пораѓај ќе надокнадиме :)
    Него,јас многу се разјадов и сум поправена точно 7 кила па тешко мене ако продужам вака.Пред некој ден 100 гр. чоколадо си го изедов одеднаш,дури срам ми е што кажувам :$
    Ајде убав ден да имате и тие што можете шетајте и за мене :sun:

12. MaLeCkO :)

MaLeCkO :) Истакнат член

Хахахха за благо нетреба ни да се спомнува, само што те прочитав тргнав да си земам :) остај срамот, дозата ни е 100грама :^:(y) :P Јас до претходно ич не јадев благо, повеќе сум по соленкото ама сеа у бременоста леле леле душман за благо... а кај килажата да не праиме муабет до сеа сум 9кг :(
    Кој месец си ти? :)

ivi1987 likes this.
  13. only44you

only44you Популарен член

И јас мила лежам веке 10 дена, прокрварев во 11 недела, еве сега терам 12-та. Утрогестан сеуште ги пијам орално и се боцкам со Прогестерон депо на секој 4-ти ден. Утре ке ги правам микробиолошките брисеви и уринокултура, оти имам некој чуден вагинален исцедок со уште почуден мирис, па да го тргнам и тоа гајле. Во среда сум на контрола и баш ке ја прашам докторката дали уште треба да го пијам утрогестанот оралмо. Инаку , како што кажа и јас веќе си го мразам креветов, а и колковите ме болат од лежење... И уште повеќе ме фаќа нерва што не можам да си прошетам на ова убаво временце, да си купам нешто за Нова година , да си одам на некоја прослава, а од друга страна пак си се тешам дека и следната година ќе биде пак Нова година и дека здравје боже тогаш ќе си шетам со бебенцето и по дома ќе си накитам огромна елка, па ќе си месам кифлички, ќе си направам руска салата, некоја убава торта ..... Во секој случај, се ке издржам за бебенцево, се ке помине, а ние си сме тука и да си се тешиме една со друга и да си бидеме тука во секое време една за друга. Се извинувам за долгиов пост.....

Имајте убав неделен ден :inlove:

14. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Meskovci mojot denesn sekret e zastrasuvcki za mene,modar pa svetlo zelen,pa zolt,site boi gi menuva neznam sto da mislam veke

15. only44you

only44you Популарен член

Одма јави се на дежурен гинеколог или ако не, утре хитно на микробиолошки брисеви .....
    А те чеша? Мириса ?

16. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Ne me cesa ima cuden miris,I imam nekoka cudna bolka vo stomak :(

17. only44you

only44you Популарен член

Оди одма на дежурен гинеколог.... А која недела си ?

joy1 and fairy88 like this.
  18. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Na rabota sum nemozam odma,25 nedela sum

19. only44you

only44you Популарен член

Posle rabota, odi na ginekolog dezuren....

20. Cka

Cka Форумски идол

Трудна си! Можеш да излезеш кога сакаш и одма оди си! Нека те смени некој. Може само одмор треба може ништо не ти е, оди си на доктор и полежи си!

Треба да се разгалиме малце :)

Last edited: Dec 27, 2015
    Bebulleee, makgirl, ivi1987 and 2 others like this.