онли најдобро е да ти се земат брисеви, за жолт и јас понекогаш имам ама не мириса, тоа што мириса ме асоцира на инфекција.
Да, и јас така мислам мила, дека имам некоја инфекција, ама брисеви тек утре, а резултати дури во среда. Се плашам инфекцијата да не му наштети нешто на бебчето ?
Идни мајки смо позитивната мисла можи да ти ја врати надежта. Доста до негативности сите бебиња ќе си дојдат на овој свет на време здрави и живи и ќе бидат среќни со мама и тато ! насмејте се и радувајте се на новиот живот што доаѓа !
Ova ko jas da sum go pisala Pred da ostanam trudna ne se pribirav postojano bevme nekade, de afterwork vo petok koj traese nekogas i do 12 vecer , nekogas i rok zurki, nekogas kafani. Otkako ostanav trudna op se se smeni i dodeka se naviknav na novata situacija mi trebase vreme, sega veke posle tolku lezenje doma i izgubiv oset za zabavi, socijalniot zivot mi e na nula.
Отиди си одма на дежурен,не е шала крварење.Јас крварам од 6-та недела а веќе сум 22-ра и утрогестан ставам од тогаш а ги пиев само кога беше црвена крв(некои две недели вкупно).А со кафеав исцедок цело време ги ставав вагинално,докторот мене така ми кажа,најдобро така делуваат.Ама затоа за да не нагаѓаш како и што најдобро е да си отидеш на дежурен и да ти кажат од што ти е точно крварењето,не е за оставње и консултација само телефонски.
Точно.. Јас исто ги пиев дур крварев.Гинекологот ми рече јас долу не би чепкал со ништо се дур има крварење.
Мене не ми е јасно зашто би се пиеле утрогестан кога на изглед се апла вагиналети јас не би ги ставила во уста. За пиење има дабростон таблетки, кога веке мора да се пијат, и евентуално прогестеронски инекции. Инаку кринон гелот е подобар и почист прогестерон од утрогестанот само што е многу скап. Секако ако нема големо крварење, подобро и најефективно е апликацијата на прогестеронот да е вагинална.
Не си само ти,и јас ти се придружувам Ми се иде негде,ќе си пукнам.А пусто морам да лежам кога не сум на работа и веќе го мразам креветот.Плус сега новогодишнава еуфорија уште толку ми прави да ми е мака,едно кафе надвор неможам да отидам да испијам или по продавници да прошетам бар да купам некоја ситница.Мада мене хормониве ми лудуваат,се сменив целосно.Ама ајде после пораѓај ќе надокнадиме Него,јас многу се разјадов и сум поправена точно 7 кила па тешко мене ако продужам вака.Пред некој ден 100 гр. чоколадо си го изедов одеднаш,дури срам ми е што кажувам Ајде убав ден да имате и тие што можете шетајте и за мене
Хахахха за благо нетреба ни да се спомнува, само што те прочитав тргнав да си земам остај срамот, дозата ни е 100грама Јас до претходно ич не јадев благо, повеќе сум по соленкото ама сеа у бременоста леле леле душман за благо... а кај килажата да не праиме муабет до сеа сум 9кг Кој месец си ти?
И јас мила лежам веке 10 дена, прокрварев во 11 недела, еве сега терам 12-та. Утрогестан сеуште ги пијам орално и се боцкам со Прогестерон депо на секој 4-ти ден. Утре ке ги правам микробиолошките брисеви и уринокултура, оти имам некој чуден вагинален исцедок со уште почуден мирис, па да го тргнам и тоа гајле. Во среда сум на контрола и баш ке ја прашам докторката дали уште треба да го пијам утрогестанот оралмо. Инаку , како што кажа и јас веќе си го мразам креветов, а и колковите ме болат од лежење... И уште повеќе ме фаќа нерва што не можам да си прошетам на ова убаво временце, да си купам нешто за Нова година , да си одам на некоја прослава, а од друга страна пак си се тешам дека и следната година ќе биде пак Нова година и дека здравје боже тогаш ќе си шетам со бебенцето и по дома ќе си накитам огромна елка, па ќе си месам кифлички, ќе си направам руска салата, некоја убава торта ..... Во секој случај, се ке издржам за бебенцево, се ке помине, а ние си сме тука и да си се тешиме една со друга и да си бидеме тука во секое време една за друга. Се извинувам за долгиов пост..... Имајте убав неделен ден
Meskovci mojot denesn sekret e zastrasuvcki za mene,modar pa svetlo zelen,pa zolt,site boi gi menuva neznam sto da mislam veke
Одма јави се на дежурен гинеколог или ако не, утре хитно на микробиолошки брисеви ..... А те чеша? Мириса ?
Трудна си! Можеш да излезеш кога сакаш и одма оди си! Нека те смени некој. Може само одмор треба може ништо не ти е, оди си на доктор и полежи си! Треба да се разгалиме малце