@nevenask Никако чистење со хемикалии,страшно се тератогени во плодот. Може да оштетат различни органи во зависност од тоа која гестациска недела е плодот. Истото важи и за алкохолот и лекови земени без дозвола на лекар.
Мешиња ние денес бевме на преглед и конечно сме добри , ни остана уште недела ипол за да сме заедно и стигнавме до 2050 гр. Не ми се веруваа
Добро утро мили мои.Јас стварно не сум во тек гледам имаме нови мами,а некои и се породени веќе.Не ми замерувајте таков ми е периодот,растрчан.Ве читам и по некој лајк и толку. Не чистам како што чистев порано односно сега чистам поретко.Не чистам со доместос купив едно средство како крем е и маска си купив и гледам да не се навалувам толку мн туку поминувам од глемотот што се вели. Мажето е добро бев пред некој ден на преглед.Рипа скока особено кога ке се имам кафе напиено отповеќе и така.Керкичката нон стоп ме прашува уште колку време ке ми го извадат бебето од мешето?!?!1И велам уште некој месец и цела е кефои во исчекување,радости ,милина. Ве поздравувам сите мешиња и ве гушкам силноо
Зависи кај ќе се пораѓаш.Јас во Чаир се пораѓав и ми требаше само пешкир,прибор за лична хигиена,влажни марамици за мене,улошки со мрежичка и моб и полнач за него.За бебето само пелени и павловичева.Од болница ти даваат спаваќа,не ти дозволуваат гаќи да носиш зошто те прегледуваат по два пати дневно а некогаш и повеќе ако има потреба,гумени папучи од таму добиваш,мене моите ми ги вратија назад.Бебето го облекуваат од таму,најчесто го повиткуваат како кифла со тетра пелени.Е за изнесување од болница ќе треба да ти донесат за бебето тоа што сакаш да му облечат сестрите и за тебе исто.А во болница секој ден ќе треба да ти носат по минимум два литра сок.Бебињата сестрите си ги пресоблакаат цело време,тебе ќе ти го носат само за доење и гушкање
Ај да побарам совет од Вас трудни жени Вчера цел ден го преспав,буквално.А сега неможам да функционирам очите ми паѓаат,дремека ме фаќа леле мори мајко.Кажете чаре што да правам
А дoкoлку се чисти сo ширум oтвoрени врaти дa влaгa вoздух и се имa нештo стaвенo нa нoсoт,мaскa,крпa дo сегa мм гo чистеше aмa сегa не е тукa мoрaм јaс, плaнирaм сaмo дa јa нaмaчкaм вц шкoлкaтa сo средствo и пoтoa дa јa исплaкнaм притoa ке oтвoрaм врaти прoзoрче инaку нa глoс имaм средствo сo негo чистев некoлку денa и пред дa дoзнaaм зa бременoстa
Јас од почетокот на бременоста , па еве веќе 8 сум чистам како и пред тоа. Со доместос , арф , киселини за одзатнување ...до сега немало проблем па нз
не чистам воопшто доаѓа жена и докторката ми кажа никако да сум во близина на јаки средства . Иако тоа е индивидуално мајка ми чистела дури била бремена но немало вака јаки средства
Јас чистам со средства, ама не со јаки како доместос. Имам за купатило едно за прскање, и слично такво за во кујна, и тоа е тоа. Ама не се премногу јаки. До сега сум немала проблем.
I jas ne cistam so sredstva-toa mm raboti,ana dodeka cisti od soba vo soba i pak malku vdisam nesakajki Jas inaku ne izdrzav i se napiv sega Paracetamol i sprej za nos mi rekoa Isomar spricnav i za grloto mi dadao Pantenol (za smukanje).Na rabbota sum i nemozam ni supi ni cedeni limoni,samo caj mozam i eve banani jadam...se urociv sama-pred nekoj den si rekov eee bravo uspeav da ne nastinam 7meseci i za 3-4dena ete nastinavama toa e...
Добро Утро мешиња! Јас денес сум на контрола и може веќе да го дознаеме полот и едвај чекам да одам да го видам тоа мало газле. Имајте убав ден сите
@flower30 маче па зашто не си одиш дома чим не се осеќаш убаво, не седи на работа имаш право како трудница чим не ти е арно да си одиш, најди некој да те замени.... и земи дома супи, чајчиња, лимони, друго е дома да одмараш...напрај си чај со прегорен шеќер многу помага @Milla989 ајде па чекаме да се пофалиш дали е Курле или Дундичка
Nema koj da me zameni a imame rabota.Ama ke vidam do posle kako ke bide -ako nemozam ke si odam.sabajle piev caj od pregoren seker(mene toj caj me topli najveke).
Сум сoнувaлa декa се рoдил бебуш и билo мaлo мaженце aмa кутрoтo немaлo aлиштенцa пa oд брaт ми сум земaлa дa гo.oблечaм И сум се пoрoдилa демек без.дa знaм сум спиелa и кoгa сум се рaзбудилa oп пoрoденa
За чистење мм чисти, еднаш исчистив и после цела вечер ме болеше стомак, си ветив и себе и на бебуш вака веќе не. Чисти и друго по дома, не сакам да ризикувам едноставно, премногу ми значи да биде се во ред бидејќи долго го чекав бебулево па не сакам да си играм со таа работа. Јас вчера многу се уплашив, од запек дојдов до дијареа и тоа неколку дена, болки во стомакот како грчеви и во желудникот дури, а вчера и болката од проклетијава Е.Коли ме нападна, ме боли мочниот канал внатре, како да имам боцки внатре, страшно е. Многу се уплашив да не случајно бебето пати, да не му е лошо и кога сабајле го осетив се смирив малце. Еве сега пак осеќам мака, можно е рано денес да фатам маглата од работа. Инаку бројам денови до 30ти, ќе се видиме со бебуле наше конечно
Хахах и јас си го сонував мажуле, како го шетам во количка уште пред да ни каже докторката пол,па маже испадна... така да може да е предзнак