Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Ај добро утро мешиња ама мене не ми почна баш нај,нај.Станувам сабајлево со болно грло,плус гласот ми е скроз фатен,одвај зборам.Од седење дома се средив :| После ќе одам до кај докторката за контрола за ќерка ми па уз неа и јас ќе и речам да ми го види грлово,пошо фаќаат празници па мав ми е работата.
    Имајте убав ден сите :hai:

2. M.Alan

M.Alan Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    163
    Леле воопшто не се замарај со тоа. Јас работам во сала за дијализа, а таму има неколку видови од најјаките средства за дезинфекција на апарати, површини, болнички сали и слично.. Јас ги дишам 7 часа дневно, понекогаш и 12 часа. Дома го чистам купатилото и секој ден ставам доместос, не е ништо страшно ако го ставиш и излезеш од купатилото. За среќа досега не сум имала никаков проблем со бременоста. Не се оптеретувај со ништо, само уживај си и слободно чисти си низ дома, нема ништо да ви биде ;)

Иначе изгледа прв пат пишувам овде, па да не бидам нељубезна и да ве поздравам. Јас сум во 5-тиот месец на бременоста со прво детенце - маженце. :) По професија сум мед. сестра. Засега бременоста оди супер, бебето расти а стомакот мој не толку :) Добро, бев многу слаба па затоа.

Имајте убав ден драги мои! :*

На kelebeim***, zajka1, TheSecret и 12 други им се допаѓа ова.
  3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.961
    Дека е безазлено не е, тоа не може никој да ми го побие, јас пред да забременам се гушев од доместосот а не па сега и што е посигурно не чистам со него, а немам практика да ставам, излезам, се вратам и исплакнам, јас си сакам да си затрлам и да си исчистам убаво. Затоа мм сега си чисти, ништо не му е нему ако чисти овие 9 месеци, јас со моето бебуле сме побитни од се друго. Башка колку сум трапава во бременоста, гарант ќе направам некоја беља :D

Добро утро да ви кажам на сите и да ве поздравам предновогодишно, со синко ќе се видиме утре, јупи јееее. Синоќа конечно убаво ме шутна, веќе не ме скокотка мајкиниот :D Утре претпоставувам ќе биде поспан, насабајле си нанка тој, ќе си каснам нешто киселко да го разбудам оти од киселко е поактивен, некоја кива или мандаринка ќе го разбуди.

На kjukli, zajka1, Lorins и 3 други им се допаѓа ова.
  4. nevenask

nevenask Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    242
    Jas do sega nekolku pati so ajax cistev i bas me fati panika. Si vikam da ne napravam nekoja belja pa veke nema da cistam so nego zasto i toj e jak

5. M.Alan

M.Alan Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    163
    Нема да направиш беља, повнимателно чисти си, ставај си ракавици за кожата да си ја заштитиш. Не мора па сега секој ден да триеш со средствата.

На zalosna, nevenask, S.Snezana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    Во врска со чистењево, чистев и чистам, но гледам да не се затварам во купатило, туку со отворена врата, да зачистам што е можно побрзо и не мора секој ден. А инаку колку се штетни средствата за чистење толку е и лакот за нокти, така да со се треба умерено ;)

Инаку вчера си го видов бебушко, 2цм е веќе, слушнавме срценце и се е во ред :)

На zalosna, zajka1, Mariangel и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Jас дури бев трудна свекрвица ми чистеше. А и во иднина ко ќе сум таа ќе чисти.
    Хаха да си заслужи за да ја гледам ко ќе остари иначе како.(mooning)
    - Не го чисти како мене, дури со четче за заби рибам по 1,5 саат сум внатре и ко ќе излезам неможам да се освестам 3 дена од доместосот:drunk:, затоа сега чистам со АРФ.:muscle:

На Stasija и flower30 им се допаѓа ова.
  8. MaLeCkO :)

MaLeCkO :) Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2015
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    384
    @flower30 Eee hormonite rabotat:)jas sum 29 nedela i sega poaktivno pocnaa promeni vo raspolozenie:Dpocnuvam ni samata da ne se podnesuvam,a kamoli drugite okolu mene:)ama ke pomine.sega uzivaj si vo bremenosta !![/QUOTE]

Sea mi olesna koa gledam deka i tebe te fatile promenive :) ista nedela sme i jas sum skoro 29ta i sea epten na momenti ne se prepoznavam se ponervozna sum a u princip ne sum napeta licnost, samo gledam na mm da go iskaram nesho :P hheeheh aj ke ne istrpat ushte 2 meseci

На LUCERKA, zajka1 и flower30 им се допаѓа ова.
  9. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    Lele devojku da ve prasam jas nastinav sto nastibav ama krenav malce temperatura i se napiv paracetamol od alkaloid mozi taka?

10. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    Иста сум настината, со затнат нос, грло и баш вчера го прашав гинекологот што смеам, ми препиша спреј за нос, витамин ц и парацетамол во случај на температура. Уживај, пиј чајчиња, супи, цитрусно овошје, многу течности и што побрзо да оздравиме сите ;)

На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.
  11. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    I jas pijam od vcera paracetamol,sprej za nos stavam i za grloto mi dadoa Pantenol(za smukanje) i plus limoni,caevi,supi.jas bev na lekar-nisto nema na gradi i grlo,Ama ke treba vreme da pomine.
    @MaLeCkO :) ne si edinstvena,mnogu ne ima so "ludujuci hormoni" ama sea ke ne trpat ,sto ke praat:)mm vika nemozel veke da izdrzi:)ama ke mora :D
    :D

На MaLeCkO :) и S.Snezana им се допаѓа ова.
  12. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Уф, како се нервирам вака кога преценуваат и величаат само еден доктор, да бе само он имал лиценца...големиот Димчев...со намрштениот сурат и никаков однос кон пациентите...а дека не е безгрешен и знае да даде лажна дијагноза имам за жал два случаи од моето опкружување! За жал!!!
    Жени, ми почнаа лажните контракции, од време на време осеќам како ми се грчи матката! Вечер сум на ЦТГ па ќе видиме што ќе покаже!
    Инаку, се потам ко да сум постојано во сауна - поготово под градите и на тилот во вратниот дел, абе вода тече од мене, ноќе се пресоблекувам по 2-3 пати
    И се чувствувам како жена змеј со киселините, како да имам оган во грлото - постојано се присутни и веќе не помага ниту живиот ориз ни ништо!
    Во врска со чистењето мм е задолжен за купатило, правосмукалка и сл. јас бришам прашина и организирам т.е. наредувам!!!
    Бев денес да ми земат брисови и ете ми ја и кандидата...цела бременост успеав да ја избегнам ама на крај ме потфати...матичната ми препиша вагиналети Gyno Dactarin???

На slobodka и Bebulleee им се допаѓа ова.
  13. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Гино-Дактарин се добри вагиналети, и мене можам да кажам дека нај многу тие ми помагаат другите ми се ништо, мислам на тие што ми ги имат дадено...

На Sunshine_1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.140
    Допаѓања:
    2.722
    Vo odnos na dimcev.... Mene isto taka mi dade lazna dijagnoza, no za sreka samo me izvadi od pamet, pred mesec i polovina koga bev kaj nego na vtor skrining. Mi veli moeto bebe imalo nekoja maana vo srceto. Ama ne bil bas siguren samo taka mu se pristirilo. Pet pati mi naglasi deka ne e bas siguren i deka toa e sosema mala maana sto ne e siguren sto videl. Mi rece da odam kaj kardiolog prenatalen isto vo sistina. Jas cela izbezumena, mislam ke se strupolev od stres, vednas kaj kardiologot. Me pregleda, mi rece deka ni od blizu nema nisto ama ete stresot mi ostana. Si plesnav uste 3000 den. Dali covekov stvarno videl nedovidel ili za paricki me prati vo sosednata ordinacija neznam do dendenesen. Vazno treba pak da odam na kardiolog da mi e mirna dusava, ne za drugo. Stres neviden mi napravi doktotcevo.

15. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Добро е што се било добро со бебчето, тоа е најважно...
    И јас веќе пишував за моето искуство со него но сега ме изреволтира како ја замислиле @mimidjon ...искрено мислам дека премногу значење му се дава, а славата му удри во глава па губи на квалитет и однос со пациентите пропорционално како што се крева цената на услугата!

На slobodka, only44you, zajka1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Јас си бев кај докторката и немам ништо на грлово ама јас си го осеќам отечено,ме пече,ме гребе,одвај голтам а почна и глава да ме боли и цела сум некако омалаксана.Налет воздухов веќе,сите се испоразболевме :@
    Инаку и јас бев кај Димчев на скрининг ама со второво пофино поминав,ваљда беше расположен па ми рече дека се е ок.Дури и со ќерка ми муабет се изнаправија :)
    А,ве читам за средствата за чистење купатило и гледам дека ептен сте дигнале паника дека којзнае што ќе биде ако се вдиши.Ако е за така и фарбите за коса се хемикалија а и лаковите за нокти па редовно цела бременост се лакираме и се фарбаме.Плс толку дигање паника што се влегло до тоалет на кратко а внатре имало прскано средство и тоа испарило,значи неможе ништо лошо да се случи.Не си ја мачете душата непотребно и не си стварајте стресови за работи што не се страшни.
    П.С.Со првото цела бременост чистев купатило со секакви средства па 3,5 години има,жива,здрава.

На MADO, M.Alan, MaLeCkO :) и 7 други им се допаѓа ова.
  17. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Јaс си oдaм кaј Ивaнoвски здравје плaнирaме и oн дa ме пoрaгa ,задоволнa сум дoсегa a зa Пaвле мaтичниoв ме фoрсирa нo не oдaм зoштo јaс oд патот и трескaњетo ке си нaпрaвaм прoблеми.Ви благодарам нa подршката

На Sunshine_1979, only44you и S.Snezana им се допаѓа ова.
  18. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
  19. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Kako izgledaat lazhnite kontrakcii? Denes me fatija epten bolki nemozhev da se ispravam.. Mi se stvrdna stomakot i ako se svitkav malku minea i koga ke se ispravam pak istoto.. Znachi bukvalno me vitkaa bolkive :) ama traeja kratko.. Inaku ako prodolzhea planirav da odam vo bolnica. Ama eve sega sum podobro pa da ve prasham dali ima nekoja so slichno iskustvo?

20. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Mis e pojavi temno kafeav iscedok, kako zasirena krv se izvadiv od pamet. Vcera me gledaa vaginalno so raka, dali e mozno da e od toa ili e nesto drugo?