Да, ама за секој случај не е лошо да појдеш пак на ГАК, или кај и да си била. Сепак си 36та недела, појди да те ѕирнат.
Бев на ГАК и не сакаа ни да ме прегледаат ме ставија само ЦТГ и толку ми рекоа оди си дома, катастрофа жива, а јас се испашив да не ми паднал чепот, навистина не знам што да мислам, а уште ми е рано не сум влезена во 9 ти.
36та недела си според тикерот, тоа значи дека си во 9ти влезена колку што знам, 9ти е од 36та до 40та.
Вака да опишам поубаво, значи ова беше како лигаво кафеаво, посветло помешано со темно скроз темно, нешто како засирена крв и неколку пати се брисев излегуваше темно кафеаво.
Што пиете кога имате киселини? Јас го прашав докторот рече ранитал да земам, ама пошто дома имав ранитадин пијам од него . Што мислите дали пречи на трудниците ранитадинот ?
Тинушка секогаш земај тоа што ќе ти каже докторот а не тоа што имаш дома, трудна си, не е било каква состојба па да земеш тоа што имаш дома. Ранитал, гастрогард, рупурут, се безбедни во бременоста.
Ранитал или ранитидин е исто, само ги прават две различни фабрики и затоа се со различни имиња, инаку лекот е истиот .....
Нема сеа што да се плашиш, готово си испила, иди во аптека земи си ранитал и готово, не пиј веќе тоа што имаш дома. Јас сум многу строга за лекови, витамини не ми се пијат на несигурно а не па лекови. Ете ти кажа Онливорју, ама јас не ја знам таа информација и не би пиела додека доктор не ми потврди, не знам таква сум јас.
Несакам да те плашам но кај мене беше нешто слично. Мој совет тие да отидеш пак на ГАК и излажиги дека имаш болки за да те прегледаат со нив поинаку нема.
Пиев во првата бременост, а и мед.лице сум затоа знам ..... Воопшто да не се плашиш што си се напила 2 пати....
Јас ја прашав другарка ми синојка ми рече исто било како и @only44you ама пак незнам... Подобро да не пијам ништо сега за малку
Ете знае Онливорју, медицинско лице е, ама ја ако ти се верува цело пакување Прегназон фрлив пошто место Комплет земав обични, и не ми се ризикуваше да ги пијам ги фрлив.
Of mori majko pa im kazav i deka imam i bolki vika toj nekoj si Goreski, nisto ne ti e eve CTG ne pokazuva bolki, od vaginalniot pregled ti se pojavila sukrvica, vaginalniot pregled bese vcera popladneto.
Аналгин во бременост и да ти треба не пиј, тој не се пие во бременоста, само парацетамол, кој нормално ни тој не го пијам јас па до таму да е. Мене се ми лечи сон, легнувам, спијам и толку. Додуша со желудник не сум имала мака уште, ама пак ќе барам алтернатива.
Epa odi pak i lazi deka epten te boli, drygo ne ti ostanuva. Deka bolkite ti se pojacale epten. Moralo taka