Девојки, колку време унапред треба да се закаже за прв скриниг? Сега идат празници па незнам дали работат. Зборам за држаавна и ако може некоја препорака за добар доктор
Sabajle koga se brisev gledam mnogu iscedok kako zolto zelen a posle kako golemo parce mrsul mnogu imase. Bev na GAK doktorkata rece ne sum otvorena, nema ni konrakciii a osekam bolki, ne znam vise sto da mislam izgleda se blizi momentot.
Добро утро и од мене јас само да ве поздравам. Моево маже навечер си клоца ама не е ништо страшно, на моменти дури и смешно ми доаѓа како да ме скокотка, ама веројатно уште е мало и затоа. Не знам за вас ама јас одвај чекам да помине време и да се породам да го видам малото човече. Имајте убав и мирен ден
Кaкo штo видoв нa мoј термин цел јaнуaри е зaфaтен тaкa дa aкo ти требa зa тoгaш ќе требa приoритетен упaт дa земеш.
Ne e kasno ne se sekiraj, i jas togash slushnav srcence prv pat.. I toa samata doktorka mi reche da pochekame togash da odam za sigurno da ima srcence Ke pomine brzo, pa ke si gi slushnete tie najubavi na svet otkucai na srcence
Тоа е сеуште 8 недела. Исто како нас, имаш на пример 25 години се додека не наполниш 26. не може денот после 25тиот род да кажеш дека имаш 26. бар јас така мислам
Ne si vo pravo So polni 8 nedeli vleguvash vo 9ta nedela.. Isto kako koga ke napolnish 25 godini i vleguvash vo 26tata Znachi ne vikame deka ima 9 nedeli, tuku deka e vlezena vo 9ta nedela.
Ее,мене раката така ме болеше некое време и дури се исплашив ама помина само од себе после скоро месец дена секој ден константна болка,раката никако неможев да ја наместам за да стивне болката.Не е сигурно ништо страшно
Jas uste sum nastinata,si dojdov porano od rabota,ne mozev da izdrzam.I sega se lecam pak so supi,ovosje i caevi.Ama nosot od sto mi tece mislam deka mi e crven kako piperkamaka mi e samo sto kivam i potkasluvam sto mu pravam "turbulencii" na bebus.se nadevam ne mu smeta @S.Snezana ti kako si ?
Meне фала богу ногата ми помина пред малце, се напив Далерон од 500мг и пушти...ллеле ако ми веруваш , умирав од болка, никогаш така нога не ме болела. Но др. му рекол на мм дека тоа ми било од што сум се залежала, да почнам да се движам барем по дома , оти сум си и крупничка , па така да морам да се раздвижувам. Сепак многу ти благодарам.... Е да, да си напишам и тука , јас носам девојче , денес дознавме и многу сме среќни, посебно ќеркичката се радува што ќе си има сестричка, веќе и име и смисли
Бреее кои радости била бременоста, што не сте кажале порано? Ми вика мм, гледаш, а ти само сакаше да чекаме, требаше порано. Е, ама јас порано не бев спремна и може немаше толку да уживам. И кога ми викаа има болки, ама се се тоа слатки маки, не можев да си разберам како слатки маки, си мислев сигурно лажат труднициве за и другите да се зафркнеме. И мене нешто може ме боли, ама не е значајно едноставно, се поминува кога бебушот е во ред. Ете ви еден разлигавен и хормонски пост.
Ke pomini so da pravime jas denes malce podobra sum bev kaj maticniot nisto ne mi dade grloto mi bilo samo malce crveno i mi rece deka virus bilo nema potreba da se trues so lekarstva i samo na ovosje sum mn kivam i deka nosot zatnat duvam se napregam duri i nrkogas osekam kako bolka vo meseto odvaj cekam da mi pomini
Treba najmalce eden mesec odnapred da se zakaze pregled na Gak, ti ja preporacuvam dr Adela Stefanija za skrining ili dr Livrinova.