Мешоиња, малку сум збунета. Последниот циклус ми беше на 11.11.15, па според сите апликации на моб и мои пресметки сум 7 недели и еден ден од бременоста. Денеска бев на преглед, се беше ок, има срцева реакција и докторката ми вика сега си 8ма недела... малце се збунив. Мислења??
Epa 7+1 e 8ma nedela.. Mozhe i ponapreden da e za nekoj den plodot.. Nishto strashno ne panichi, so lesno i uzhivaj!
Мами спремате ли се за Нова година? Да не одете некаде да славите или ќе си одмарате во домашна атмосвера? Ние договоривме со еден пар,да дојдат кај нас да чекаме нг заедно. Јас вечер го прекинувам прогестеронот,па се надевам нема да ме фатат недај боже болки.Имам уште време,рано ми е.
Devojcinja navecer ponekogas osekam zabrzan puls,nekoj so slicno iskustvo?Dali treba da se obratam na lekar ili da ne panicam?
По дома исто со друг пар, не ми се оди по пушници и кај шо се пие алкохол, па и некој вирус да закачам. Социјален живот - нула, накај минус
Од социјален живот, кај социјалното поминувам секој ден. Ми сметаат цигари. Кашлачи, шмркачи... Иначе што ми е подигната дијафрагмата, како друг глас да имам, и ме фаќа смеа кога ќе се чујам како зборувам У фаза смеење сум, да знаете. И не знам оти некако емотивно го сфаќам утре денот?
Мадо не се плаши и на мене ми се има случено.Оти сме во друго стање целосно се пореметеме. Социјален живот ми е моментално Фемина и маж ми.Па, и тоа е доста
I jas, koga gi chitam postovive so zhelbi za novava godina se raznezhnuvam duri solzi na ochi mi idat Letna i ovaa godina Bozhee,kako brzo mine vremevo. Vo narednata pa i so bebchinja vo race
Еее, мила моја @Cka , јас ни социјалното не го гледам И ние со пријатели утре требаше да славиме но баш сега ми се јавија нивното девојче се разболело - црвено грло и сл. па незнам дали е паметно да се мешаме! Оставивме утре да се слушнеме за конечно.
Е,ќе си пукнам значи...Ме фатија синусите,гласот ми е фатен,почнав да кашлам,крв од нос да ми тече и сега кога се избањав брефтам ко свиња,ко да сум копала.Значи не е хумано ова.А што е најтрагично дур седев дома почна ова да ми се случува,а бе невидена работа,ќе си пукнам.Шо убаво си бев расположена и среќна за периодов и за новава година ама сега сум ко да ме згазил воз
Ајде, ајде малку оптимизам, витамин Ц, инхалација со морска сол и една топла супа ( мој предлог вариш 2-3 главици кромид, 1 компир, 2 моркови и околу 1см. корен од ѓумбир, сето тоа го блендираш, зачинуваш со бибер додаваш маслиново и јадеш топло со многу лимон) и настинката ја оставаш во 2015 а во 2016 понесуваш радост, убави желби и многу, многу здравје! Побрзо оздравување!
Lele lugje zivi smei mi se desavaat...deka nastinata sum i maticniot opst lekar mi vika ako te gusi ili te bolat gradi ne doagaj kaj mene tuku idi direktno na Ginekologija na klinika.i mene denes ko za belja cel den tesko na gradi,edvaj disam-me bode nesto vo gradi.i dojdov na klinika -i aj da me gledat na eho-dr.ili sto i da e edvaj go vkluci ehoto,pa neznaese merki da zeme,pa ispadna deka so glavceto dimenzii ponazad 1nedela,pa dojde druga pa na taa ponapred 1nedela i na kraj mi vika neka ti zemat krv da vidime dali si za antibiotik...e sega koga ke dojde red za poragaj neznam kako bi dosla tukadali site se vaka "strucni" ili novi bile neznam..
Абе и хормониве ме пукнаа па се разлигавив малку Све правам ама некако со дишењево многу тешко ми иде,цела сум затната ама ајде ќе помине ко на кутре
Јас затоа не ја сакам ГАК ич и затоа здравје ќе одам во Чаир да се породам,има стручни доктори дефинитивно.Овие на клиника се страв да го фати човек.
Дедо Мраз дојде и кај нас! Хохохо Среќна нова 2016 година! Е ова малку ми го размрда секојдневието...обожавам изненадувања и подароци!