Стигнаа сите резултати и од приска и микро, се добри само ми покажа уреоплазма дека имам мало количество незнам дали на Пап се покажува зошто беше се чисто пред шест месеци, сега ме страв фака ми даде да пиам некој апчиња и ми закажа брис пак за 23 ден некако ми е касно, има ли шаниси нешто да направило штета на бебето, имам другарка цела бременост ја имаше роди здраво право дете , ама пак ми е страв, го прашав за апчиња за мм тој кажа нема потреба ке видиме со вторите брисеви дотогаш со заштита односи.
Epa bogami strav da te fati.mi gi dade rezultatite od krvna slika bez da kaze dobri se ili ne i recd spored zakonot ili neznam so trebalo da mi dade upat za infektologija da idam ibja vikam nemozam sega da se matkam i vika znam ete ama taka pusuva.i si dojdov doma. A cekav nadvor da mi napise izvestaj a vratata bese otvorena i ja slusnav se javi na nekoj i objasnuvase deka potedko disam...izgleda prasuvase sto da pravi
Може се консултирала со доктор од инфективно, дали да одиш таму да те видат или не. Кога на една клиника има случај каде што треба и доктор од друга клиника, мораат да се консултираат. Не може ако не дај Боже имаш инфекција на бели дробови лек да ти даде гинеколог, или инфектолог, без да се консултираат. Барем така ми кажуваат луѓе кои работат по болници. У најмала рака, мојот општ доктор за обичен антибиотик се консултира со мојто гинеколог пред да пише рецепта, ама гинекологот не може да ми даде лек за грло. Мене така ми ги објасниле работите. Види ја крвната слика ако е кај тебе дали има нешто драстично. Или јави се во Ало докторе.
Мене ми кажа точна недела и ден, а не во која сум влегла. Провери на сликичката долу десно би требало да ти пишува која недела и ден си
Sega vidov eden nejzin post, pisala eden ubav tekst pri krajot napisala deka casovi se brojat za da si go zapoznae bebceto Taka da izgleda nekolku dena si se guskaat vekje
Feminki, pred nekoj den doznavme deka sum trudna preku dva elektronski i eden preku krv. kako i da e pozitivno ispadnaa site. denes na rabota dolniot del od stomakot me boleshe, se osekjashe kako menstrualna bolka. dojdov doma imav malku bleda krv i stomak ushte me boli. probuvam da se odmoram max. ne znam od shto e i kako e.probav da se javam na doktorkata ama ne odgovara utre kje se javam pak. dozhiveal nekoj vaka nesho? gledam na net normalno e vo prvi tri meseca.
Луда работа мамички - околу 22 часот синоќа вечерав а во 1 си легнав а сега се будам гладна, цревата ми кркорат и не можам да заспијам од глад! Ем не ми се станува затоа што комплицирана процедура имам за доручек (еутирокс на гладно па пола саат пауза па тотхема со портокал па тек после јадење) ем само на некоја баничка, питичка мислам!
Со крварење не се седи дома и не се чека.Ако не ти се јавува твојата докторка ги имаш ГАК и Чаир кои примаат итни случаи и таму ќе те прегледаат без проблем и ќе ти кажат што треб ада превземеш.
Se slucuva kaj nekoi no te molam ne sedi doma,sekoj iscedok treba da se spreci,bratucetka imase takov problem primase utrogestan vaginaletki i inekcii .Vo sekoj slucaj konsultacija so doktor e zadolzitelna.
Zdravo Feminki.Mojata princeza resila da me podisplasi malku inaku sum 27 ned.Od vcera imam bolki cudni i postojani recisi.Bidejki nemozev da otidam kaj maticnata bev kaj dr.Organgiski.Me pregleda i vaginalno i abdominalno so eho.See vo red so bebco i matkata osven sto e smesteno karlicno a e golemko i mi pravelo pritisok.Dali nekoja od vas imala vakvo iskustvo? Dr.rece deka bi trebalo da se svrti bidejki ovaa polozba kako so bese sklupcena i nejze nei odgovara i da ja zgolemam dozata na magnezium.Probavme ja cekavme no nese premesti vcera.Koe e vaseto iskustvo ako znae nekoj nesto bidejki eve i denes si gi imam bolkite
Можам да ти кажам дека на подготвителната предпородилна обука ни покажаа вежба која треба да ја практикуваме за најдобро позиционирање на бебето. Но како да ти објаснам??? Клекнуваш на колена со малку подраширени коленици, рацете ги спушташ на лакти напред и ги оставаш прекрстени во подлактиците, (се наоѓаш во П положба) ја потпираш главата на подлактиците а со карлицата и задникот се лулаш лево- десно. Ја повторуваш по 10 пати (лулањето) барем 3 пати дневно. Ако не сум ти јасна а сакаш да пробаш пиши ми порака па ќе се објаснуваме подобро
Мили мои, нека 2016 биде година во која ќе ви се исполнат најголемите, најпосакуваните желби, година во која ќе забележите најголеми лични и професионални успеси, година исполнета со насмевки, здравје и среќа! Уживајте во новогодишната ноќ и погалете ги мешињата, дечињата, вашите најсакани! Среќна нова година
Zenicki jas uste sum doma, sega se mislam za candidava sto mi ja. Najdoa ne staviv vaginaleti dali smeam da stavam sega bar edna canesten, maticnata ne se javuva sigurno slavi.
На пап не се покажува,само преку микро брисевите.Ако имаш односи со маж ти обавезно кондом да користите бидејки ке му ја пренесеш и нему и ке се вртите така само во круг.И лековите да ги пиеш што ти ги дал докторот.