Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. podravka

podravka Популарен член

I mene mi bese isto ne grizi se...

Bebulleee and MADO like this.
  2. kristince51

kristince51 Популарен член

Стигнаа сите резултати и од приска и микро, се добри само ми покажа уреоплазма дека имам мало количество незнам дали на Пап се покажува зошто беше се чисто пред шест месеци, сега ме страв фака ми даде да пиам некој апчиња и ми закажа брис пак за 23 ден некако ми е касно, има ли шаниси нешто да направило штета на бебето, имам другарка цела бременост ја имаше роди здраво право дете , ама пак ми е страв, го прашав за апчиња за мм тој кажа нема потреба ке видиме со вторите брисеви дотогаш со заштита односи.

3. flower30

flower30 Форумски идол

Epa bogami strav da te fati.mi gi dade rezultatite od krvna slika bez da kaze dobri se ili ne i recd spored zakonot ili neznam so trebalo da mi dade upat za infektologija da idam ibja vikam nemozam sega da se matkam i vika znam ete ama taka pusuva.i si dojdov doma.
    A cekav nadvor da mi napise izvestaj a vratata bese otvorena i ja slusnav se javi na nekoj i objasnuvase deka potedko disam...izgleda prasuvase sto da pravi:(:(

ivi1987 likes this.
  4. Cka

Cka Форумски идол

Може се консултирала со доктор од инфективно, дали да одиш таму да те видат или не. Кога на една клиника има случај каде што треба и доктор од друга клиника, мораат да се консултираат. Не може ако не дај Боже имаш инфекција на бели дробови лек да ти даде гинеколог, или инфектолог, без да се консултираат. Барем така ми кажуваат луѓе кои работат по болници.

У најмала рака, мојот општ доктор за обичен антибиотик се консултира со мојто гинеколог пред да пише рецепта, ама гинекологот не може да ми даде лек за грло. Мене така ми ги објасниле работите. Види ја крвната слика ако е кај тебе дали има нешто драстично. Или јави се во Ало докторе.

joy1 likes this.
  5. mariz

mariz Форумски идол

Idni mamicki kade vi e @♡BuBaLe♡ ? :) Nekako ja nema nekoe vreme ili greska sum :D

Bebulleee likes this.
  6. makgirl

makgirl Истакнат член

Ја нема ја нема изгледа се олеснила :)

Bebulleee likes this.
  7. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Ja nema ja nema.. Sigurno si se guska sega so maloto :)

8. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Мене ми кажа точна недела и ден, а не во која сум влегла. Провери на сликичката долу десно би требало да ти пишува која недела и ден си

Bebulleee likes this.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Sega vidov eden nejzin post, pisala eden ubav tekst pri krajot napisala deka casovi se brojat za da si go zapoznae bebceto :) Taka da izgleda nekolku dena si se guskaat vekje :D

10. makgirl

makgirl Истакнат член

Баш кога правевме муабет последен пат рече дека закажала за царски и сигорно веќе се има породено

mariz likes this.
  11. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Ai shto ubavko, ke se pofali ajde kaj i da e.. Si se gushkaat sega, i jas edvaj chekam :inlove:

makgirl and Sunshine_1979 like this.
  12. charliee

charliee Истакнат член

Feminki, pred nekoj den doznavme deka sum trudna preku dva elektronski i eden preku krv. kako i da e pozitivno ispadnaa site. denes na rabota dolniot del od stomakot me boleshe, se osekjashe kako menstrualna bolka. dojdov doma imav malku bleda krv i stomak ushte me boli. probuvam da se odmoram max. ne znam od shto e i kako e.probav da se javam na doktorkata ama ne odgovara utre kje se javam pak. dozhiveal nekoj vaka nesho? gledam na net normalno e vo prvi tri meseca.

13. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Луда работа мамички - околу 22 часот синоќа вечерав а во 1 си легнав а сега се будам гладна, цревата ми кркорат и не можам да заспијам од глад!
    Ем не ми се станува затоа што комплицирана процедура имам за доручек (еутирокс на гладно па пола саат пауза па тотхема со портокал па тек после јадење) ем само на некоја баничка, питичка мислам!
    :pizza:(waiting):pizza:

14. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Со крварење не се седи дома и не се чека.Ако не ти се јавува твојата докторка ги имаш ГАК и Чаир кои примаат итни случаи и таму ќе те прегледаат без проблем и ќе ти кажат што треб ада превземеш.

15. MADO

MADO Популарен член

Se slucuva kaj nekoi no te molam ne sedi doma,sekoj iscedok treba da se spreci,bratucetka imase takov problem primase utrogestan vaginaletki i inekcii .Vo sekoj slucaj konsultacija so doktor e zadolzitelna.

Cka likes this.
  16. @Ledi@

@Ledi@ Истакнат член

Zdravo Feminki.Mojata princeza resila da me podisplasi malku inaku sum 27 ned.Od vcera imam bolki cudni i postojani recisi.Bidejki nemozev da otidam kaj maticnata bev kaj dr.Organgiski.Me pregleda i vaginalno i abdominalno so eho.See vo red so bebco i matkata osven sto e smesteno karlicno a e golemko i mi pravelo pritisok.Dali nekoja od vas imala vakvo iskustvo? Dr.rece deka bi trebalo da se svrti bidejki ovaa polozba kako so bese sklupcena i nejze nei odgovara i da ja zgolemam dozata na magnezium.Probavme ja cekavme no nese premesti vcera.Koe e vaseto iskustvo ako znae nekoj nesto bidejki eve i denes si gi imam bolkite :(

Last edited: Dec 31, 2015
  17. Sunshine_1979

Можам да ти кажам дека на подготвителната предпородилна обука ни покажаа вежба која треба да ја практикуваме за најдобро позиционирање на бебето. Но како да ти објаснам???
    Клекнуваш на колена со малку подраширени коленици, рацете ги спушташ на лакти напред и ги оставаш прекрстени во подлактиците, (се наоѓаш во П положба) ја потпираш главата на подлактиците а со карлицата и задникот се лулаш лево- десно.
    Ја повторуваш по 10 пати (лулањето) барем 3 пати дневно.
    Ако не сум ти јасна а сакаш да пробаш пиши ми порака па ќе се објаснуваме подобро :)

only44you, MADO, @Ledi@ and 1 other person like this.
  18. Sunshine_1979

Мили мои, нека 2016 биде година во која ќе ви се исполнат најголемите, најпосакуваните желби, година во која ќе забележите најголеми лични и професионални успеси, година исполнета со насмевки, здравје и среќа!
    Уживајте во новогодишната ноќ и погалете ги мешињата, дечињата, вашите најсакани!
    Среќна нова година:d::l: FB_IMG_1451562319136.jpg

19. coconaut

coconaut Популарен член

Zenicki jas uste sum doma, sega se mislam za candidava sto mi ja. Najdoa ne staviv vaginaleti dali smeam da stavam sega bar edna canesten, maticnata ne se javuva sigurno slavi.

20. joy1

joy1 Форумски идол

На пап не се покажува,само преку микро брисевите.Ако имаш односи со маж ти обавезно кондом да користите бидејки ке му ја пренесеш и нему и ке се вртите така само во круг.И лековите да ги пиеш што ти ги дал докторот.

LUCERKA likes this.