Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    20.539
    Може сака киви затоа реагира
    :)

На AngelOfArh, Lorins и LUCERKA им се допаѓа ова.
  2. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.875
    :!: Пред преглед обавезно кока кола и чоколадце.

На zajka1, m.i.g, AngelOfArh и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Milla989

Milla989 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    257
    Добро утро на сите :)
    А во која недела може да одиш да те гледаат на 4д?

4. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    dobro utro @AngelOfArh, dobro utro na site mami :* Mojata bebushka uste ne se ljutit na nikakva hrana,dali e uste mala ili sve i godit i e gurman na tato, ke vidime :D
    Nego mamicki prasanjeto mi e za spienjeto,znacit,gledam da spijam na strana,ama ponekogas nesvesno se budam zaspana na grb ili na stomak :worried: stomakot seuste ne mi e porasnat,ama se plasam da ne ne e vo red :worried:

На LUCERKA му/ѝ се допаѓа ова.
  5. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    20.539
    Немај гајле, и јас така се разбудував :D Е кога рипна мешето некако и сама почнав на страна да спијам и така да се разбудувам. Бременоста е природна работа, и нашите тела и мозоци се програмирани за тоа. Самото тело ќе си знае кога ќе дојде време и ќе се навикне за на страна спиење. Ти сега кога ќе се разбудиш на грб само заврти се и толку. Со тек на време ќе си се навикнеш.

На zajka1, Mariangel, only44you и 2 други им се допаѓа ова.
  6. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Адина јас ден денес знам понекогаш на стомак да си поспијам ,а сум 6ти месец.Незнам дали му штети нека кажи некоја друга феминка.Мажето мое се бунтова кога сум на работа седната или стегната во пантолони и само боксова

На jacqueline.s и Adina им се допаѓа ова.
  7. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Dobro utro od mene, srecna nova zdravje sreca ljubov site zelbi realnost, im cestitam na novite mamicki, ne bev aktivna ne ve ni zaboraviv, jas stasav do 34ta nedela, uste malky mi ostana, a posebni problemi nemam, ve pozdravuvam i ve guskam site <3

На zajka1, only44you, podravka и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    @jacqueline.s @LUCERKA fala vi devojki,prva bremenost mi e,zato sve me plasit :D inace se mislam od tie pernicite za trudnici da si kupam,da probam i taka :D inace farmerki nosam,ne trudnicki,seuste me sobiraat obicni hahah :D valjda i toa ne smetat,a podoma obavezno ili helanki ili trenenerki,sto pokomotno :D

На jacqueline.s и LUCERKA им се допаѓа ова.
  9. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.769
    Допаѓања:
    23.765
    Не сум бремена, но истражував за чајов од други потреби. Разговарај си со лекар, но ако редовно ти се качува притисокот и имаш појако срцебиење, мислам дека и не е многу препорачливо, како и поради тоа што има некоја состојка којашто влијаела на железото во крвта. Ова, читано-недочитано, лаички. :!: Пак ти велам, не ми го земај мислењево здраво за готово, туку само како поттик, пред да почнеш, обавезно да се консултираш со гинекологот којшто ти ја води бременоста, многу зависи како твојот организам реагира во бременоста, секоја жена и секоја бременост се приказна за себе.

@Adina што убав начин да се почне новата година. :party: Да растете и да бидете живи и здрави и ти и мешко. [​IMG]

Последна измена: 4 јануари 2016
    На zajka1 и Adina им се допаѓа ова.
  10. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    @tessie Ti blagodaram srcka,srekjna nova i samo ubavini da te sledat vo zivotot! :*

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Ne se pija divo origano za vreme na bremenost. Go namaluva zelezoto vo krvta

На tessie и Верче4 им се допаѓа ова.
  13. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710
    Среќна Нова година и новогодишни празници и од мене! На сите ви посакувам лесна бременост и здрави бебиња :hug:

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.629
    Допаѓања:
    109.033
    Jas mislev lesno ke bide spienjeto ama spiena nedospiena sum, se budam srede nok i edvaj se prevrtuvam, imam bolki vo muskulite mnogu. Spijam lesno na strana ama na grb poteshko, samo da gi odmoram muskulive polezuvam malce inache se na strana, pretezno leva.

На zajka1 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.879
    Допаѓања:
    142.177
    Moeto bebce i bez cokolodo i coca cola mrda,se vrti na pregledite-doktorkata edvaj moze da mu zeme merki u da go vidi:D:D
    Tuku drugo da ve prasam-kazete mi zemavte li tableti za smukanje na baza na propilis/ili propolis kapki vo bremenost? Mene ginekologot i opst lekar mi rekoa moze a vo apteka me predomislia-da ne sum zemala alergija na plodot predizvikuvale:(a me boli grloto ,pocnav da kaslam:(:(
    I drugo 29nedela sum a pocnav da osekam menstrualni bolki??normalno e toa ili ???

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  16. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    20.539
    Јас земав Propollete, и мед земам редовно, така да, јас мислам тоа нема врска. Секоја храна може да предизвика алегија кај човек, јагоди, мед, кикиритки, млеко итн. Така треба ништо да не јадеме или да не примаме за време на бременост. Ако ти рекол докторот може, земај си слободно... мене само прополетето ме спасуваше со грлото.

17. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    @flower30 за грлото само прегорен шеќер со млеко и маргарин, поминува грлото како со рака да ја трга болката испробано ;)

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  18. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.879
    Допаѓања:
    142.177
    @jacqueline.s i jas znam trudnici so piele propolis,ama me zbunia vo apteka-2 bea na smena i 2te me poglednaa zacudeno i i dvete rekoa da ne pijam i ne kupiv.Ama sega ke moram.A med jadam sekoj den:|
    @Vennera.aa pijam cela nedela ama samo pregoren seker,ama ke probam vecer nanesti voda so mleko da go napravam.

На jacqueline.s му/ѝ се допаѓа ова.
  19. KikuFFka

KikuFFka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2015
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    184
    Meskovci konecno najdov malku vreme da se ukl na forumov i da vi pisam neka vi e srekna novava godina na site od srce vi posakuvam se najubavo i site zelbi da vi stanat realnost. Mene poubavo nemozese da mi pocne na 29 se porodiv, a denta za nova godina ne pustija od bolnica definitivno godinava imav najubav docek dosega cela nok si se niskavme i sega si se galkam, si se guskam so sinceto po cel den mn e mirno sega zasega go obozavam...Angelce moe e najslatko. Inaku da vi se pofalam ke se vika Kiril. Bidete pozdraveni site koga ke imam slobodno vreme ke ve posetuvam i znajte deka mi falite. :*

На Lisa_Maja, LUCERKA, kelebeim*** и 21 други им се допаѓа ова.
  20. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    @flower30 мојот рецепт е: две супени лажици шеќер се затоплуваат додека не стане шеќерот течен и со медова боја, 200мл млеко постепено се додаваат во млекото и од кога ќе се соедини млекото со шекерот додавам лажиче путер или маргарин го мешам додека зоврие и речиси од оган жешко се пие голтка по голтка :) пробај па ќе кажеш дали делува :D со помин поздравче :*

На fairy88, flower30 и Mariangel им се допаѓа ова.