dobro utro @AngelOfArh, dobro utro na site mami Mojata bebushka uste ne se ljutit na nikakva hrana,dali e uste mala ili sve i godit i e gurman na tato, ke vidime Nego mamicki prasanjeto mi e za spienjeto,znacit,gledam da spijam na strana,ama ponekogas nesvesno se budam zaspana na grb ili na stomak stomakot seuste ne mi e porasnat,ama se plasam da ne ne e vo red
Немај гајле, и јас така се разбудував Е кога рипна мешето некако и сама почнав на страна да спијам и така да се разбудувам. Бременоста е природна работа, и нашите тела и мозоци се програмирани за тоа. Самото тело ќе си знае кога ќе дојде време и ќе се навикне за на страна спиење. Ти сега кога ќе се разбудиш на грб само заврти се и толку. Со тек на време ќе си се навикнеш.
Адина јас ден денес знам понекогаш на стомак да си поспијам ,а сум 6ти месец.Незнам дали му штети нека кажи некоја друга феминка.Мажето мое се бунтова кога сум на работа седната или стегната во пантолони и само боксова
Dobro utro od mene, srecna nova zdravje sreca ljubov site zelbi realnost, im cestitam na novite mamicki, ne bev aktivna ne ve ni zaboraviv, jas stasav do 34ta nedela, uste malky mi ostana, a posebni problemi nemam, ve pozdravuvam i ve guskam site <3
@jacqueline.s @LUCERKA fala vi devojki,prva bremenost mi e,zato sve me plasit inace se mislam od tie pernicite za trudnici da si kupam,da probam i taka inace farmerki nosam,ne trudnicki,seuste me sobiraat obicni hahah valjda i toa ne smetat,a podoma obavezno ili helanki ili trenenerki,sto pokomotno
Не сум бремена, но истражував за чајов од други потреби. Разговарај си со лекар, но ако редовно ти се качува притисокот и имаш појако срцебиење, мислам дека и не е многу препорачливо, како и поради тоа што има некоја состојка којашто влијаела на железото во крвта. Ова, читано-недочитано, лаички. Пак ти велам, не ми го земај мислењево здраво за готово, туку само како поттик, пред да почнеш, обавезно да се консултираш со гинекологот којшто ти ја води бременоста, многу зависи како твојот организам реагира во бременоста, секоја жена и секоја бременост се приказна за себе. @Adina што убав начин да се почне новата година. Да растете и да бидете живи и здрави и ти и мешко.
Среќна Нова година и новогодишни празници и од мене! На сите ви посакувам лесна бременост и здрави бебиња
Jas mislev lesno ke bide spienjeto ama spiena nedospiena sum, se budam srede nok i edvaj se prevrtuvam, imam bolki vo muskulite mnogu. Spijam lesno na strana ama na grb poteshko, samo da gi odmoram muskulive polezuvam malce inache se na strana, pretezno leva.
Moeto bebce i bez cokolodo i coca cola mrda,se vrti na pregledite-doktorkata edvaj moze da mu zeme merki u da go vidi Tuku drugo da ve prasam-kazete mi zemavte li tableti za smukanje na baza na propilis/ili propolis kapki vo bremenost? Mene ginekologot i opst lekar mi rekoa moze a vo apteka me predomislia-da ne sum zemala alergija na plodot predizvikuvalea me boli grloto ,pocnav da kaslam I drugo 29nedela sum a pocnav da osekam menstrualni bolki??normalno e toa ili ???
Јас земав Propollete, и мед земам редовно, така да, јас мислам тоа нема врска. Секоја храна може да предизвика алегија кај човек, јагоди, мед, кикиритки, млеко итн. Така треба ништо да не јадеме или да не примаме за време на бременост. Ако ти рекол докторот може, земај си слободно... мене само прополетето ме спасуваше со грлото.
@flower30 за грлото само прегорен шеќер со млеко и маргарин, поминува грлото како со рака да ја трга болката испробано
@jacqueline.s i jas znam trudnici so piele propolis,ama me zbunia vo apteka-2 bea na smena i 2te me poglednaa zacudeno i i dvete rekoa da ne pijam i ne kupiv.Ama sega ke moram.A med jadam sekoj den @Vennera.aa pijam cela nedela ama samo pregoren seker,ama ke probam vecer nanesti voda so mleko da go napravam.
Meskovci konecno najdov malku vreme da se ukl na forumov i da vi pisam neka vi e srekna novava godina na site od srce vi posakuvam se najubavo i site zelbi da vi stanat realnost. Mene poubavo nemozese da mi pocne na 29 se porodiv, a denta za nova godina ne pustija od bolnica definitivno godinava imav najubav docek dosega cela nok si se niskavme i sega si se galkam, si se guskam so sinceto po cel den mn e mirno sega zasega go obozavam...Angelce moe e najslatko. Inaku da vi se pofalam ke se vika Kiril. Bidete pozdraveni site koga ke imam slobodno vreme ke ve posetuvam i znajte deka mi falite.
@flower30 мојот рецепт е: две супени лажици шеќер се затоплуваат додека не стане шеќерот течен и со медова боја, 200мл млеко постепено се додаваат во млекото и од кога ќе се соедини млекото со шекерот додавам лажиче путер или маргарин го мешам додека зоврие и речиси од оган жешко се пие голтка по голтка пробај па ќе кажеш дали делува со помин поздравче