Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Mariangel

Mariangel Форумски идол

I jas istiot recept go pravam, mnogu e efikasen. Samo shto jas ne go pojam tolku zheshko bidejki nekolku doktorki mi imaat recheno na bolno grlo zheshko ne se stava oti polosho bilo za grloto, pa go chekam maalku da podizladi i go pijam taka :)

Vennera.aa likes this.
  2. flower30

flower30 Форумски идол

Fala za receptot;)obavezno ke go probam.jas cekam samo malku da se oladi i odma pijam na eks:D

Vennera.aa likes this.
  3. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Мене кога ме фати грлото и кога сакав да земам прополис да шприцам видов во упатството дека за трудници е забрането,па се откажав од него па се опоравив со чаеви и супа со бибер.

flower30 likes this.
  4. TheSecret

TheSecret Популарен член

Мамички имаше една слика колку треба да биде CRL во зависност од неделите, пола саат вртам низ темава никако да ја најдам :@ ако ја има некој може ли да ја постира :l:

5. flower30

flower30 Форумски идол

E neznam ,ete site razlicno kazuvaat,ama moze toj propolis za spricanje da e pojak pa zatoa da ne se preporacuva.mene opst lekar mi rece ako zenam kapki da bidat 50% a ne 100%(valjda poslaba koncentracija imat).

ivi1987 likes this.
  6. Morenaa

Morenaa Истакнат член

Celo sabajle me peci matkata,a snosti imav menstrualni bolki. Pecenjeto mi se javuase vo PMS ponekogas..
    Inaku sum 8+2 bremena.
    Od sto moze da bide da ne znae nekoja?? :| :worried:

7. slobodka

slobodka Популарен член

Pecenje na matka iskreno neznam sto bi mozelo da e, a sto se odnesuva do blagi menstrualni bolki normalno e, samo dokolku ne se jaki i postojani.

Morenaa likes this.
  8. coconaut

coconaut Популарен член

Jas pa bas toj so spricanje go koristam bezalkoholen, vo apteka toj mi go dadoa, a na upatstvoto pisuvase deka ne e za trudnici, no jas sepak spricav cat pat.

flower30 likes this.
  9. alisijad

alisijad Популарен член

Јас имам мака :( ме фати запек, трет ден немам одено во веце. Изминатиот период секој ден си одев ама еве сега не, и осекам некоја тежина на стомаков и не можам да јадам :(
    Пробав со зелено јаболко па одма вода, и јогурт пијам , не знам што да земам друго :(

10. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

@alisijad јас денес тука како баба Рада, шала на страна и јас имав мака со запек се додека не почнав да си пијам редовно компот од суви сливи сега веќе немам таков проблем :)

Lisa_Maja, Bebulleee and alisijad like this.
  11. alisijad

alisijad Популарен член

Баш и јас на суви сливи помислив , ке купам и ке пробам така. Страв ми е да се напнувам, иначе ке завршам работа така :rofl:

12. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Мене само тоа ми помага ни баланс јогурт. ни јаболка, ниту па млака вода со лажичка мед. Купи си сливи и свари си компот, за подобар ефект да си ги јадеш и сливите не само течноста :D

alisijad likes this.
  13. ilipili

ilipili Популарен член

Мене не ми рече да одмарам ,можев и да се движам нормално,но да не се преоптеретувам со физички тешки работи,ќе издржи,мора да издржи бебувчето твое,само со позитивни мисли и се ќе биде како што треба ;)И јас бев замислена и загрижена како тебе,но ете ме стигнав и до крај без некои си компликации и тешкотии пак ќе кажам благодарение и на мојот гениколог кој што цела бременост ми ја водеше беспрекорно и јас си решив уште тогаш ако кажи се е во ред значи се е ,не го прашував многу и не му паничев,оставив се во негови раце.
    Благодарам мила,секаде да е со лесно,може и ќе ми биде роденденски подарок на Божиќ,а може и не.Како и да е кога ќе му дојде денот тогаш,само да ми е здраво и живо и да биде се како што треба и секаде да има само убавини :)

Lorins and Mariangel like this.
  14. m.i.g

m.i.g Популарен член

И јас сакав да купам ама после ставав од перниците за спиење меѓу нозе и еве ми остана навика сеуште така спијам.Претходно спијав на стомак цел живот,сега заради бебето странично за да можам да ја дојам.Фармерки носев додека не почна да ме стега на стомакот...немај гајле,бебето си е заштитено во матката ;)

Adina likes this.
  15. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Денес денот од опаку, понаопаку...
    Ама ич не ми тргна со докторите!
    Утрово бев на трансфузија, таму докторот на криво разбуден па зошто толку често испитувања па не ти се потребни и вика кажи и на докторката на ГАК дека нема потреба до толку чести испитувања на хемостаза и д-димери! Е како бе да и кажам, божем така сакаат да им се мешаш во работата и памет да им солиш! Плус тоа клексани се боцкам, мора контроли!
    И потоа отидов на клиника имав закажано кај Ливринова ама она имала итен случај и ме превзема некое докторче кој не го направи ни третина од прегледот што редовно го правиме со докторката, како да му беа златници зборовите па си ги штедеше и ме испрати низ врата - се е во ред, бебето големко, прати движења и дојди за една недела!
    И само што си дојдов дома ми се јавија од ординацијата на матичната дека брисовите од 35 г.н. ГБС како ли ги викаат биле позитивни па утре да одам за терапија! И сега што??? Веројатно антибиотик ќе треба да пијам!
    Некој искуство со ова?
    И си викам е, веќе не се мешам со доктори, којзнае што ли ќе ме снајде!

16. only44you

only44you Популарен член

Леле луѓе ја па да си прашам нешто друго..... Денес додека ручав толку многу ми се сврти во главата и ми падна снагата , што помислив дека не ке можам да стигнам до креветот.... Морав да легнам и за тоа време додека лежев не можев да ги подмрднам ни нозете ни рацете.....

Знае ли можеби некоја од вас што се случува ?

17. makgirl

makgirl Истакнат член

Ова може и од стрес да ти биде

18. only44you

only44you Популарен член

Не бе, баш овој период не сум под стрес....ептен сум опуштена...

19. slobodka

slobodka Популарен член

Zelezoto kako ti e?

20. only44you

only44you Популарен член

Не го имам проверено... Само хемоглобин ми проверија пред 2-3 недели и беше добар 127 беше...