Jas puknav od snosi od 22 vecerta na sekoj 5 min bolki imam isto kako za porajgaj.. a vo sredata koga bev na gin..mi kaza deka imam uste vreme i deka bebeto bilo visoko..a jas nemozam na noze da stojam mislam glava ce izlezi de stegni de pusti .. Tamara uste nerodena se zaeb....so mene
Јас во првите 2-3 мес кога бев бремена имав проблем со столицата и стомакот тврд подуен како да сум 6 мес трудна...Со јогует баланс и лажица ленено мелено семе ми помогна многу а и вкусно и здраво е пробај ии леснаа бременост
Abe mami kako pocnuvat vistinskite bolki? Jas sega sum vo bolnica i me stavija na ctg,imam mnogu mali bolki od 40-60, i nekolku pogolemi do 80.Cekam doktor,mi kazaa deka ima sansa porano da se porodam i deka ako pocnr poragajot nema da go zadrzuvaat bebeto da ostane vnatre.Strav mi e oti ne sum vlezena vo 9 mesec.Sega sum 34+2
prvo se kako menstrualni bolki ama posilni pa posle so kontrakcii? a dali te imaat provereno dole dali si otvorena? ti davat nekoja terapija za da se smirat kontrakciite? rano e seuste i jas se porodiv so sin mi vo 37 samo sto vlegov zasto sedev deset dena vo bolnica nemase bebeto voda od 8 mesec protece pomalku. se nadevam deka kjeti se smirat kontrakciite mila.
Ne se sekiraj , jas sum porodena so kerka mi vo 34-ta nedela i ete ja sega devojka za mazenje stasala Kako napisal gospod , taka ke bide.... Ne plasi se, se ke si bide kako sto treba ..... No i kako sto kaza @slimy sigurno i ke te proverat vaginalno dali si voopsto otvorena ..... Mene vo 34-ta nedela mi prsna vodenjakot i bev 3 prsta otvorena bez nikakvi bolki , pa radi toa sto bil vodenjakot prsnat moraa da me porodat... A ti ako imas samo kontrakcii i nisto drugo, onda so terapija bi trebalo da gi smirat kontrakciite .... No sepak oni se doktori i tocno si ja znaat rabotata... A ti , samo sorabotuvaj, nisto drugo. Ajde gospod neka e so vas
Sega me gledaa,ne sum otvorena.Bebeto e 2600 gr.Nema da mi dadat nisto za da se smirat kontrakciite.Mi kazaa deka ako pocnat bolkite ke me porodat.Spored niv deteto e sozreano i da izlezw porano ne e strasno.Za sekoj slucaj ke ostanm vo bolnica za da me sledat.Momentalno primam samo za bolka za da vidat dali imam bolki i od toa sto deteto se mnogu dvizi.
Јас од сам почеток го имам тој проблем а еве веќе сум влезена во 24-та недела и ништо не ми помага,а претходно никогаш не сум го имала овој проблем.Можеби со тек на време ќе ти се регулира ама еве кај мене уште нема абер и се навикнав веќе
Запекот може и да е хормонално "пореметување" во бременоста поради золеменото ниво на прогестерон хормонот... Правете чаеви од суви сливи или како што напиша погоре @mama89 јогурт со ленено мелено семе и може и овесни снегулки...
Абе све ми се испоремети.И запек си добив,и цело лице со гнојарки ми беше па сега флеки ми останаа,дупки ми е цело лице,и кожата сува,барут,ми се лупи,дури и ранички ми се прават на дланките,да се чуди човек.И гледам тотално различно за разлика од првата бременост.Ама тоа е,друго стање и слатки маки што ќе ми фалат кога ќе се породам
Мене од што ми е сува кожата ми доаѓа да се одерам од чешање....господе прости ми, како шугава да сум и цела ми се лупи... Кога се пресоблекувам на пример како снег да паѓа од мене Други промени некои немам за сега .... Е и мачнини имам сеуште...абе ми се повраќа ми се корни...
Мешиња, јас сум скоро 6 недели али маме му јебем страшно ми се гади и имам мнооооогу мачнини. Значи седам и не мора да јадам нешто, ниту пак да намирисам за да ми се надигне. Аман некое чаре?
Одамна пишував дека јас на почетокот исто така имав проблеми и со кожата и со запекот. Кожата ја смирив со најобична крема од невен (бело-портокаловите кутии од аптека) која цела бременост ја користам и за лице (ми ги смири бубуљиците) и за црвенилото под градите и за секоја друга иритација, дури е мешето го мачкам понекогаш! А за запекот покрај сливите, употребував и Евакол - прашок против запек, препорачано од тројца гинеколози, многу ефикасно средство!
Среќна нова година мамички Ве читав но не пишував бидејќи имав стресен период, уште во 6 недела ми беше кажано дека е близначка бременост од кое едната е неуспешна и да очекувам крварење за да се исчистам (а инаку недела пред тоа уште незнаев дека сум бремена, имав крварење свежа црвена крв за која мислев дека ми е прва менструација после породувањето). На последната контрола се виде дека уште не е се исчистено и имав темно кафеав секрет, арно ама на 30.12 добив ужасни болки почнаа како менструални, за да продолжат во интервали, цела вечер се виткав од болки, но не отидов во итна затоа што немаше кој да ми го чува малото, ок поминаа некако болките и утредента само одеднаш осетив поголема количина темно кафеав исцедок, траеше околу 1 час и помина. Од тогаш нема ништо ни болки ни исцедок, едвај чекам следна контрола иако мислам дека е сега се во ред, се што имало е исчистено и сега е само едниот плод. Многу се плашев деновиве, но среќа мм беше покрај мене и синчето ми ги одвлекуваше мислите и сега се е готово, на следната контрола ќе бидам 12 недела и веќе е полесно. Се извинувам за долгиот пост, но осетив потреба да се пожалам некому.