ИТНО!!! Кој може нека помогне! Потребна е крвна група О-. Се работи за родилка на ГАК. Тел за контакт 078243338. само што го видов на фб, кој знае и може нека помогне.
@slobodka по сопствена иницијатива правеше Нифти или по препорака на доктор. Мене ми рекоа дека тоа е задолжително за повозрасни родилки или ако има некои аномалии веќе познати на член од фамилијата
Тоа го правеше во некоја приватна клиника или? Само во Скопје има? Со закажување е? Бидејќи јас не сум од Ск...
@fs-fs-fs да по сопствена иницијатива, но имај во предвид дека имам бајаги години. Иако матичната која ми беше во тоа време не ми препорача дури ни амнио ( затоа ја откачив, на тие години ми вели не е морално??? над 40 било обавезно , како не бе) @Lorins да на приватно го правев, но не е клиника во прашање, туку тоа е овластена фирма, која само зема примерок од крвта, и ја праќа во странство на испитување. Да, само во Скопје има, барем јас така знам.
Napravi si samo skrining vo 12ta nedela, i posle so merkite od skriningot i zemena krv od vena ke ti ispitaat procent za mozhnost na prisustvo na daunov sindrom. Ne si frlaj pari za drugi ispituvanja Osven ako imash nad 35 godini ili nekoj so slichen problem vo familija
Mamicki kazuvajte neshto protiv kiselini. Vekje nemozam da disham. Shto i da stavam vo usta strashni kiselini imam. Maticniot mi rece rupurut ama ne sakam da preteruvam bidejki edno na den ne mi pomaga. Probuvam so gazirana voda da si olesnam ama i toa dzabe. Inaku sakav da prasham dali nekoj so istiov problem konzumiral soda bikarbona? Dali imate nekoi soznanija da e shtetno za plodot?
Nie ovde krv ne mozeme da dademe, da ne se potresuvameso vakvi informacii molam, otvori ako treba nova tema ama ovde ne e bash prikladno, izvini vaka. @creshicka dobre ni dojde mila Da si imash ubava i srekna bremenost, samo ubavini Protiv gadenje ke si grickash suvi krekeri i ke jadesh hrana shto ti godi, ke najdesh nekoja i teraj taka dodeka ne pominat E da vi kazam buci moj e super, 520gr prase mamino, dolg kolku edno livche A4, se e super so nego, ama mama ja karaa za kilazata so koja ja pochnala bremenosta, iako dosega dobro se drzi. Veke ubavo me pozdravuva od vnatre i se raduvame na sekoe mrdkanje. Ve gushkam
@slobodka фала на одговорот ако решам нешто ќе ти барам контакт. @fs-fs-fs и мене така ми рече докторката дека не е задолжително, но е убаво да се направи некое испитување за тоа... @Mariangel таа проценка кој ја прави? Скринингот можи во Прилеп да се направи? Или како оди тоа? (матичнава моја, мн е зафатена никако да ја добијам и сета сум прашалници, овие некои информации ми ги даде првата докторка каде бев за да потврдам бременост)
Shto ne potrese zhenava so informacijata deka e potreben donator? Ima telefonski broj za ako nekoj mozhe da pomogne, se raboti za rodilka. Utre ako i mene mi se sluchi neshto bi sakala sekade da se spodeli za shto pobrzo da se pomogne Ne e nekoja potresna informacija spored mene, tuku apel za pomosh
Skriningot ti go pravi matichniot i posle so merkite si odish krv da ti zemat i ispituvanjeto shto se vika priska e ustvari toa shto odreduvaat procent za mozhno prisustvo na daunov sindrom.. Najdobro ti e toa da si go napravish samo kolku da ti e mirna glavata
Јас не мислев никого да потресам незнам зошто одма така сфаќате мене не ми беше стресна информацијата туку сакав само да помогнам, не од вас можеби од некој што го познавате јас веќе се јавив, извинете ако се потресовте.
Veke ednash diskutiravme na temava, i taka sme so brzi hormoni i prvoto na shto ke se setime koga ke prochitame trudnica na Gak potrebna krv jasno e ko den za shto se raboti, utre zadutre i nie ke ragame, ne e bash bezazleno. Jas lichno spodeliv vo grupite vo koi komuniciram i prvo shto mi rekoa beshe da ne chitam se. Mene lichno me potrese, site ke ragame od ovde, treba da bideme poosetlivi malce na plasiranje vakvi informacii. Toa e moe mislenje i ne mora da se slozime.
Jas pa smetam deka vo bremenosta ne ni se sluchuvaat samo pozitivni raboti pa da si pishuvame samo toa. Nekoi od nas dozhiveale i negativni sluchki, i sakale da spodelat bash vo temava da se olesnat. Jas temava taka ja sfakjam, ne znam mozhebi sum edinstvena ama ete toa mi e gledishteto Deka bilo pozitivno ili negativno nie sme tuka da si spodelime mislenja i iskustva, da si pomogneme ako mozheme pa makar i samo da sme islushani So toa shto beshe spodeleno za doniranje krv beshe napraveno dobro delo, a ne go sfativ kako prichina za potresuvanje Ova e samo moe mislenje, a ako mnozinstvoto odluchi deka sakaat samo pozitivni raboti da se pishuva tuka togash ke go pochituvame toa, ama site
И јас истото го мислам кога и веќе повеќето ќе го видат ова зошто беше споделено секаде, многу пати од вести ќе слушнеме неубави работи, од други луѓе исто, но мислам дека нетреба се да си ставаме на душа, но секој е различен и различно размислува па уште еднаш ќе и се извинам на @AngelOfArh што ја потресов, исто и некој друг ако така се чувствуваше. Поздрав
Јас по сопствена иницијатива правев NIFFTY тест и можам да ти кажам дека полезетска, погосподска и посветска работа од ова нема и би го препорачала секому, само да не се проблем финансиите, оти не секој може да си го приушти. Инаку јас имам 34год. нема во нашата фамилија некои со аномалии ни од кај мм ни од кај мене , туку сакавме со сопругот да си го направиме чисто ради наш душевен мир. Инаку ние фативме сега во декември некојси новогодишен попуст од 50евра , па не кошташе 680 евра. Затоа ке кажам повторно .....кој може да си приушти , топло го препорачувам NIFFTY тестот...
Мамички ми треба совет за купување труднички фармерки или пантолони во Струга или Охрид во кои бутици може да се пронајдат? Прашав и во темата за облека за идни мајки ама таа е послабо активна се надевам на побрз одговор тука
На ГАК ли беше? Кој ти кажа така за бактеријата? Леле, незнам што да правам, на клиника треба да одам за една недела, не ми се чека до тогаш па да се консултирам, матичната пишала антибиотик- појма немам дали да го пијам или да чекам??? Мило ми е што сте добро, одмарајте домче!