Zdravo mesinja vcera bev na ginekolog i rezultatite od brisevi se super.Me stavija i na ctg i nemase kontrakcii i mi zakazaa povtorno vo ponedelnik uff se blizi terminot i panika se pogolema,a ne mi e prvpat valjda e normalno
Нормално е душичке ... Мене од сега ме фаќа паника, а не па толку блиску да ми е терминот. Само со лесно да е и господ нека е со вас
Spored mene bakterija e podobri sa se lechi otkolku da ne se lechi. Osobeno so koki bakteriite vo bremenosta.
Јас си купив труднички, ама некако од златни хеланки поубаво ми нема. На крајот си купив хеланки со различни бои и дезени, убави туничиња за со хеланките, и среќна сум. Трудничките 2-3 пати ги имам облечено, некако ми се лизгаат на долу, треба да ги кревам на секое, а вака со хеланки раат. Купив хеланки што личат и на фармерки. Веќе труднички не купувам, доста ми се тие едните
Уште ова да ми кажите може да се направи кога било или има посебни недели , и во која болница се прави и колку време треба да се закажиш унапред . Ви благодарам !
И јас се изнервирав оти ништо не ми даде да примам,дури и го прашав матичниот и ми го даде тој одговор.И на клиника прашав вчера,пак истиот одговор.Изгледа тука такав им е протоколот за оваа бактерија.Оти според нив бактријта не може да му наштети на бебето додека е во водењакот(освен ако е пукнат). Инаку јас живеам во Германија.Тебе може така да ти кажале, оти во многу работи со препишување на лекарства гледам дека се разликуваат.Ако има ефекти и во двата случаи да не му наштети на бебуш, мене ми е небитно кој ќе го применат. Прашај си пак друг доктор ако не си сигурна,што треба да правиш.Не губиш ништо ако побараш второ мислење.И јас го направив истото да ми е мирна душата. Поздравче и не се секирај не е страшна
Испитувањето се прави во Швајцарија , поточно во Женева и се прави од 9-та гестациска недела па се до 14-16-та недела. Eве ти и линк, тука ке ги бараш телефонски, па они се ке ти објасната што и како... Не треба ништо закажување , само јави си се и ке се договорите телефонски што понатака.... http://www.bimek.com.mk/ Среќно !!!
Nifty se pravi od 12ta do 24ta nedela, bash sega na eho dodeka chekavme chitavme broshura. Iskreno ne bi mozela da si dozvolam, a dobra rabota e.
Се надевам дека нема да се излажеш и да даваш 600 евра,а да немШ евидентиран проблем. Значи иди си на скрининг,ќе те гледаат на ехо,ќе зимаат мерки,па ќе те пратат за приска(ќе ти земат крв). Ако било каде од овие две покаже нешто барем малку сомнително,самите ќе те пратат на други испитувања-со земање на плодова вода или амниоцетеза. Тоа е ризично и обично е за трудницинад 35 год или со историја на Даунов синдром во фамилија. Како и да е,не е оптеретувај со тоа освен ако немаш потреба.Те чекаат уште многу испитувања во текот на бременоста. Среќно ...
Здраво мешиња Јас денес сум многу депресивна, цел свет ми се сруши . Ништо веќе не сакам и на ништо не се надевам... Бев на преглед , 35 недела сум требаше да ме породат не се нафати анестезиологот заради мојата тешка здравствена состојба. Ми рекоа во ск на ГАК да одам во Понеделник , таму да се породам. И тоа не е се .... Едно девојче (кое го познавам и од пред тоа ) лежевме заедно во болница ,исто се породи пред нова година на ГАК ,па ми текна повеќе да прашам што како ..освен што пред тоа и честитав . Девојчево ми кажа дека бебенцето за жал после некое време починало....Цел свет ми се сруши и осеќам вина што прашав... Пред тоа ми кажа дека не давале посета таму ,ни пак да го видиш детето....дури не и кажале кога починало . Ја пуштија дома , дури отпосле Вистина ли не ви даваат да си ги видите децата кои се во инкубатор и не пуштаат посета ???
Za zapek mene kivi mi pomagaat, ama mnogu duri pomagaat Tinke a zoshto da se porodish vo 35ta nedela? Zoshti vo inkuvator da go stavat bebule? Ne mozesh li ushte nedela dena da pochekash i da si dojdesh vo Skopje, ne e strashno nishto toa, naprotiv ke ti bide podobro od aspekt na problematichna bremenost i poroduvanje. I shto e so tvojata sostojba, ne pratam.
Станува збор за траен инвалидитет , кој не трпи бременост ,ама ете сакав се нафатив догурав некако ,ама ако пробувам уште ова недела ,уште др. Не се знае што ќе стане со нас . Јас секако ќе се породам во ск пошто никој не се нафаќа. Ама ме интересира дали ќе можам да го видам бебето и дали дават посета..
Ama ti si 35ta nedela, ushte edna nedela i ke mozesh da se porodish bez da bide bebche vo inkubator, a i sega da se porodish ako e dobro bebcheto nema da go stavat vo inkubatorot, ili pak ke bide sosem kratko, a ako ne e vo inkubator ke si bide do tebe. Najdobro ovde na ginekologija ke ti kazat, dojdi si na pregled. Mislam deka ednash vo denot majkite imaat pravo da gi vidat bebinjata.
Како сте трудници? Јас се спремам полека за утре, Бадник, Божиќ здавје другата година ќе делиме за повеќе луѓе од лепчето Се радувам за Бадник. Ќе месам лепче, гравче, свекрвата ќе прати по нешто да не се мачам На работа полесно ми е оти одам со паузи ден одиме, па 3 не одиме, па пак овиме па викенд Ама не сакам да залегнувам од сеа. Дома музика се слуша, дека сега и бебето слуша Спијам ко Хурем султан, со 20 перници околу мене. На секое вртење стенкам ко баба некоја. Маж ми вика, од далеку те слушам, не знам дали секс имаш или се превртуваш Јас сум со позитивна мисла, се смеам цело време ко блесава, неам намера да се нервирам за никој и ништо, си пружам задовослтва цело време. Немојте со постови дека итно треба крв да се даде во темава, никоја од нас не може да дава крв, нема лезет од тоа. Или дека некое бебе умрело. Не можеме ништо да направиме, само стрес да имаме, како е Господ, никој не е, се што треба да биде, ќе биде. Позитивно малце ајде, наше е здрав живот да тераме и да се полниме со љубов, а се друго на Господ.
Првo смири се и не мисли нaнaјлoшoтo тебе чим ти кaжaле декa бебчетo е oк не се секирaј тoлку , a тoa штo и се случилo неa не ете тaкa требaлo дa биде Бoжјa вoљa , сo мене вo сoбa беa две жени кoи се пoрoдиле еднaтa вo 33 г.н , a другaтa вo 35 г.н и бебенцa oд 1900 гр. и другoтo бебе 2800 гр. и двете се дoмa сегa сo дечињaтa , пoсетa дaвaaт нa мaјкaтa oд 9 дo 11 сaбaјлетo и oкoлу 13 дo 14 тaкa идеa нa пoсетa женичкиве и пoстoјaнo им дaвaa инфoрмaции кaкo нaпредувaaт (незнaм зaштo тaкви инфoрмaции ти дaлa пoсебнo и бременa те гледa) не се плaши кaкo Гoспoд никoј не е се ќе биде дoбрo , и мене ме имaa oд пaмет извaденo кaкo демек критичен пoрaѓaј ќе сум имaлa a јaс финo лепo зa непуни 5 мин. нa бoкс сo двa нaпoнa гo рoдив Милaн без устa дa oтвoрaм , не слушaј нaрoд слушaј штo ќе ти велaт дoктoрите и ќе биде дoбрo Ти јa пуштaм целaтa среќa и се мoлaм зa вaс дa бидете и двaјцaтa дoбрo сo леснo милa