Мешиња да ве прашам, читам погоре дека после 36г.н бебчо нема потреба од седење во инкубатор? Мене ми рекоа чим влезам во 36г.н да одам да си закажам царски и да ме пораѓаат, што значи дека нема да има потреба од седење во инкубатор?.... ваљда доволно големко си е...тоа е веќе влезена во 9ти месец?
Со 35 недела не мора да значи инкубатор! Подобро појди си со време на клиника да не треба да ти се даде инекција за зреење на белите дробови, мада веќе е големко бебчето би требало да е завршен процесот на зреење. Те молам миличка, не мисли на лошо...добри ќе бидете и ти и бебчето! Не се оптоварувај со негативни настани, нормално ќе те погоди туѓата несреќа но не можеш ниту да помогнеш ниту да смениш нешто! Размисли, при негативно искуство ни вистината не ја согледуваме реално, мајката е во болка и нормално е сѐ најлошо да ти каже и за болница и за доктори, незнаеш каков ѝ бил случајот и не се оптоварувај! Мисли позитивно да ти се случи позитивно, ајде со лесно нека ти е и нека се напомош празниците!
Немало потреба од зреење ми кажа . Добричка била , 2150 гр е ...во Понеделник здравје боже ќе видиме што ќе биде .
Не грижи се воопшто мила, се ќе биде како што треба ....Сите мамички убаво ти напишале, а и @AngelOfArh убаво ти напиша...значи слушај ги само докторите , они си ја знаат својата работа и што е најважно СОРАБОТУВАЈ!!! Со среќа и со лесно
Ajde pak da prasam jas Pregje posle tusiranje od ednata grada(od pupkata) mi potekoa nekolku kapki krv I brzo prestana,a drugi simptomi nemam.. Sto bi mozelo da e?
Ако сте со полна 34 нед. не даваат инекции за зреење.При предвремено породување после оваа недела многу мали се шансите бебето да не дише самостојно, барем така докторите ми објаснија и малку ме успокоија.Инаку и јас бев вчера исплашена оти ме фатија јаќи контракции предвреме. Не се плашите ќе не благослови сите Господ со здрави и живи бебчиња Инаку мене ми се повторува истата песна како вчера.Ама не одам во болница ќе чекам,ако станат ептен неиздржливи ќе одам Имам некое чувство дека нема да ја истерам до крајот оваа недела. А, која иронија од утре ми почнува предпородилниот курс.Се си мислам ќе ми пукне водењакот на некоја вежба
Да, душо со Господ напред...тоа е се помирив дека на бебуш мој не му се седи внатре,ќе сака порано да излегува.
Туку мислам дека уште не е дојден баш денот,ама кај и да е ќе биде. Вчера на отусното писмо ми пишале дека сум имала нерегуларни болки на секои 2 минути.А, и не беа слаби интензитетот им беше од 40-80. Само грлото на матката не ми се отвара.Тоа е сигурно заради операцијата што ми ја правија за да држи.Уште тогаш ми кажа дека може да имам потешкотии со отварањето.Да не бев шиена долу,сигурна сум дека 100 пати ќе се отворев.
Абе тоа никогаш не се знае... Може така да истуркаш и до 40-та недела, знам полно такви случки.... Затоа ти велам никогаш не се знае ....
Не мора до термин,само ако остане уште две недели ќе е добро... И јас си викам ништо не се знае,ама овие болките ми се доста јаки и ме држат по неколку саати.Што биде,нека биде
http://www.sitel.com.mk/ova-bebe-se-iskakalo-vo-peleni-no-chekajte-videte-ja-reakcijata-na-kucheto Samo da ve pozdravam haha
Zdravo mesina denes bev na kontrola i maticniot mi preporaca za skrining 2 da odam sk vo drzavna. Jas sakav vo plodnost da pravam ama mi kaza deka ne go priznavale skriningot od privatna ustanova i treba da potpisam kako da go nemam praveno. Ok e da odam vo drzavna sk ima nekoj iskustvo ke mi obrnat vnimanie?
Koj toa ne priznava skrining od privatno? Prv pat slusam za takvo nesto. I za sto ti treba da ti e priznaeno? Kakva izjava te teraat ds potpises? Aj bas objasni me zaintrigira sega.
Sneska srcka i jas prv pat slusam za vakvo nesto????/? I Isto bi ti gi postavila isitite prasanja sto te prasa @slobodka .... Mnogu e cudno sevo ova..... Btw....Mamicki, si placete li ponekogas koga ste sami?
da ve prasam samo vie mesinja sto ima vte krvarenje vo bremenosta na pocetokot sto upotrebivte utrogestan do koga vi traese krvarenjeto? eve jas vekje tri dena imam krvarenje na pocetokot imav i mnogu silni menstrualni bolki i krv crvena ama deneska ne tolku crveno tuku kako kafeavo crno? kolku dolgo pievte hormoni? mnogu mi e tesko od utrogestanot mi se vrti se gadi mi paga mnogu pritisokotne mozam nitu da sedim od sto mnogu mi se vrti? kolku dena krvarevte vie, prasuvam zasto nejkam da go izgubam bebeto da imam spontan,mnogu se plasam zato sto doktorit koga me vide vcera na eho rece deka e mnogu dole padnato? inaku 6 nedelisum bremena seuste nemam slusnato nitu srce, vo petok sum na kontrola. vi blagodaram pozdrav