Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    Zdravo dusicki (moram latinica da pisuvam ne sum doma uste praznuvam nadvor od gradot :) ) samo sakam na Lombardi da i kazam deka zaedno so nea se raduvam :inlove: :inlove: silno da si go gusne svoeto angelce i da uzivaat :) a na site sto ste vo iscekuvanje vi ja posakuvam celata sreka na ovoj svet i gospod neka e so vas ovie denovi :* pozdravce

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  2. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Имај нај, нај, најубава бременост! :* :inlove: :clap:

Сењорита, со лесно, и нека Богородица ти помогне да пребродиш се силно, и ти го посакувам најздравото и најмилото бебенце! :*

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713

Ооо колку убаво :inlove: Ти посакувам се најубаво и лесна бременост да имаш. Колку сакам и јас бебенце ама толку многу работи не спречуваат со мм. Чекам решение да добијам на работа бидејќи со договор сум сеуште па нема да можам трудничко да земам. :( Што е до мене ОДМА сакам бебенце, ама ајде здравје. Што ми е мило за тебе bittersweet се најубаво ти посакувам.
    А senjorita.lombardi ти посакувам со лесно да си поминеш и со Господ напред. :inlove: :* :clap:

4. belcvet

belcvet Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    26
    здраво трудници незнам од кај да почнам :(
    вака вчера отидов до кај гинекологот да ми препише некои вагиналети бидејки веке една недела имам некое чешање без исцедок, и докторката ми рече да правам промивки со вода со едно лажиче сода бикарбона некој ден, па ако не ми помогне ке видиме што ке правиме со вагиналети бидејки сеуште е органогенезата и не се препорачува вагиналети.
    Е до тука беше се во ред и кога ми рече сакаш ли да видиме на ехо , јас нормално реков дека сакам. Кога ме виде на ехо ми вика еве ја гестационата кеса ама плод не се гледа :( .
    Мене последна менструација ми беше на 15.11.2012година и според тоа сум 7 гестациска недела, и обично во таа гестациска недела се гледал плод, но ми вика доколку си имала задоцнета овулација си останала подоцна бремена и може си 5 недела а не 7, и затоа не се гледа. Ми рече да не паничам, но ми даде упут за во болница ако сакам да одам таму да видат, ама ако и они не виделе ке ми рекле да дојдам за една недела.
    е јас си дојдов на работа сабајле, и не отидов оти неможам, многу ми е страв да не ми кажат исто.
    Ве молам кажете ми што да правам , КЕ ПОЛУДАМ ОД ГРИЖИ. Подобро да и реков дека не сакам да гледам и да си отидев на закажаната контрола на 23.01. сега што ќе правам јас?

Многу се извинувам за долгиот пост, ама сакав да објаснам, па кој знае НЕКА ПОМАГА ;( :doh: :doh:

5. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    belcvet, сигурно ти е многу тешко и страв. Но ајде малку поинаку да погледнеме на ова. Ти посакуваш сепак да е се во ред, а тоа не би го дознала ни наеден друг начин освен да отидеш со желба таму да ти кажат дека е се во ред. Мора да веруваш во себе...ајде belcvet секогаш штом постои надеш макал и најмал процент-тој процент знае некогаш да преовладува.

6. roza102

roza102 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    83
    Здраво девојки :) се извинувам што ме немаше долго време ,комп. ми беше на поправка Прво на сите сакам да ви ја честитам новата година :party: се што сакате да ви се исполни! на новите трудници им посакувам лесна и убава бременост на идните мамички лесно породување ;) Леле колку се израдував за Ломбарди :clap: И јас со нетрпение ја чекам да не израдува :)
    Belcvet не се секирај! може овулацијата ти била покасно,ретко која жена има точно на 14 ден овулација.и кај мене беше така и од памет ме извадија ;( и тоа ми била 2 недели покасно :o Тоа е само паника за џабе :!: почекај уште една недела. докторката убаво ти кажала,мојот доктор испаничи без потреба ;( И внимавај на ехото,најубаво е да те гледаат со вагинално ехо во рана бременост. ако твојата докторка нема тогаш оди на клиника или на приватно. сега само смирено и внимавај на себе и бременоста :hug: За исцедокот е добро да се одмиваш со чај од камилица или кантарион

Сега се сетив Белцвет,има вагиналети кантарионски,би требало да се дозволени тие да ги употребуваш сега. јас ги имам користено ама пред бременоста и задоволна сум.прашај во аптека или докторката ама дека се на билна основа би требало да смееш да ги употребуваш. само треба да користиш и секојдневна влошка додека ги ставаш,се растопуваат како маст и непријатно е малку чувството

На Agrona и belcvet им се допаѓа ова.
  7. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    јас те советувам да одиш на уште еден преглед, може навистина и покасно останата бремена, со мене таков е случајот, и цело време бебушко, си е две недели разлика од последната меструација и ехото... така да не се секирај сигурно и кај тебе е таков случај ;) и кај мене првиот пат ја видоа само кесичката а дури во 8 недела, кога бев го слушнаме срценцето... ти посакувам се и кај тебе да е така :*

8. ceki89

ceki89 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    71
    Здраво мамички како сте ми денес? Белцвет читав си се загрижила ама според мене нема потреба за грижа затоа што сум слушала многу вакви случаеви така да биди упорна направи ги сите потребни прегледи не се секирај Господ е секогаш до нас... иначе јас денес бев на преглед ме прегледа др.вагинално и рече дека имало уште време и дека можно е и после термин да се породам :?: И ако не добијам болки до накај 11,12 ке зимам инјекција за добивање на болки :worried: ...се надевам нема толку да чекам мн далеку ми изгледа...

9. belcvet

belcvet Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    26
    ти благодарам многу мила, кога ке слушнам дека имало некој претходно ваков случај како мојов и дека се излегло добро, малку се смирувам. Ке се потрудам да не брзам, да паничам, ке го оставам бебушко да порасне и ке се стрпам па по една недела ке одам да го видам. Некако внатрешно осекам дека ке биде како што треба бидејки нема шанси да сум останала бремена пред 29 Ноември бидејки немавме односи пред тоа со мм од добивањето на последната менструација. А тоа е после повеке од две недели о последна ментруација. Можеби стварно е уште рано и е многу мало . Јас искрено се надевам и се молам да е така. :worried:

10. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    Роза јас само што сакав да прашам што те нема ? ама тука си :) со Цеки и Љубичица кај и да е ке не израдувате само со лесно :) БЕЛЦВЕТ не се опседнувај со негативни мисли ,многу често не ни се совпагаат нашите термини со оние на докторите ,знам за многу вакви случаи ама на крај се искача ок, полека ,смирено нека помине уште некој ден и со вагинално ехо најубаво ке се види ,знам дека не ти е лесно , само позитивно и ке видиш се ке биде во ред ,поздравче :*

11. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Bel cvet ic da ne se sekiras,jas koga otidov na prv pregled,so obicnoto eho ne vide nisto.Potoa me gledase so vaginalnoto i vide epten mala tockicka.Mi kaza deka najverojatno podocna e zacneto i zatoa sega imam razlika 2 ned.spored poslednata mens.i ehoto.Stiskame palci se da e ok! :)

12. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Да, и јас имам слушано така многу случаеви за покасна овулација и покасно зачнување, затоа воопшто нема место за паника, само со позитивни мисли белцвет :)

А и да прашам сакам нешто, утрогестан таблетките се дозволени да се примаат првото тромесечје вагинално, така?

13. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    ич да не се секираш и да се нервираш ист случај бев и јас сум имала задоцнета овулација и бебето ми беше стално со недели помало од што требаше да биде па така си ја износив 42 недели затоа не сесекирај отиди на контрола после 2 недели и се ке биде во ред
    на ломбарди и посакувам се најубаво и со лесно да си се породи и да си бидат ок со бебчето бог е со сите нас само верувајте во него
    ке заборавев за малку срекна нова година и божикни празници на сите феминки :hug: :hug: :hug: :hug:

14. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Jas gi koristev Utrogestan vaginalno do 12ta nedela,a dokolku ima potreba i ponatamu da se koristat,togas se zemaat oralno.Prvoto tromesecije obicno vaginalno se upotrebuvaat.za da ima podobar efekt.

15. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Белцвет и јас мислам да не се секираш, сигурно покасно си останата, викаш до 28.11 не сте имале односи, епа додади на тоа плус уште една недела, додека се вгнездило ембриончето и ете ти 5-та недела си,не си 7-ма.Затоа не се гледа. Ќе се види на следната контрола све.

Ломбарди, сигурно веќе се гушка со бебчето...? Ајде кога ќе можеш пиши ни, ние тука те чекаме и ти посакуваме се најдбро.

Утрогестан се употребува до трети месец вагинално,а после се пијат.Барем јас така правев.

Поздравче

16. roza102

roza102 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    83
    :lol: Мислевте дека го лапнав телевизорот за нова година и штедната книшка и сега ме нема? :lol: имаме ние уште најмалку 2 недели до :hug: со бебушот. ми беше тешко без компјутерот :( ама што да правам,мажот ми беше на службен пат и другиот компјутер беше кај него но ете сега сум тука :)

На pepita82 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Прашував за утрогестанот дека ги ставав од 6-та недела три недели, имав многу малку кафеаво само еднаш тогаш, па после кога отидов на контрола (требаше да сум веке 9-та недела) срценцето веќе престанало, па се си викам да не било нешто од утрогестанот, ама не би требало да е од тоа, најверојатно од вирусот што ме најде баш тогаш :(

Така требало да биде, секогаш ќе си мислам на тоа бебенце, тоа си е мое бебенце иако го немам овде до мене, си го имам на некој друг начин... Малку сум емотивна на таа тема, ама секако дека е тоа нормално нели?

Сега после Божиќ здравје Боже се надеваме дека повторно ќе се израдуваме и овој пат се ќе помине во најдобар ред :inlove:

И јас едвај чекам да ја видиме Сињорита Ломбарди овде со најновите весели вести :)

Поздрав до сите мамички, многу ве сакам сите, и тие што сте веќе мамички, и тие што имаат бебенца во мешињата и тие што се надеваат дека ќе се израдуваат наскоро со две цртички како и јас :*

18. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.396
    нешто ме боли левата нога како укочена ми е кога се движам. Може тоа бебчето да се има лошо наместено или е малечко да зафаќа некој нерв. 23 недела сум и имам читано дека знаат лошо да се наместат ама се мислам дека кога се поголеми ...... ?

19. roza102

roza102 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    83
    ecapereca неможе да ти направат утрогестанот никаков проблем,тие се содржат хормон прогестерон кој ја одржува бременоста,така да тие можат да бидат само од корист. и јас ги користев,до 12 недела. од нив ми се смируваа и грчевите што ги имав на почеток на бременоста. Жално е тоа што ти се случи ама еве кога скоро ќе останеш пак бремена тоа ќе биде ново бебе :) и сигурно ќе немаше да го имаш ако продолжеше бременоста со првото бебе :hug: Имај само позитивни мисли :hug: сега имаш ангелче на небото што ќе те чува тебе и новото бебе :hug:

Карак тоа е нормално :) и на мене ми се случувало. само легни,одмори и ќе помине :)

На ecapereca му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474

Фала ти многу Роза на убавите зборови, фала ти нај нај најмногу :) И на тебе се се се нај нај нај најубаво и нај нај најлесно да ти биде кога ќе дојде највозбудливиот момент, уште малку и ќе има гушкањеееееееееее со бебушкоооо цаткичкооо :inlove:

На roza102 му/ѝ се допаѓа ова.