Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.879
    Допаѓања:
    142.177
    Mesinja za mnogu godini neka se Badnik i Bozik,samo ubavini da ne pratat vo zivotot i nas i nasite bebenca !!
    Kaj nas parickata se padna vo Gospod-neka ne cuva site i da ni dava zdravje i zivot,srekja i beriket.
    Vi posakuvam prijatna vecer

На Lorins, ivi1987, Pcelka94 и 6 други им се допаѓа ова.
  2. makgirl

makgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.107
    Со среќа на сите на кои им се паднала паричката.Оваа година кај мене се падна.Сигорно ќе ми биде среќна бидејки годинава доаѓа и бебуш :)

На Lorins, Pcelka94, Tinushka и 5 други им се допаѓа ова.
  3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.628
    Допаѓања:
    109.028
    Nie zavrshivme i paricheto se padna kaj teta, da ni e ziva i zdrava, dogodina na svadba dai igrame, prvo mama da podoslabe za da bide zgodna de. Baba mnogu ni ja pofali trpezata i epten ni e merak oti ona ni e bash domakinka i ni znachi nejzinoto mislenje.

Nie za bebuli ne krshevme lepche, zdravje dogodina glaven na masa. Sega odmarame i si mrdkame vo mesheti siti i srekni.

На Lorins, ilipili, joy1 и 7 други им се допаѓа ова.
  4. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    I nie ne planiravme da delime za bebeto ama majkami moeto delce go podeli I na bebeto I ispadna kaj nego, jas sepak si vikam deka se padna kaj mene :)

На Lorins, zajka1, Bebulleee и 7 други им се допаѓа ова.
  5. ververica79

ververica79 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    15
    Здраво мамички. Среќен Бадник, за многу години да е денот! Јас пред една недела дознав дека сум бремена, ама пред 3 дена почна да ми се појавува црвен исцедок, не многу, само во вц кога одев на тоалетната хартија по малку. Вчера ми пррдтана ама цело време сум под дтрав да не почне пак. Јас живеам во Канада и тука не се третира никако, не даваат прогестерон или слично него оставаат на природен начин да се реши.... Бев на хитна и ме гледаа на ехо, викаат дека гледаат дека е оформено ама уште нема срцева реакција пошто било рано па ќе одам пак после 7 недела. Денес вадев крв да видиме дали Bcfg (Beta) ќе се зголемува, ако да тогаш е добра вест..... Ме интересира од што може црвен исцедок да се појавува, имал ли некој искуство? Јас веќе три дена превентивно лежам ама од понеделник одам на работа....

Последна измена: 6 јануари 2016
    На fairy88 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    8.334
    Прво честито за бременоста и среќни празници и на тебе:)
    Не се секирај за исцедокот и јас имав таков на почетокот и кај нас во Германија не даваат прогестерон туку така.Мене само ми кажаа дека за грчевите да се користи магнезиум 300мг на ден.Се изгуби сам од себе по некое време.Друго важно ти е да лежиш и одмараш.Одговорот им беше ист како што ти го дале на тебе,природна селекција,ако се задржи бременоста во ред,ако не ништо.Мене еве ме догурав со тие проблеми до 35 недела.
    Тој исцедок може да се јави и од имплантација на ембрионот.

Јас примам прогестерон тек од 19-20 недела од други причини,ама не го рачунаат како толку безбедна терапија.Односно според нив прогестерон се дава само во крајни случаеви.Заради тоа ми го преќинаа во 34 нед. односно кога мислат дека минал ризичниот период за бебето.И кога имав болки пред некој ден, ми рекоа дека подобро да не го задржуваат бебето внатре ако почнат болки.Односно подобро предвремен пораѓај него ли бебе родено на термин кое се задржало во матката со прогестерон.

За тоа што работиш во понеделникот,фино лепо ќе отидеш кај матичниот доктор и ќе лажираш симптоми.Ќе речеш дека си во рана бременост,имаш гадење,вртоглавици и повраќање и ти е толку лошо што и од вода ти се гади.Сигурно ќе ти дадат една до две недели да одмараш дома.Јас така направив и успеав да издејствувам боледување.

Поздрав и со убави мисли дека се ќе биде во ред:hug:

Последна измена: 6 јануари 2016
    На Bebulleee, Mariangel и only44you им се допаѓа ова.
  7. ververica79

ververica79 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    15
    Fala fairy, me utesi sto ima uste nekoj kako mene sto ne primal progesteron na pocetokot, posto citam vo mkd a krvaris odma ti prepisuvaat... Ke vidam denovive kako ke bide, rabotata ne mi e mn teska, sedam na rab i sum pred pc pa zatoa mislev deka ne bi trebalo da mi bide stresno dokolku nema krvarenje ili iscedok, ako se pojavi odma ke baram da sedam doma pak....neznaev deka sum bremena i bev mn aktivna okolu nova god, selevme prijateli na drugo mesto, pa custev, krevav i turbo bev po cel den navamu natamu pa vikam da ne mi e od toa, a moze i implantacija, dan boze da ne se pojavi poveke, ova mi e vtora bremenost, imam 5 god kjerkicka, nemav krvarenja vo prvata bremenost.....

На fairy88 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Со лесно да ти е мила. Не грижи се , се ке биде во ред... Само слушај ги лекарите. Ти посакувам се најубаво и среќни празници :inlove:

9. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.093
    Srcko sigurno ti e od preopteretuvajne ..sega gledaj povejce da odmaras i se ce bidi vo red..:) a inace i ovde vo CH ne davaat takvi tabletki..jas koga prokrvariv bev vo italia i koga mu se javiv na mojot gin.tuka vo CH mi kaza deka tuka normalno ne davaat takvo nesto vejce podolgo vreme..a posto mene vo italia mi dadoja recept jas si gi podignav i 1 nedela gi pijev..

Последна измена: 7 јануари 2016
    На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.897
    Имам прејаки болки во кичмата и во вратот , пулсирачки и топлина некоја осеќам и боцкање одоздола . Неможам да заспијам , да одам на лекар да се напијам ли нешто ???

11. makgirl

makgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.107
    @Tinushka јас да не филозофирам многу,ама мислам дека најубаво на лекар да си појдеш.Некако толку многу работи болки,пецкања,топлина незнам некако не иде.Ајде да се само болки ќе речеш сите трудници ѓи имаме,пецкање исто ама ова се повеќе работи одеднаш.Јас мислам најубаво појди си на лекар

На Tinushka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.093
    Nisto ne pijaj ..probaj da odmaras ako nemozis da zaspijas poradi kicmata stani naslonise na stolica i pravi krugcina so kolkovite (gazeto)

На Tinushka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.897
    Неможам да се мрднам не да станам

14. makgirl

makgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.107
    А прва бременост ти е?

15. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.093
    da mu recis na mazeto da ti donesi magnezium i da te svrti na druga strana ili da probas da sednis za bebeto da se podpomesti malce

16. makgirl

makgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.107
    Колку време имаш болки?

17. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.093
    @Tinushka izgleda ni zamina do bolnica:) sega vidov deka e blizu do terminot .. samo so lesno da i e

На makgirl и Tinushka им се допаѓа ова.
  18. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.897
    Дома сум ..не ми се оди на доктор ич неќам да ги будам веља за една недела да ми направат. Ама никако не бива да се наместам ,на сите страни пробав . И главата почна да ме стега во слепоочниците ...

19. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.093
    A osejcas kontrakcii ?? Bolki kako da treba menzis da dobijas..ama jaki bolki i na 10-5 min??

20. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.897
    Имам менструални болки , по неколку пати дневно , ама сега не туку ме боцка одоздола и јаки болки во рбетот доле мислам пршлените си ги осеќам еден ,по еден и во вратот.... Повраќам некоја си пена од болка ..