Јас почнав таа тежина да ја чувствувам од 4-5-ти месец па уште понекогаш ја чувствувам при одење, како да ме влече мешето надолу...некогаш дури и со раце си го потпирав да дојдам до дома. Не сум се консултирала со лекар но еве издржав веќе скоро до крај, кај мене излезе дека е нормално!
Pa i jas sum tuka negde 16 +6 nemozev da izdrzam mu se javiv na maticniot rece deka e normalno malce odmor toa e se . fala sto spodeli so mene mi olesna
Јас сум 23та недела и се на се сум покачила 4 кг од кои 3 последниот месец и тежината ми е искрено најголема мака од се, ама тоа е, не можам да помогнам ништо освен да внимавам колку можам. Тежина осеќам кога ќе претерам со стоење и кога ќе јадам, не можам ништо да направам мислам, ама се трпи и гледам да одмарам поише. Грчеви немам, ама имам болки во мускулите, вчера дури по мое си испив 2 магнезиума, не можам иначе да се свртам. Баш на @danichap и кажував, се осеќам веќе ко кит, ама па мајко му 6ти месец сум
Мешиња овие сокови да не ги имате пробано? Јас си јадам овошје и тоа многу ама сакам некогаш и сок да се напијам, па вчера ги загледав овие во маркет па планирам да земам после еден
Јас дојдов да се чекирам во темава,со два позитивни теста и 4 дена доцнење мислам дека ќе ме примите на дружба Си имам по некој симптом,доволно за да ме потсеќа дека сум трудна зашто уште ми е тешко да поверувам. Сега сум 4+4,дали сум 5та недела?сакам нареден петок да одам на ехо,па дали тогаш ќе бидам 6та, ако е така мислам дека е доволно за да се види нешто?
@wings честито бременост и со лесно да си ја износиш Сега си 5 недела до 4+6. Добро утро и од мене Туку јас од вчера имам засилување во куќата.Свекрвата дојде.Ќе се дружиме заедно докај Април Денеска налетав на овоа Само да кажам јас не вршам насилство врз маж ми,јас сум трудно
So sreka, i dobro ni dojde. Da 5 gn si. Koga ke odis na kontrola duri moze i srce da slusnete, vo slicaj da e porano zacnato, no i da nema srceva ne se grizi kaj nekoj duri posle polna 7 se slusa.
Bravo si dobila najubav novogodisen podarokCestito i da si imas lesna bremenost.I kaj mene vo 6ta nedela se vide tockickataama kaj nekoi i pokasno taka da opusti se i uzivaj vo bremenosta.
Jas sum 8+6 znaci 9ta nedela i sum popravena 2kila no sum premnogu slaba i nisto ne se poznava se nadevam deka nema da se napram kako prasica
Која количина фолна земавте во прво тромесечие? Јас земам алкавит од 0,4 а докторов имунолог ми вика да сум земала и повеќе, околу 2 или 2,4 ми спомна, плус и Б6 и Б12, да не е рано сега за вит Б? Многу ми е таа количина за фолна а сега е веќе касно за да го најдам гинекологот на гак за да се консултирам, ќе мора изгледа во понеделник тоа.
Jas mila pocnav so 51.7 i prvite nekolku meseci po 1kg se popravav pa po 3kg pocnav da se poprvam mesecno i sega od 31 nedela do 35 nedela popravena sum 4kg ..i sega sum 69 kg a imam uste 3 nedeli do terminot sto da pravam mi se jadi mi se placi
Абеја мислам дека 0,4 ти е сосем доволно, толку го има и во пренаталните. Пиј си го Алкавитот до преглед, ќе ти кажат што понатака, не се сеќавам ти дали тироида имаше мака, да си пиеш Фемибион 1, мене ми беше супер со него.
Јас имам струма ама тироидните хормони секогаш ми биле во нормала, никогаш немало отстапување, ма да се случувале да бидат и близу до гранциите, ама никогаш не ми препишаа терапија. Овие фемибион имаат и други работи освен фолна, нема врска што се поскапи, само не знам дали да ги пијам на своја рака, дека содржат и јод. Имунологов ми кажа дека требало фолна да се пие, немало врска мутациите не гените, човек да не знае што да мисли веќе.
Во Фемибионот, кој мене гинекологот ми го даде откако ми констатираше рана бременост, има и јод и плус витамини и минерали, тоа ти е комплекс од витамини и минерали со јод, сосема прилагоден за првото тромесечје, здравје за 2 месеци ќе си пиеш со омега збогатени за второ тромесечје прилагодени.
Ама проблем ми е што несмеам вежби да правам и несмеам многу да се движам поради хематомот и тоа многу ми ја отежнува работата,ама се надевам на следната контрола што ми е на крај на месецов да добијам зелено светло за да се движам бар по малку
Не ми посочи ништо ама најверојатно поради предходната неуспешна бременост. Јас и пред да забременам долго време бев на фолна 2x2. Во среда сум на контрола па убаво ке се распрашам за витаминиве, што и како да пијам, пошто фемибион не можам заради тироидната. Инаку јас витамин б6 земам од време на време кога ке осетам вознемиреност или главоболка, доста ми помага. Така да ако ти рекол имунилогот слободно може да пиеш не мора посебно може и како б комплекс.