Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Јас почнав таа тежина да ја чувствувам од 4-5-ти месец па уште понекогаш ја чувствувам при одење, како да ме влече мешето надолу...некогаш дури и со раце си го потпирав да дојдам до дома.
    Не сум се консултирала со лекар но еве издржав веќе скоро до крај, кај мене излезе дека е нормално!

На LUCERKA му/ѝ се допаѓа ова.
  2. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    Pa i jas sum tuka negde 16 +6 nemozev da izdrzam mu se javiv na maticniot rece deka e normalno malce odmor toa e se . fala sto spodeli so mene mi olesna

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.629
    Допаѓања:
    109.033
    Јас сум 23та недела и се на се сум покачила 4 кг од кои 3 последниот месец и тежината ми е искрено најголема мака од се, ама тоа е, не можам да помогнам ништо освен да внимавам колку можам.

Тежина осеќам кога ќе претерам со стоење и кога ќе јадам, не можам ништо да направам мислам, ама се трпи и гледам да одмарам поише.

Грчеви немам, ама имам болки во мускулите, вчера дури по мое си испив 2 магнезиума, не можам иначе да се свртам. Баш на @danichap и кажував, се осеќам веќе ко кит, ама па мајко му 6ти месец сум :lol:

4. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Мешиња овие сокови да не ги имате пробано?
    Јас си јадам овошје и тоа многу ама сакам некогаш и сок да се напијам, па вчера ги загледав овие во маркет па планирам да земам после еден :)
    slide_frutek_jabolko_mama_both.png

На MaLeCkO :) и macunka им се допаѓа ова.
  5. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Јас дојдов да се чекирам во темава,со два позитивни теста и 4 дена доцнење мислам дека ќе ме примите на дружба:P
    Си имам по некој симптом,доволно за да ме потсеќа дека сум трудна зашто уште ми е тешко да поверувам.
    Сега сум 4+4,дали сум 5та недела?сакам нареден петок да одам на ехо,па дали тогаш ќе бидам 6та, ако е така мислам дека е доволно за да се види нешто?

На LUCERKA, MaLeCkO :), zalosna и 13 други им се допаѓа ова.
  6. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Кај мене почеток на петта се виде сакус и точкичка, така да ке се види сигурно :)

На wings му/ѝ се допаѓа ова.
  7. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    8.335
    @wings честито бременост и со лесно да си ја износиш:inlove: Сега си 5 недела до 4+6.

Добро утро и од мене:coffee:
    Туку јас од вчера имам засилување во куќата.Свекрвата дојде.Ќе се дружиме заедно докај Април:nod:
    Денеска налетав на овоа:lol: Само да кажам јас не вршам насилство врз маж ми,јас сум трудно:rofl:

На LUCERKA, MaLeCkO :), Pcelka94 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.136
    Допаѓања:
    2.718
    So sreka, i dobro ni dojde. Da 5 gn si. Koga ke odis na kontrola duri moze i srce da slusnete, vo slicaj da e porano zacnato, no i da nema srceva ne se grizi kaj nekoj duri posle polna 7 se slusa.

На wings му/ѝ се допаѓа ова.
  9. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.879
    Допаѓања:
    142.177
    Bravo si dobila najubav novogodisen podarok:)Cestito i da si imas lesna bremenost.I kaj mene vo 6ta nedela se vide tockickata:inlove:ama kaj nekoi i pokasno taka da opusti se i uzivaj vo bremenosta.

На MaLeCkO :) и wings им се допаѓа ова.
  10. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    Jas sum 8+6 znaci 9ta nedela i sum popravena 2kila no sum premnogu slaba i nisto ne se poznava :) se nadevam deka nema da se napram kako prasica

11. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.390
    Допаѓања:
    17.611
    Која количина фолна земавте во прво тромесечие?
    Јас земам алкавит од 0,4 а докторов имунолог ми вика да сум земала и повеќе, околу 2 или 2,4 ми спомна, плус и Б6 и Б12, да не е рано сега за вит Б? Многу ми е таа количина за фолна а сега е веќе касно за да го најдам гинекологот на гак за да се консултирам, ќе мора изгледа во понеделник тоа.

12. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.093
    Jas mila pocnav so 51.7 i prvite nekolku meseci po 1kg se popravav pa po 3kg pocnav da se poprvam mesecno i sega od 31 nedela do 35 nedela popravena sum 4kg ..i sega sum 69 kg a imam uste 3 nedeli do terminot:) sto da pravam mi se jadi mi se placi :sweat::D

На MaLeCkO :) и jacqueline.s им се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.629
    Допаѓања:
    109.033
    Абеја мислам дека 0,4 ти е сосем доволно, толку го има и во пренаталните. Пиј си го Алкавитот до преглед, ќе ти кажат што понатака, не се сеќавам ти дали тироида имаше мака, да си пиеш Фемибион 1, мене ми беше супер со него.

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.390
    Допаѓања:
    17.611
    Јас имам струма ама тироидните хормони секогаш ми биле во нормала, никогаш немало отстапување, ма да се случувале да бидат и близу до гранциите, ама никогаш не ми препишаа терапија.
    Овие фемибион имаат и други работи освен фолна, нема врска што се поскапи, само не знам дали да ги пијам на своја рака, дека содржат и јод.
    Имунологов ми кажа дека требало фолна да се пие, немало врска мутациите не гените, човек да не знае што да мисли веќе.

15. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Јaс oд 5мг. Тaкa ми кaжa гинекoлoгoт.

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.629
    Допаѓања:
    109.033
    Во Фемибионот, кој мене гинекологот ми го даде откако ми констатираше рана бременост, има и јод и плус витамини и минерали, тоа ти е комплекс од витамини и минерали со јод, сосема прилагоден за првото тромесечје, здравје за 2 месеци ќе си пиеш со омега збогатени за второ тромесечје прилагодени.

17. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Ама проблем ми е што несмеам вежби да правам и несмеам многу да се движам поради хематомот и тоа многу ми ја отежнува работата,ама се надевам на следната контрола што ми е на крај на месецов да добијам зелено светло за да се движам бар по малку :)

18. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.390
    Допаѓања:
    17.611
    Имаше некоја причина кај тебе за толку висока доза?

19. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    0,4 :)

На LUCERKA му/ѝ се допаѓа ова.
  20. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Не ми посочи ништо ама најверојатно поради предходната неуспешна бременост. Јас и пред да забременам долго време бев на фолна 2x2.
    Во среда сум на контрола па убаво ке се распрашам за витаминиве, што и како да пијам, пошто фемибион не можам заради тироидната.
    Инаку јас витамин б6 земам од време на време кога ке осетам вознемиреност или главоболка, доста ми помага. Така да ако ти рекол имунилогот слободно може да пиеш не мора посебно може и како б комплекс.