@ivi1987 ,одмарај штом ти е забрането движење, душо! Барај удобна положба за спиење и нека те масира полека тм, барем така да се раздвижува мускулатурата!
Што ти вика докторот дека ова е во ред тежина. На моја блика ја стави на диета во 7ми месец видејќи имаше претерано .
Се зависи со колку е започната бременоста, имам пишувано веќе, јас почнав со 90кг, и ми дозволи само 9кг да се поправам, од нив веќе сум 4 поправена така да уште 5 смеам да се поправам, мора да сопрам малце иако во првите 4 месеци качив само 1кг и 3 во 5ти, сега ќе видиме како ќе биде на 25ти.
Deka e se normalno..i za drugite 3 taka se popravav i za mesec dva posle porajgaj ista sum kako pred bremenosta Jas nemozam da razberam kako mozi bremena zena dieta da drzi .. pa toa e postetno za bebeto od kolku majkata da se popravi hmmmm
Мислам дека диетата се однесува на џанк фуд, леб, тестенини, благо...а не на овошје, зеленчук, риба, месо. Јас првите месеци ослабев 4 кг, потоа си повратив истите и третата третина како и поголемиот број од трудниците ставив највеќе кг и од почетните 57 пред забременување крајно на пораѓај отидов со 67. ОД болница испднав со 60, и после пола год, сеуште сум тука некаде, 59.
Pa da da na to ali jas nemozam .. moram od se da probam pa i nojce ako mi se jadi stanuvam i jadam se sto ce posakam dali blago dali kiselo moram mm vika pak nekoje gluvce jadelo nojceska
Јас се нервирам само што пак си фатив да си јадам блачко, само тоа ме кочи. Ама си направив едни житни колаченца со мед и црна чоколада и од нив гнеткам, ама со усул. Е сега избегавам бел леб и бел шеќер, што е до мене избегавам и брза храна, овошје на тони внесувам и се надевам ќе се задржам во оваа рамка од 9 кг, ако не здравје.
Ко онаа рекламата за Сникерс сум " ти не си ти кога си гладен" Не јадам многу ама морам од се да пробам, посебно тестенце или нешто друго соленко!
Јас ја почнав со околу 51 кило, сега малце сум поправена осекам ама немам вага да се измерам се надевам нема да се поправам многу, благо не јадам, бел леб исто, само бурек ми текна пред некој ден ама толку му беше нема веке и така не е здрав.
Леле жени многу ми е досадно, ја пративме ќерка ми на зимување, мм е на работа а мене времето никако да ми помине! Па ништо и на тв не најдов интересно за гледање, што да се прави??? ...нешто не ми се ни шета сама, да спијам, не ми се спие... е што да правам де да мине време??????
Внимателно со килограмите женички, помалце кг - полесна бременост и породување, во првата бременост се поправив 9 кг и тоа постепено, сега 10 недела сум и -1кг (нормално за мене). Се надевам на крај ќе завршам како со првото