Јас почнав со 78кг до претходниот преглед во 16-17 недела мрмав ниту 1кг ставено сега сум на преглед на 21-ви на втор скрининг па ќе видеме колку имаме ставено, вака не се осеќам здебелена само стомачето ми расте
Ехееееее, вие мамички денес ептен сте се распишале... Јас ве поздравувам од болница, повторно ме задржаа со крварење и тоа сабајлево беше баш обилно. Фала му на бога бебенцето беше добро, ме видоа и со спекулум вагинално , грлото на матката си беше ок, само имаше внатре 1-2 темни коагулумчиња, па ме исчистија со стерилно тупферче. Така еве сега си лежиме , си одмараме , терапијата си е таа истата, па ке видиме кога ке не пуштат. Сакав само да кажам... Од ова лежење имав најголем страв, вака најмногу ке се здебелам , а ионака сум си крупна па сега здравје ке видиме ..... Ви посакувам убав ден и пријатен викенд и чувајте се ....
Јас стартував со 68. Сега на крај на 7ми сум поправена 8 кг. Но во 6ти почнав да качувам секоја седмица по едно кило, од додатокот за железо, метаболизмот ми се успори максимално. Сега во 7ми ги имам истите килограми како 6ти, бидејки престанав со железото ми се смачи, и ми се поправи метаболизмот. Ќе видиме до крај како ќе биде.
Со лесно нека поминува миличка! Да сте добри и ти и бебчето, ќе имаме време за слабеење покасно ...или пак ќе си останеме среќни и дебели
Здраво мешковци.Еве јас официјално да ви се јавам од Белград.Како сте? @Sunshine_1979 ти добра ли си прочитав погоре некој болки си имала?
Не е страшно миличка, многу јаки грчеви имав ноќва на ногата...првпат оваа бременост така јак грч да ме фати. Сега сум добра... убаво што мислиш на мене мила! Уживкајте со семејството, убав викенд и известувај како е у Београду
Јас имав оскудно крварење 2 пати меѓу 10-12 недела,утрогестан примав вагинално до 14 та недела,со одмарање дома-не нешто претерано.Исто сум со низок притисок.Мислам дека на контрола најубаво ќе ти кажат.Сепак немав толку обилно крварење како ти што опишуваш и немав болки.Само слушај го докторот и опушти се Па пиши како си поминала
Средив работа,кога се враќам од работа си ставам големи перници на грб и само така ми е удобно и немам болки.Денес на работа одвај издржав.А,инаку и мене почнаа да ме фаќаат тие грчеви во нозете,а баш се радував дека ќе ме заборават А за килажа и за јадење не ми се збори,Останав бремена со 70,сега сум веќе 79.Не е многу сега за сега ама сега се качува најмногу на килажа.Плус ќерка ми е многу дарежлива,од пакетчињата се сака да подели со бебето и мама мора да јаде,несмее да одбие Ама си се тешам,штом со првото симнав 37 кила за неполна година и со ова ќе ги симнам,а дотогаш ќе уживам во храната П.С.Вчера првпат ќерка ми го осети бебето на раче и се израдува многу,цело време ми ја става раката на меше и вика дека ја поздравува,а денес од што ја клоцна силно се зачуди дури
Нема врска килажата,ич да не се замараш.Јас со првото со 37 кила па се отворив целосно многу брзо.Плус ти не си многу поправена,уживкај си.
Леле најболната тема за мене се килограмите јас од секогаш сум си крупна, висока сум 176цм а тешка 80кг со толку и ја започнав бременоста и не се имам качено на вага два месеци ама следно одење на преглед нема бегање се осеќам заоблено, задебелено аууууу
Веќе сум 24-та недела а го осетив во 14-та.Многу рано и првото и ова ги осетив првпат а сега веќе клоца у велико.Одма ќе помине времето и ќе осетиш ко пеперутки да ти летаат во меше,како црвче да ти мртка
Jas go osetiv rano da recam kako so citam kaj drugi mislev nadvoresno da se sekava imame uste malce vreme
Znam srcka imam rodeno 3 za site se popravav nad 20 kg pa za site mi bese razlicen porajgajot..za prvoto 6 sati za vtoroto 45 min za tretoto okolu 13 sati i ova nekako mora da izlezi