@slimy mnogu mi e zhal mila. Sochuvstvuvam so tebe i se nadevam deka shto pobrzo ke se vratish vo temava i ke mine se vo najdobar red. So lesno i te gushkam.. Shto i da kazham e izlishno znam
Vo vrska so nedelite, ne moze da si 6ta nedela koga si 6+4,si polni 6 vo 7ma nedela 4 dena, ama ako te prasha nekoj ne ke objasnuvash, si vikash 7ma nedela. Jas sum primer od utre 22+1, si vikam 23ta nedela, ne ke objasnuvam sea detali. Sekoj si tumachi kako mu odgovara, kaj mene site doktori kaj koi sum bila vikale taa i taa nedela, primer vi ponedelnikot bev na lekar i doktorot vika 22ra nedela a bev 21+4. Vo vrska so kilata, imam drugarka koja se popravi samo 6kg,ama deka sitna se poragashe 20 saati, a druga koja za 20 min se porodi so 20+,nema pravila vo nishto Ke zamolam povtorno, site ovie prikazni za klinichka smrt, pochinato novorodenche, potresni prikazni za poroduvanja da gi zachuvame za drugi temi, koga se priblizuvash poleka kon toj chin site ovie raboti ti se tamu tovar i potsvesno te tishtat. Bez ljutish molam.
Спојлер По кој пат апелираш Ангел? И џабе е Јас и во приватен живот имам такви луѓе, сите знаат некоја некаде што пометнала од чај, што била предебела па од сало не излегувало детето, па трауми, па болести, па сите знаат кај смеам кај не... Колку и да си позитивен и да се трудиш, толку повеќе се обидуваат да те исплашат. Намерно ми ставаат линкови од лоши работи, а може и не е намерно, несвесно е, за после да констатираме дека не ило ни лекарска грешка, ни болест, ни ништо страшно, жената по 6 абортуси пробала сама дома да абортира со шипка и се затрула. Ама медиумите сакаат кликови, сакаат да плукаат, луѓето сакаат трагедии, сакаат да читаат за туѓи маки... Ако ставиш вест - се родило бебе и ставиш вест, умрело бебе, првата вест ќе има 30, а втората 3000 клика. Им се исплати на медиумите да пласираат страшни работи, луѓето сакаат несреќи повеќе од туѓи среќи. А тоа што некој пати, не им е гајле. Затоа почесно да е човек гробар отколку новинар. Па у пм веќе, што сака нека биде, како рекол Господ така ќе биде, лесно, тешко, со плачки, со смеење, ќе испадне детето, нема да остане у стомак. Како што нема ни една иста бременост, нема ни еден ист пораѓај, има денови кога се плашам, има кога сум храбра, ама ќе заврши. Секој човек на светов се родил од жена и мора така. Имам едни апчиња, магнезиум, ко за коњи се. Ги кршам на 2 дела и пак одвај ги голтам. За 8 дена изедов цело пакетче за Нова година. Утре ќе пешачам колку можам повеќе. Немам маици долги се е кусо, гол мевот. Ке морам машка маица да купам, тие се долги, да се стоплам. Ќе почне да кива детево у мев.
@AngelOfArh @Cka и сите други трудници што ги исплашив и преплашив ви се извинувам, и јас самата сум трудна (година ипол веќе) но кога јас убаво се чувствувам ништо друго не ме тангира. И покрај тоа што секое крварење во бременоста не е баш безопасно, јас им се заблагодарувам на сите феминки што го споделиле, затоа што кога јас се најдов во таква ситуација реагирав смирено знаејќи дека не сум прва ни последна со таков проблем. Нема врска извинете уште еднаш, имав само најубава намера. Уживајте во бременоста, мене ми беше и е еден од најубавите периоди во животот, едвај чекам и второво сонце да почне да тропка, шутира, стомакот да ми го изместува и уште еднаш нека паѓаат метори ако вие се чувствувате добро, знајте дека нема ништо лошо да се случи, а во иднина ќе бидам повнимателна да не повредам некоја "колешка"
На 8ми мај се вκлучив во темава κога видов две цтρκи и сум била во ρана бρеменот. По точно 8 месеци од тој ден, на 8ми κаκо осмо бебе во годината го ρодив Алеκсеј. Сега κаκо пρесρеќна мајκа на тρи златца се одјавувам од темава и κаκо што е договоρено официјално и го пρепуштам местото на @Bebulleee !
Jas pocnav so 62, sega eve kraj na 6ti mesec sum i 69 negde stasav. Do 4ti bev ista, se cudev oti taka, ama naednas ovie 6-7 nedeli pocnav da kacuvam. Ne sum ic strvna, ama sakam se' da probam - posebno praznicive ne znam kolku kifli i ruski izedov. Zgora na se, chips mnogu sakam, porano ne tolku. Nenasitna sum nekogas. Ama aj za ubavo e. Kako velat: I can't keep calm, I'm pregnant!
Jas kaciv nad 30, pa iskreno koj me znae od forumov znae deka ne sum debela, toa si e individualno kaj sekoj i so 30+ ne izgledav debela, trudna izgledav . Sega sum si so +7, so koi stojam vo mesto 5m, ama ne se ni obiduvam da oslabnam seuste Krvna slika imam top, zelezoto vo bremenost mi padna na 3ka, a dva meseci posle poragjaj 22ka mi se kaci, kakov shok kakva klinicka smrt boze da gi izvadite trudnicnite od pamet sto imaat vekje povekje pokaceno kilaza...
I jas se slozuvam deka pisuvanjeto na tie primeri sto zavrsile loso-loso vlijaat na trudnicite.Eve jas sum plaslivec tezok i mnogu gi pocituvam i veruvam na mislenjata i iskustvata na feminkite vo temava,i koga ke procitam nekoj takov primer od pamet se vadam.Stvarno kako rekol Gospod taka ke bide -ama drugo e koga citas poveke pozitivni primeri so sreken kraj ,a drugo e losi iskustva. Inam drugarka sto koga bese trudna i imase (spored nea ) tezok poragaj jas ja tesev i samo pozitivni primeri i kazuvav ,a sega jas koga sum trudna ona mnogu cesto mi gi naglasuva "strasnite" delovi od poragajot epa ne e fer !!! Znam deka so tie primeri ne mislite loso i sakate da pomognete ama NEMOJTE !!! Jas kako se blizi terminot i 100 pozitivni primeri i lesni poragai da mi kazat -pak "umiram" od strav Taka da , birajte gi zborovite ovde vo ovaa tema !!! Inaku za kilogramite-jas jadam kako termitpopravena sum okolu 9-10 kg.i sega dum okolu 61-62kg.Ke vidime sega narednata nedela kolku sum tocno.A dr.mi rece do 12 kg.bilo dozvoleno
Мамички јас и денес ви пишувам од болница.... Вчера немав ништо цел ден на влошката од сабајлето,па потоа цел ден бев добро..... Денес од сабајле еве до сега 3 влошки сменав, влошките се потоп со кафеаво, но никогаш олку обилно немало .... И осеќам како си лие цело време ..... Др. ми вика тоа е мајка природа До кога луѓе вака ???
Ич да не ти е страв, непознато е, чудно можеби, но сепак природно и ќе помине. И да има болка, буквално во истиот момент бебето кога ќе излезе поминува. Мене ми збореа со прво дете 2 дена ќе се пораѓаш, тешко е, боли, и си реков е за инат нема без болки директно добив напони, со насмевка се качив на бокс и за 5 мин го родив синко и ти и сите други трудници за инат за 2 мин да се олесните
Не се слагам со тебе, ние можеме да и затвараме очи на вистината колку сакаме, ама таа е сурова понекогаш, кафеаво кај една значи имплантациско, а кај друга спонтан, не еднаш се докажало тоа. Затоа повторувам по стоти пат, не се осврнувајте на советите од паталци и гатали, одете кај доктор, одберете некој кому му верувате, веднаш штом се појави кафено. Еве ке ви ја раскажам мојата најтазе случка, отидов на скриниг и матичниот ми вика од твојата килажа, сало демек, плацента на преден ѕид и положбата на бебето ништо не се гледа од срцето, се е во ред, ама срцето не можам да го видам никако. Ако сакате 4Д или второ мислење слободно, ама според мене овде нема место за паника бидејќи бебето вака изглед општо здраво, ако има нешто со срцето обично и другите органи страдаат, а он изгледа бомбона. Ајде да видиме мојот претходен матичен што ќе ми каже, секако бев кај мајка ми, отидов и ми вика исто, ама баш исто ко и матичниот, бебе е супер, само што овој далеку поискусен и успеа и срце да види и не смири многу. Он вика што ќе ти 4Д, ми извади ценовник на 4Д вика еве ти во секоја болница колку чини, имаш вишок пари? Ако ти се оди само кај Драшко на доплер да го види срцето, мада предиспозиции овде немаш никакви за болно срце, бебе е супер. Мене тоа ми беше доволно за никогаш повеќе да не помислам да отидам на друг преглед освен кај матичниот, бидејќи беше во право, се што кажа тој рече и овој во Валандово. Затоа инсистирам да си одберете матичен или пак специјалист ако веќе така сакате, на кој ќе му верувате, а не да одите за еден преглед кај 4ца доктори, ист преглед, исто се, ама на 4 различни места. Кога има нешто сомнително нормално дека ќе се бара и второ и трето и четврто мислење, ама кога е се супер нема потреба, а имам една таква снајка, секој месец оди на 3 ехо прегледи за секој случај, мислам дека повеќе време е болна од здрава а се е на лекар. Одберете некоја златна средина, нешто што нема да биде претерување од една во друга крајност.
Daj boze da bide kako sto vikas ti brzo i lesno da mine poragajot,ama pusti strav -nemozam da se opustam i da ne mislam,posilno e od mene