Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Иста сум и јас,неможам да се гледам во огледало.Имам целулит за извоз,гуша голема,ми се збуцка и изобличи лицето,имам флеки од акни по цело лице,плус ми се лупи и ниедна пудра не ми покрива ништо па се осеќам како најгрдото суштество на планетава.Не сум многу поправена ама ете лицето ми се изобличи ептен.Мм ми вика сум се пролепшала ама мене огледалото не ми го кажува истото.Со првото си се свиѓав ептен,мазно лице и кожа,јес да бев многу дебела ама си се сакав и кога ќе си се погледнев во огледало си бев убава :D а сега е друга приказна,грдотија за извоз имам.Ама може да е од хормоните,ништо чудно :) Како и да е после пораѓај се ќе ни помине,ќе се вратиме во нормала и пак ќе си бидеме лепојки ;)

На jacqueline.s му/ѝ се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.760
    Допаѓања:
    109.543
    Eden sovet, ne stavaj pudra vrz suvoto lice, stavi krema ubava pa ppsle pudra, ista maka ja imam. Stavam krema dosta masna i odozgora CC krema i tuk tam korektorche ako ima potreba.
    Jas bi ja zamolila @makgirl da ni dade malce pottik so sliki nejzini, moze ke ni dade motivacija da vezbame, da ni gi kaze tajnite na ubava i seksi trudnica, bashka triple mama veke

На Bebulleee, zajka1, Quuen и 3 други им се допаѓа ова.
  3. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Проблемот ми е што имам комбинирана кожа ама ете на места ми се лупи лицето и крајот неможам да му го најдам.Ставам крема па пудра ама џабе е,пак се лупи на образите и носот(а носот ми е мрсен и секогаш ми свети)ама тоа ми е само сега во бременоста инаку ок си беше се.А без пудра па не ми се искача пошто имам доста флеки и не ми се шета таква и никако не сум :|

4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.532
    Допаѓања:
    288.961
    Арганово, бадемово или кокосово масло даваат добра хидратација и влажност на кожата. Ќе имаат подеднакво добар ефект и на влажните и на сувите делови.

На zalosna, MADO и ivi1987 им се допаѓа ова.
  5. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Почнав од вчера да ставам кокосово на местата кај што ми се лупи па ќе видам дали ќе има ефект утре кога ќе ставам пудра :)

6. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.532
    Допаѓања:
    288.961
    Не знам дали толку бргу ќе се забележи некаков ефект, плус за целосна регенрација на кожата потребна е апстиненција од користење на пудра.:(.
    ЈАс сум цел живот со сува кожа а во текот на бременоста состојбата само се влоши.
    Многу е важно секое утро пред нанесување на пудрото најнапред темелно миење на лцието и негово четкање за да падне сува кожа која се наталжила како првут.
    Потоа тоник(кој не содржи алхохол) и на крајот крема за хидратација или уље.

Кога лицето ќе постигне еден нормална состојба, тогаш дури би се започнало со нанесување на пудра.

На ivi1987 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    И јас не верувам ама пуста желба за да ми се нормализира бар малку лицево.Откако останав бремена неможам лицето да си го препознаам.Има подобрување малку во однос на акните и мрсотијата што ми излегуваше ама ете сега па почна да ми се лупи и многу тешко,неможам редот да му го фатам.Само се надевам дека после пораѓај ќе почне да ми се враќа во нормала,мада за дупчињата од акните тешко дека ќе можам лек да најдам :( а толку мазно и чисто лице имав (facepalm)

8. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.732
    Допаѓања:
    141.578
    Исто се чувствувам деновиве, го мразам огледалото. Секогаш викав дека ќе бидам убава и дотерана трудница, дека нема да бидам како трудниците кои се секогаш изморени, ненашминкани, лошо облечени, со лошо држење.
    И наеднаш, пред една недела, станав дебела, со големи образи,изморено лице, потерана у косата оти фризерката нема термин слободен, не ме собираат чизмите, одам со едни исти панталони, сите маички ми се тесни во градите.
    Па и расположениево за никаде како последица на изгледот, и се чудам како може некој да ме сака. Маж ми 100 пати да ми рече дека сум му убава, малце ми е. Кожата на лицето не е страшна, како што е кожата на стомакот со ситни бубуљички и влакненца. Не знам од каде влакна, поим неам

Решив денес да поработам малку на изглед и на себеубедување дека мора да имам огромен стомак и да прифатам дебелина :) До утре ќе бидам ко нова. Посебно кога ќе закажам термин на фризер, е тогаш ќе биде полесно.

На Pcelka94, zajka1, Quuen и 6 други им се допаѓа ова.
  9. MaLeCkO :)

MaLeCkO :) Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2015
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    384
    Мешиња ве читам погоре за сувата кожа на лиценцата, јас да ви кажам со години уназад ставам секоја вечер пред легнување кога го мијам лицето- павловичева и секое утро го повторувам истото и кожата не ми е сува нит мрсна, нормална е. Пробајте некој период така може и вас ке ви се опорави, а плус и убавко мириса и станува меко лицето... Некогаш кога не ме мрзи навечер го мијам, па со памукче и со млеко го мачкам убаво да навлезе во порите и само со млака вода се измивам и пак павловичева, е тогаш е најмеко :)
    И од хормоните што се осеќате неубаво немојте така...сега сте најубави и зрачите со убавина :*:*:*
    Фатете огледалцето и место да се осеќате неубаво пред него, земете https://www.facebook.com/Makeuporginal/videos/1683459181897281/?theater и вежбајте на себе :makeup: и нoктињата фарбајте различно да ви се дигне малку расположение....јас секое слободно време го правам ова и за по дома се шминкам :lol::makeup:

На Bebulleee и zajka1 им се допаѓа ова.
  10. Morenaa

Morenaa Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    186
    Можно ли е во 9+1 недела да се почувствува движење на плодот. Беше како благи вибрации во долниот дел многу ниско, дури појадував и траеше можи минута со прекинување кратко и по некое време се повтори во уште една серија.. :$

11. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151

Ист случај бев со влакната, на нозе е раце кај што порано ги имав во бременоста се изретчија и растеа мноооогу споро, ама затоа стомакот леле мајко едни црни долги јаки машки влакна, хаос. Добра работа месец после породувањето се погледнав случајно и гледам стариот мој стомак :D не грижи се се се враќа во нормала, а и малце хормоните сега ни прават збунка во главата :D

На Bebulleee, Cka и MaLeCkO :) им се допаѓа ова.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.760
    Допаѓања:
    109.543
    Ne veruvam deka e dvizenje, moze da e bilo koj organ

На Bebulleee и Morenaa им се допаѓа ова.
  13. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    801
    Во 9та недела која треба да биде должината на бебето некаде читам мах17мм На друг мин.19мм, моето е 17мм докторот ми вика дека е се во ред да одам на скрининг за 3 недели но некако ме копка ова ?

14. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.391
    Допаѓања:
    17.612
    Женски, правела некоја глукоза толеранс тест во бременост? Не ли е штетно тоа за плодот, мислам на тоа растворената гликоза што ја пиеш и нагло се зголемува шеќерот? А знам дека е задолжителна проверката.
    Мене можеби ми е рано за овој тест, ама имам висок шеќер-7,8 и морам побргу да го решам овој проблем.
    Плус малку ми е нелогично што за подготовка ти викаат претходните три дена да јадеш нормално и плус 100 гр.шеќери да внесеш. Јас па како што се исплашив, многу малку шеќер внесувам.

Мене уште не престануваат да ме болат градиве, ми изгледа дека ми се како за пред доење, кога станувам наутро, тешко ми е и болно да станам од нив.

15. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    I mene ova so shekerot ne mi e jasno.. Na nekoi im vikaat da si jadat normalno na nekoi im vikaat da ne jadat nishto pa ni voda da ne pijat :?:

16. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Не ни треба да престанат да те болат :)

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  17. MaLeCkO :)

Се зачлени на:
    29 ноември 2015
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    384
    @Abeja Јас правев проверка на скриен шеќер, само предходниот ден нетреба после 20ч ништо да внесуваш.... Во АдриаЛаб правев ....

18. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.391
    Допаѓања:
    17.612
    Тоа да, според шемава и јас не треба да јадам ништо после осум вечерта, ама ова со 100 гр шеќер ме збунува, треба по три стограмски чоколади да јадам секој ден а мене ми е страв и три коцки да изедам поради шеќерот. Таа во лабораторија ми вика да внесувам и шеќер, зашто некои го сфаќале сериозно па се ставале тие три дена пред тестот на диета.
    Јас ваков тест имам правено пред 2-3 години ама никој не ми кажал за претходна подготовка. Тогаш шеќерот не ми беше висок ама по гликозата ми беше, ма да вредностите за инсулин ми беа во нормала. Тогаш шеќерот 5, 2 а сега 7,8

19. MaLeCkO :)

Се зачлени на:
    29 ноември 2015
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    384
    Мене не ми кажаа да јадам чоколадо, само ми кажаа да не јадам предходниот ден после 20ч
    Кај ќе правиш ти? Мислам дека ова со чоколадово нема врска и немаш потреба по 3...внесувај си колку ти се јаде, јас си јадев у нормала колку ми се јадеше...

На slobodka и Smizzy им се допаѓа ова.
  20. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Јас кога правев огтт гледав пред тоа да не внесувам многу шекери, не ми кажаа за ништо вакво, иако и јас читав дека правилна подготовка за огтт е токму таа, по 100 грама чоколадо дневно, и вака прават на ендокринологија, додека пак по приватните лаборатории не обрнуваат внимание на тоа.