И јас не пешачам, правам само лесни вежби по дома за размрдување. Можам да пешачам и сакам, ама не ми се излегува по гадниов воздух, не можам да дишам, не можам да гледам, ме печат очите. Сепак, ако не сте во загадена зона и се е во ред со здравјето убаво е да се пешачи.
Сакам да пешачам ама немам кога и каде, си идам дома доцна утепана од работа и едвај гледам а не па да идам да пешачам, што попрво, дали ручек, дали да раскренам од сабајлето хаосот и уште некој ако ни дојде на гости отидов. Најчесто идам дома, ставам јадење, се руча и се легнува моментално. Кога сум поодморена знам да прошетам, или низ Сити Мол или пак да отидеме до продавница пешки, да не палиме кола за секаде. Ама на смогов подобро низ дома да се раздвижам отколку да искачам надвор.
@flower30 , не за џабе сме во "друго стање" миличка! И плачам, и се смеам...многу глупости сонувам и после се нервирам од соновите! Како што се ближи времето за пораѓај, сѐ поизразено ми е чувството на страв и паника!
Hahah me iznasmea mila da ne puknesh Inaku ne znam kolku se gleda na slikata, ama jas samata sum svesna deka sum krupna.. 175cm 78kg (pred da zabremenam), znachi sepak so vishok pochnav. Sega sum 86kg i celo vreme se pravat na moja smetka shegi kako: Lele ne mozhesh da stanesh od stol i pagjanje od smea, ili pred nekoj den koga vikaa neshto pod masa ke sme minele ne mi teknuva za shto beshe i odma svekrva mi aaa Mariangel malku poteshko ke pomine pod masa Ama veke ne me doboluva tolku, se naviknav da mi zboruva taka.. Segde kaj shto ke otidam imam 100 pati poveke privilegii otkolku so domashnive. Jas treba da odmaram sega malku poveke poradi cerviks, i kako za inat me zapoveduvaat shto poveke Sama ako ne se pazam (i mm sekako) nikoj drug nema.. Za peshachenjeto, jas prvite meseci si peshachev i toa baagi, kako minea mesecite taka poveke mrzata me fakjashe i se pomalku i pomalku peshacham Se nadevam toa nema da mi e problem za otvaranje za poragjaj
Ке те искарам, каков е тој муабет ме заповедаат, они не ти се тебе робовладетели да те заповедаат, има да се поставиш, мислам дека многу им имаш дозволено. Ти на таа висина и тежина си супер, ја почнав со многу кила и со многу малку висина, требаше мене тогаш да не прекинат да ми зборат. Има кога да слабееш, сега само внимавај да не претеруваш ама не и да се притресуваш на секое залче. Пазете се таму, баталете ги нив што зборат.
@Eli23 prvo mi e,zatoa i tolkava panika kaj mene @Tinushka ajde so lesno i brzo da se porodis!! A za setanje i jas mnogu malku setam-na rabota sedam 8saati,po doma dodeka da spremam za rucek ili da zacistam -toa mi e aktivnostposle pak lezam.Ama stvarno pa vo Skopje ne e ni za izleguvanje po ova maglava i zagadeniot vozduh
@Sunshine_1979 bogami na momenti ne "drugo stanje" tuku i "treto stanje" se osekamama za bebce se ke izdrzime.Koga ke se porodime ke bideme pak po staro(se nadevam) Angel ,Moze da mi pustis link od temata moda za trudnici -sega nemozam da ja najdam
Колку е невкусно на трудница да и кажеш дека е дебела, или неубава божеее, и така хормоните не збудалуваат, сега само комплименти ни требаат. А во врска со пешачењето тие што не се пред крај со терминот причекајте кога ќе пукне пролет, сонце, нозете сами ќе ви бараат да ги шетате, а исто и домашните обврски се сепак некој вид на активност. Јас до последен момент бев многу активна, ама и многу лесна се осеќав, со мало стомаче, не отекував, се надевам дека и сега ќе бидам таква.
http://forum.femina.mk/threads/Какви-сме-бевме-како-трудници-слики.14707/page-15 Не било мода за трудници туку какви бевме како трудници
popladnevo ke odam ama vo ambulanta 36, ne kaj Livrinova, sepak ke vidam sto ke kazat ako treba spakuvana sum
Девојки каков магнезиум пиете? имам болка во мускулите раменото многу ме боли, умор невиден и главата ќе ми пукни инаку 15та недела сум а досега не сум пиела магнезиум, во петок сум на преглед тогаш ќе прашам а за дотогаш сакам да пијам можеби ке сум подобро.
Abe gotovo i ja sfativ nekoi raboti Eve me staviv ruchekot i si lezham, si grickam chokoladce. Debela ama srekjna sum Na koj ne mu se svigjam neka ne me gleda
Фала Мариангел, баш сега зедов од аптека за да пијам па наеднаш ми се слоши и , па после ако ми е подобро ќе се напијам.
Јас од сам почеток со прашања, шта чеш прва бременост ми е Денес сум 5+0, до вчера имав повеќе симптоми, градите многу повеќе ме болеа,ми тежеа и врели беа цело време, јас омалаксана бев и сл. Денес се осеќам супер, енергија пуна, градите малку од страна само болат и можда малку се намалија...а може и не, незнам да оценам баш. Мене ме секира малку ова, имам ли простор за грижи поради варијација на симптоми ?