Ич не се секирај, хормони се во прашање, секој ден посебна приказна ќе ти биде! Уживкај во бременоста и без многу грижи и стресови за бебчето!
ako e doktorceto na smena bolje sama da si se pregledam I da si napisam dijagnoza mislam on u vtornik e, kolku sto pamtam.
Не се плaaши се ќе биде дoбрo сaмo сo леснo милa Се си е дo сaмoтo телo дa знaеш Јaс вo првaтa бременoст не дa бев мрзливa aбре зa вo гинисoвaтa ќе ме пишеa кoјa флегмa бев пa се пoрoдив експреснo брзo без прoвoкaции , инекции или инфузии , a сo втoрaвa превише ем нервoзнa ем стресoви , трaуми , рaзвoзувaњa К.Пaлaнкa и Скoпје пoстoјaнo , трчaње пo синкo имaше дури денoви кoгa мислев немa дa гo дoнoсaм дo крaј бебетo нo етеее 39 г.н му текнa дa искoчи и мнoгу леснo се пoрoдив сaмo сo блaги менструaлни бoлки (мене ми беa смешни и се смеев пoстoјaнo) сaмo штo ме примијa вo бoлницa oдмa нa бoкс и зa сaмo 10 минути искoчи Милaн сo 3 нaпoнa . Зaтoa не се плaши сaмo биди смиренa , сoрaбoтувaј сo нив и све ќе биде дoбрo те И дaј Бoже сo смеa дa се пoрoдите сите кaкo мене експреснo брзo и прелеснo
Da daa, si bev me pregleda edna doktorka imam pishano tuka. Prezadovolna sum od taa doktorka i si go vidov bebuleto, i pravilno mi gi presmeta i nedelite i se. Bitno se e vo red, bucko moj vo 30ta nedela 1490gr I skrining soodveten si dobiv
Devojki ve molam za pomis rezultat od urina Sedimrnt na urina Le 7-10,bakterii mnogu. Na ovoj rezultat maticniot mi kaza deka e vo red nadvoresno imali bakterii??
Zencinja neznam dali tuka mi e vistinsko mesto da prasham za sovet. Da mi predlozite nekoj dobar doktor na GAK za Carski? Treba da zakazam za posle 36gn odma ama se mislam za Doktor Ima nekoj iskustvo so Adela Stefanija Ili so Marjan Stojovski?? Najaktivna tema e pa vikam da si prasham tuka ako ne ke cekam ofgovor i od drugite temi...
Сум имала ешерихија коли малку се вознемирив да не има проблем со бебето ама еве читам дека доколку се излечи до крај на бременост ќе нема никакви последици. Чај од брусница и увин ми рекоа да пијам и едни антибиотици. Има некоја искуство со бактеријава?
Imas nekoja indikacija? Zosto ako nemas mislam deka tesko nekoj ke ti se nafati za carski. Jas petni zili puknav za carski, ama nikoj ne se nafaka. Zboram za gak.
Jas imam iskustvo, mene doktorite me sovetuvaa minimum 2l chaj od brusnica vo denot So srekja, ke ja ischistish
Da imam rizicna bremenost i edvaj izgurav do tuka, pa sea koa bev na kontrola mi kazaa deka moram Carski i da si zakazam za posle 36gn odma, da ne cekam do 40gn... pa sea da si najdam doktor koj neznam ... nekoj predlog?
Да си направиш уринокултура мислам јас најдобро, можеби не е ништо како што ти кажал но за секој случај да си бидеш мирна кај мене кога пишеше многу бактерии испадна дека имам е.коли. Дај боже да немаш ништо.
Јас сега брзо испитував с.шеќер во Авицена, и за чудо ништо не ми зедоа. Бев со упат од матичен, ама чудно ми беше дека сепак приватно е. Башка крв и мокрача ми испитаа Земи си и ти упат.
Имам упат, земав од матичната иако таа ми предложи кај неа да испитам за 500 денари. Можно е матичната да наплаќа, а другиве не?
Здраво, многу ретко пишувам но ве следам постојано имам едно прашање: 33 недела сум и многу ми се потечени прстите на рацете и нозете, но проблемот е што кога ќе станам сабајле премногу ме болат ковчињата на прстите, дури не можам ни да ги свиткам. Потоа во текот на денот ми опуштаат малку ама страв ме фаќа насабајле. Прво мислев ме болат зошто прстите ми се здебелени и не можам да ги свиткам, ама незнам . .. Имала ли некоја вакво искуство?
Не се нормални нашиве матични, така да можно е. Јас пред некое време кога бев кај матичниов, ја прашувам нешто сестрата од кога излегов, таа не ми одговара, ме игнорира ми вика ај прво плати си па после тоа.. абе Господ да чува; ни фискална, ни објаснуваат, чекаш 3 саати на закажано, ама тоа е. Така да може и да се јавиш Авицена, чисто да си прашаш што како.