Dobro jutro radni narode Stanavte li? Jas da ama crna temnica e ushtee. Ke probam da dremnam ushte malku. Tuka duri vo 8 se razdenuva
Само матичниве наши се над закон! Се штитат еден со друг, а сите ист криминал прават БУКВАЛНО НЕ КРАДАТ!!! Проблем е што барем до скоро никој не реагираше ( незнам за сега) ми има кажувано баш таа истата сестра што ја пишуваш дека 4 пати им има доаѓано инспекција заради наплаќање на матични пациенти и секогаш поминувале со опомена! Преќутен договор со државата - вие не барајте повисока капитизација, а ние ќе ве оставиме да си ги извадите парите "на црно" од пациентките! @zuto и пред одлуката за ослободување, во Авицена се наплаќаше 36 денари за скриен шеќер - глукоза толеранс тест додека ООГТ тестот не оди под фондот и кошта 750 денари.
Добро утро, миличка, нека се погоди денот! И тука е црна темница, рано е да се стане од топло креветче...а и ако станам толку рано, ден не минува! Повторно некои чудни соништа ноќеска ме измачуваа и пак сум џангризава од сабајле!!! Попладне ќе одиме на преглед, ќе ја видам момата на мама, тоа е настанот на денот! Убав ден ти посакувам!
Abe palete i dvete tamu svetloto za da nebidi crna temnica Inace jas puknav od glavava od 3 satot kako na rati da spijam ni dafalgan pomaga ni masazi pomagaat
А што е разликата и што всушност треба ние да испитуваме во бременоста? Баш ќе видам што ми пишува на упатот. Таа ми рече да испитаме скриен шеќер. И со првото бев испитував и пак врска немам дека постојат различни работи. Можно ли е да ме матка?
Добро утро и на тебе срцка! Не е за сијалица работата - сонценце чекаме ние!!! Ајде ставај кафенцето, може од него ќе помине главата! Мене многу ми помага кога ќе ме измасираат по главата (делот под косата) со ракија - ја загрева главата и ја подобрува циркулацијата...да, малку мириса но издржувам саат - два па ја мијам косата.
Како што ми објаснија иста е функцијата на двата теста и не е битно кој ќе го правиш. Кај мене беше од клиника побарано ООГТ а матичната ми напишала глукоза толеранс па тоа ми направија во Авицена и кога ги однесов резултатите на ГАК, прашав да не треба да го правам и другиот но не ми најдоа замерка - и двете испитувања го покажувале скриениот шекер односно како реагира организмот под оптоварување со шекер. Порано имам правено и оогт, како што приметив разликата е во бројот на боцкањата - кај оогт имаш проверка на вредностите и после првиот и после вториот саат после глукозата а кај гтт те боцкаат само после 2 часа. Како и да е и да ти го бара исклучиво оогт, и тој ти е безплатен на клиника или по поликлиниките!
Мамички добро утро и од мене .... Леле да ви кажам вчера околу 20 часот кога фати да ми студи, трески да ме тресат, силен нагон за повраќање и коските ме болеа ...ваљда некој вирус сум закачила во болница Се напив еден парацетамол , па мм ми сцеди 2 портокали и еден цитрон со лажиче мед , па малце ми потпомина...цела ноќ бев готова да повратам и се препотував... Денес сум малце подобра... Нема ова некаква штета за бебенцето, нели ?
Резултати од приска бр.1 добри, ми рекоа дека треба да пишува low risk, како што и пишуваше. Исто така, и резултатите од брисевите се добри. Чисто е се, нема бактерија, само ми рекоа повеќе јогурт да сум пиела, ама не разбрав зошто. Битно сега за сега се е добро. Таман истерав долго време без повраќање, сабајле повторно ми се слоши...
И јас бев истата пред нова година. Гледај што побрзо да оздравиш, и повеќе течности за да не дехидрираш. Мене исто почна да ме тресе и да ми студи ама не качив температура, се напив Парацетамол и веќе следниот ден бев на нозе. Некои викаат дека температурата била лоша а колку е точно незнам. Кога отидов на лекар бебчето беше супер, што значи не влијаело. Ти посакувам побрзо да оздравиш
Да одиш, те очекуваме со добри вести и јас денес бев за контолни брисеви и уринокултура но мислам дека не се исчистила маки мачам со ова бактерииве.
Znaci kako moze se nesto da mi se desava bre ,sekoj den nervoziprethodnata nedela bev da mi zemat krv za D-dimeri,hemostaza,krvna grupa i krvna slika vo 8-mi Septemvri.I na tranafuziologija mi rekoa deka ke mi napravat usluga da ne me bockat 3pati -me pratija vo laboratorija(kaj sto neli proveruvat krvna slika) ,tamu mi zemaa 5-6epruveti krv i mi rekoa 3 da vratam na transfuziologija i so edno bockanje ke mi gi napravele site analizi.Vcera prativ da mi gi zemat rezultatite i gledam samo d-dimeri i hemostaza i plus hiv/hepatit a od krvna slika nema rezultati.Denes pak gi prativ da proverat i nemalo drugi rezultati za meneI sega neznam ili doktorkata sto me preprati vo laboratorija ne zapisala ili tie tamu ne napravile Se nerviram mnogu,izleguvam od rabota,se m'knam po avtobusi,cekam redici ,me bockat i na kraj greska Najnervozno mi e so veke mi e sram da trazam saati/denovi od rabota ,pak da se maltretiram po bolnici...aman veke Izvinete za dolgiot tekst ama morav da pisam,mi se place od nervoza...i taka uste po sabajle ne bev raspolozena a sega i ova I drugo-zaboraviv da gi zemam rez.so mene ama mi zapisale neznacitelno zgolemena vrednost na d-dimeri I sega utre sum na ginekolog da vidam sto ke mi kazat
Денес е денот "р'же не се држе"! Ќе си пукнам од нервоза, а и сама незнам зошто! Од синоќа ми почна ова расположение, убаво им се изразвикав на моите па после си се исплакав и сега пак не ме пушта нервозата!
Знам како ти е ми се случува и мене често пукам од нервоза а некогаш незнам зошто и многу мали работи можат да ме направат многу нервозна па ги игнорирам сите и незнам ни како ми поминува, ќе се средам малку и после пак истото си се тешам дека е до хормоните.
Ќе издржам, нема што да се прави...од оваа кожа надвор нема! Најлошо е што целата нервоза е за небитни ситници, и самата знам дека не е ништо битно и дека џабе си го нервирам бебчето, ама посилно е од мене, еве сега пишувам и пак солзо ми течат... Веројатно има влијание тоа што термин се ближи, докторката ми оди на одмор една недела, станувам едно гоооолемо мече па се ми е тешко и плус тоа ме утепа досадата - веќе седум месеци сум дома на боловање, социјален живот на минус е отиден! Да, и плата нема земено којзнае од кога ко човек...се чекам боледување!!! Ма извини, кај најдов на тебе да ти се жалам, само што излезе од болница!!! Sorry!!! Како си ти? Подобро ли ти е утрово? До која недела стигнавте? Мислам дека веќе ја помина 12, така? Побезопасни се и вирусчињата после органогенезата, не се секирај, добри сте и ти и срцката мала!
Женички дали некоја знае што значат кратенките од ехо, на пример на последниот преглед ми правеше мерења и има: CRL BPD HC AC FL HUM NF И сега за секоја од овие мерењата се изразени во mm. Неможам никако да најдам за одприлика да знам за што станува збор. Гинекологот ми збореше нешто за носна коска, врат, должина на плодот, ама не ми појасни кое за што е. Ако некоја знае нека пише и ѝ благодарам однапред
Не беееееее, како не немој никако да си се извинувала повеќе. Нормално е што се чувствуваш така , башка по цел ден сама , се збудалува човек од досада. Еве и јас од вчера сум дефинитивно на боледување, па се додека почне породилното. Ајде што сум сама дома , а и лежам коските веќе ме болат од лежење и не да сум ко мече од лежење, туку мечиште Ќеркичката како што знаеш веке е голема, да на распуст е сега , но по цел ден си шета и си оди кај другарки. Еве и сега е отидена кај другарка и , јас сама ко пукало седам дома и само солзи ми идат самите. А мм по цел ден е на работа, во голема гужва се периодов на работа..... Во оваа бременост само ми се плаче, сигурно е хормонално. Братучедка на мажот ми лани кога отиде на породување почна да плаче да липа женичката не можеше никако да се смири, а ја ко будала некоја и се чудев и помислив дека се збудалела оваа.... Но сега знам зошто плачела. Инаку сабајлето повторно ми беше лошо , па морав уште еден парацетамол да се напијам , па еве дури сега ми е подобро. Од утре 15 недела ќе тераме , така да органогенезата мислам дека е веќе помината. Ајде се ќе помине , мора да издржиме бидејки овие бебиња ги чекавме 11 год, па мора да сме јаки, храбри.... Знам не е лесно, но не гледам друго чаре. А за докторката што ти е на одмор сега, не се секирај , одма ке помине една недела , па ваљда кога ке се врати ке те породи. Уште малце остана , издржи, мораш !!!