Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Значи, цел ден желудникот ми е во грло од што чекам да не израдуваш... Колешкиве ми се дупнаа од смеенје, ама цела бременост ти ја следам тука, се чувствувам како да те познавам, и пеперутки имам во стомак од возбуда! Ајде, веќе сигурно се гушкате со принцот! :clap:

2. Linda.A

Linda.A Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    57
    здраво на сите мешковци и мамички,
    се надевам сите сте добро и терате без проблеми и компликации,
    еве и јас го дотерав првото тромесечие со малку проблеми, крварења, компликации :( но некако стигнавме до тринаесетата недела. Сега сме малце подобро, барем ризикот за абортус е многу намален и послободно се движам и контролите станаа поретки.
    Туку пред некој ден многу се загрижив по што мојот лаптоп ако сум седната го држам во скут, а ако сум легната ми е буквално над стомак по што не е многу голем. И последните неколку пати приметувам дека ме заболува стомакот ако го ставам лаптопот на стомак. И сега не го ставам ама многу ми е страв да не му се случило нешто на бебето, што знам јас нели сите работи дома пуштат мала количина на радијација па секаде ми оди паметот и не можам себеси да си простам, нели толку пазам во се, толку се трудев за ова бебе, како можев ова да го доззволам. Се надевам дека не е ништо сериозно па ме заболува стомак од топлината и тежината а не од некоја компликација.
    Ве молам дајте ми некое мислење ама бидете искрени. :(

3. Delgadina

Delgadina Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    391
    И јас исто се грижев за лаптопот, ама испадна дека нема потреба, не зрачи туку само затоплува, не е воопшто штетно за плодот. Може ако е многу тежок да го притискаш, јас стално си имам една голема перница и си го ставам на колена и не ми допира до стомакот, затоа што многу брзо се затоплува.

Искрено не се грижи за ова, може од грижење само поголема беља да си напраиш.

4. ivanovicka

ivanovicka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    227
    и кај мене се појавуваат истите работи, де ми се скаменува стомакот , па бебушка шетка по цел стомак па ќе се подигне нагоре па ме боли под папук, па кај препоните, и во кичмата, па ќе се смири се , па повторно ќе почне, најверојатно тука сме некаде со терминот... ;) ;)

5. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    сакам да прашам нешто, сигурно мамичките ке ми речат кога ке дојде време ке знаеш :) ама кога ке ти прсне водењакот колку вода истекува????? :?:

6. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    хаха кај мене истече една кофа вода :lol: ама изгледа дека наеднаш и после тоа до болница и на боклс веке ништо не течеше, мислам дека е индивидуално кај некои тече по малку цел ден ,да не има некој знак Љубичица? :)

7. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    хехех искрено би сакала да е така, ама сакав да прашам да си знам, денес одам во вц за мочкање на минимум 5 мин и мочкам подолго, се чудам од кај иде таа вода, еххехех , а и некако многу ме боли стомак, и нозеве како за добивање баш...
    се надевам ке реши синко да излези кај и да е ;)

8. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    епа изгледа решил :rofl: :rofl: ајде само со лесно :* :* :*

9. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    фалаа, кај сите да биде со лесно, па ке видиме допрва како ке биде, или само ме залажува ;)

10. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    Љубичица како си имаш добиено болки? Читам и се си мислам дека веке твојот пораѓај е започнат ај со лесно
    ЧЕСТИТКИ ДО ЛОМБАРДИ ЗА СИНЧЕТО :*

На senjorita.lombardi му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Со среќа Ломбарди да и здрав и жив малиот,па да му купиш и сестричка :)
    Мамички имате ли проблеми со срцебиење мене ме фаќа навечер лупаење иако пијам магнезиум ама многу ми пречи ми трепери цела лева страна дали има врска што бебево е карлично или? Има ли врска тоа што е бебето карлично и имала ли некоја искуства ?

12. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    не не верувам да има врска со карличната положба на бебето или е од возбуда или од премногу кафе односно кофеин или никотин ако пушиш или пак од нес ако пиеш сепак прашај го гинекологот на наредната контрола

На Mama25 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    804

Мене ме фаќаше така едно време и на крпче си ставав ладна вода и крпата кај срцето па ми се смируваше види пробај така или земи си едно Б6 :)

На Mama25 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Не верувам дека е од кафе ,сабајле пијам и тоа една лажичка мала нес со млеко и тоа не секој ден. Ќе морам да посетам доктор у брзо време :) инаку пијам пивски квасец во него исто има б битамини. Фала за советот со крпчето ќе пробам па да видиме како ќе делува!

15. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    јас уште сум тука, исто е како прееска кога пишав, само многу ми се грчи стомакот, ама ке видиме како ке биде ноќва :?:

16. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    мешенца како сте? јас уште ке ве дружам тука, ехехехех
    ништо мирно ја поминавме нокта, изгледа само синко ме тестираше :lol:

17. lady05

lady05 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    48
    Ломбарди честитки за синчето да е жив и здрав голем да расте.

Инаку сакам да ве прашам дали е нормално што осекам блага болка во долниот дел од стомакот 25 недела сум ме заболнува само кога стојам или одам а и настината сум малку пијам чаеви,лимони и многу овошје а зедов и салеп си пијам, поздрав до сите имајте убави празници...

18. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Jas sum 26ta nedela,i imam takvi tapi bolki nisko.Mislam deka e normalno,matkata se siri,kolku sto poveke ke raste bebeto,poveke ke boli.Tezinata stvara pritisok na site organi.Mene me boli i krstot odpozadi...

На lady05 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    може сега да ти е од настинката ,инаку јас имав до четврти месец болки како што кажуваш ама докторот ми рече нормално е се шири матката ,расте бебчето и затоа ,ние сме тука со терминот :) јас сега почесто имам болки во кичмата ако сум подолго време на нозе или ако се разработам по дома :P поздрав и со лесно

На lady05 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. roza102

roza102 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    83
    Љубице!!!!!! Ајде ти и Цеки сте на ред а потоа јас :) а за водењакот на мене ми е страв да не ми пукне некаде кај што нетреба :lol: како што скитам во последно време може и по улица или продавница да ми пукне :lol: мора да се приберам дома :lol:

Мама 25 која недела си? ако си накај 8 месец може поради притисокот на матката врз срцето да даде тахикардија или може од храна да ти е,ако јадеш повеќе благо или тестенини