Да за жал ке ти се врти и лоши и повеке поврака, ама мирувај не станувај освен за до вц, јас имав кафеав исцедок 5дена ама 10дена нонстоп мирував и во кревет јадев, а инекции прогрестерон примаше ли ако не си да си бараш.
Не примав инекции, само 10 дена утрогестанот да го пијам, овде кај што сум јас тешко да ти препишат нешто, се се остава на природна селекција. А крварењето ми е од другиот плод којшто уште не е исчистен до крај. А за мирување се трудам но со бебе од 6 месеци тешко, бара внимание, крени го, спушти го, но ќе биде добро.
Јас сум кажала и пак ќе кажам,бев со скратен цервикс од 3cm цела бременост,докторот ми го измери уште во 15-та г.н и од тогаш па се до 36-та нон стоп користев утрогестан вагиналети и баш некни разговарав со докторот на таа тема и ми кажа дека ако навреме се почне со терапија 70% од бремените жени успешно ја изнесуваат бременоста до крај,а 30 не ама само ако не се почне навреме со користење на утрогестанот.Јас мирував само 10-тина дена инаку цело време се движев,а на бебчо ете уште не му се излегва,а турка ли турка низ мешко .Инаку цервиксот се мери со вагинална сонда најточно,мене секој преглед ми го мереше се до 34-та г.н. Инаку Ангел мм не изигв ва баш до толку полицаец,но цело време е тука околу мене се грижи,неме остава скоро ништо да фатам и само се бориме околу тоа прашање .Најверојатно кај сите се појавува некој заштитнички став ама ако убаво е тоа ,ни годи јас уште малку ќе искористам
Pozz mesinja se nadevam dobredojdena sum ,isto se nadevam deka dobro ke se druzime,sovetuvame i pomagame
Мамички што мислите за конзумирање минерална вода, нели газираните сокови е пожелно да се избегнуваат ама за водата незнам а само таа ми помага со киселините и дневна доза ми е пола литар сигурно
По навиκа отваρам овде мило ми е што се полни темава со нови тρудници! Со лесно на сите. Од κо сум дојдена на болница сеκој ден по едно две ρаѓања има. Ечи болницава од бебешκи плач убавини! @Bebulleee сρцκе до κаде сме??
Mene mi go otkrija vo 30ta nedela, i ne primam nikakvi vaginaleti. Toa me plashi.. Nishto ne mi dadoa samo mi rekoa povekje od obichno da odmaram @butterfly* dobre ni dojde i so lesno neka ti mine cela bremenost!
Јас пијам по литро скоро на ден кисела вода бидејќи и јас имам киселини и ми помагаат многу,јадам и јаболка и тие ми помагаат.Не сум го прашала докторот за минералната вода. Ваљда нема некое штетно влијание,но не сум сигурна.
Уф не знам што да ти кажам,консултирај се со друг доктор,побарај второ мислење не оставај така,подобро навреме да се спречи,би требало да ти даде некаква терапија. Ти само опуштено и се ќе биде како што треба не се грижи. Знам дека тоа е посилно од нас но мора да размислуваме позитивно за нас и бебчињата
Epa sakala nejkela toa mi preostanuva.. Inaku mojot doktor voopshto mi nema mereno cerviks, i bash poradi taa negova nezainteresiranost bev kaj druga doktorka koja go otkri ova. Mi reche samo poveke odmor i nikakvi lekarstva ne dade. Tuka so lekarstva malku poteshko e.. Se ke se proba pa na kraj e toa Bebush neka e vo red, neka docheka ushte nekoe vreme da vlezeme vo 9ti, posle sum spremna koga saka da izleze dobredojden e Tebe neka ti e so lesno samo, pa ke kazhesh kako si pominala
Ti blagodaram mila,ova mi e prva bremenost pa sakam da prasam dali vaginalniot sekret vo bremenosta e ist ili e potemen,nez kako da objasnam vazno ne e ist kako pred da ostanam,i samo mi prepisaa vitamini dodeka ovde citam folna kiselina piete i dr
Добре ни дојде...фолна не мора да ти препише доктор,можеш сама да си земеш,само ќе си напоменеш за трудници.Се пие по едно дневно и е битна баш кога се оформува плодот.Со лесно нека е
Само што останав трудна летоска, единствено минерална вода пиев. Но кога се консултирав со матичната ми рече само обична да конзумирам. Мислам дека ми објаснуваше дека грчеви правела или слично, не паметам точно што ми кажуваше. Инаку пак со темата упати за крвна слика.... јас оној ден ве послушав па си земав за секој случај упат од гинеколог. Денес вадев крв и прашав дали ќе важи од општата упатот и ми рекоа НЕ. Фала на советите !!!