Форумџика на годината

Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. kristince51

kristince51 Популарен член

Да за жал ке ти се врти и лоши и повеке поврака, ама мирувај не станувај освен за до вц, јас имав кафеав исцедок 5дена ама 10дена нонстоп мирував и во кревет јадев, а инекции прогрестерон примаше ли ако не си да си бараш.

2. Smizzy

Smizzy Популарен член

Не примав инекции, само 10 дена утрогестанот да го пијам, овде кај што сум јас тешко да ти препишат нешто, се се остава на природна селекција. А крварењето ми е од другиот плод којшто уште не е исчистен до крај. А за мирување се трудам но со бебе од 6 месеци тешко, бара внимание, крени го, спушти го, но ќе биде добро.

3. ilipili

ilipili Популарен член

Јас сум кажала и пак ќе кажам,бев со скратен цервикс од 3cm цела бременост,докторот ми го измери уште во 15-та г.н и од тогаш па се до 36-та нон стоп користев утрогестан вагиналети и баш некни разговарав со докторот на таа тема и ми кажа дека ако навреме се почне со терапија 70% од бремените жени успешно ја изнесуваат бременоста до крај,а 30 не ама само ако не се почне навреме со користење на утрогестанот.Јас мирував само 10-тина дена инаку цело време се движев,а на бебчо ете уште не му се излегва,а турка ли турка низ мешко :D.Инаку цервиксот се мери со вагинална сонда најточно,мене секој преглед ми го мереше се до 34-та г.н.
    Инаку Ангел мм не изигв ва баш до толку полицаец,но цело време е тука околу мене се грижи,неме остава скоро ништо да фатам и само се бориме околу тоа прашање :D.Најверојатно кај сите се појавува некој заштитнички став ама ако убаво е тоа ,ни годи јас уште малку ќе искористам :D

Last edited: Jan 12, 2016
    AngelOfArh and S.Snezana like this.
  4. butterfly*

butterfly* Популарен член

Pozz mesinja se nadevam dobredojdena sum :),isto se nadevam deka dobro ke se druzime,sovetuvame i pomagame :*

ripce ripce, vitamina, wings and 14 others like this.
  5. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Мамички што мислите за конзумирање минерална вода, нели газираните сокови е пожелно да се избегнуваат ама за водата незнам а само таа ми помага со киселините и дневна доза ми е пола литар сигурно :o

ripce ripce likes this.
  6. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

По навиκа отваρам овде:) мило ми е што се полни темава со нови тρудници! Со лесно на сите. Од κо сум дојдена на болница сеκој ден по едно две ρаѓања има. Ечи болницава од бебешκи плач:inlove: убавини!
    @Bebulleee сρцκе до κаде сме?? :hug:

Lorins, zajka1, slobodka and 4 others like this.
  7. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Сеуште сум во поддршка, за 11дена ќе видиме хах поздрав до тебе и бебчо, како сте?

ripce ripce likes this.
  8. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Не е касно,се прави 12-14 недела.Јас правев на 13+5.ич не се секирај

TheSecret and Lorins like this.
  9. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Mene mi go otkrija vo 30ta nedela, i ne primam nikakvi vaginaleti. Toa me plashi.. Nishto ne mi dadoa samo mi rekoa povekje od obichno da odmaram :)

@butterfly* dobre ni dojde i so lesno neka ti mine cela bremenost! :*

10. ilipili

ilipili Популарен член

Јас пијам по литро скоро на ден кисела вода бидејќи и јас имам киселини и ми помагаат многу,јадам и јаболка и тие ми помагаат.Не сум го прашала докторот за минералната вода. Ваљда нема некое штетно влијание,но не сум сигурна.

11. ilipili

ilipili Популарен член

Уф не знам што да ти кажам,консултирај се со друг доктор,побарај второ мислење не оставај така,подобро навреме да се спречи,би требало да ти даде некаква терапија. Ти само опуштено и се ќе биде како што треба не се грижи. Знам дека тоа е посилно од нас но мора да размислуваме позитивно за нас и бебчињата :)

Mariangel likes this.
  12. okcenzi

okcenzi Популарен член

Не миличка уште се тркалам, како тркалце сум веке. Не сака оваа мрзичкава моја да излезе.

zalosna likes this.
  13. okcenzi

okcenzi Популарен член

Да да. Мене и крв од носот ми протече дури и матичната ми кажа дека е нормално.

14. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Epa sakala nejkela toa mi preostanuva.. Inaku mojot doktor voopshto mi nema mereno cerviks, i bash poradi taa negova nezainteresiranost bev kaj druga doktorka koja go otkri ova. Mi reche samo poveke odmor i nikakvi lekarstva ne dade. Tuka so lekarstva malku poteshko e.. Se ke se proba pa na kraj e toa :)
    Bebush neka e vo red, neka docheka ushte nekoe vreme da vlezeme vo 9ti, posle sum spremna koga saka da izleze dobredojden e :inlove:
    Tebe neka ti e so lesno samo, pa ke kazhesh kako si pominala (fingers)

15. zalosna

zalosna Форумски идол

Sigurno se sminka cupeto sega pa ce izlezi spremno doterano od kaj mama :rofl:

okcenzi, Lorins and zajka1 like this.
  16. butterfly*

butterfly* Популарен член

Ti blagodaram mila,ova mi e prva bremenost pa sakam da prasam dali vaginalniot sekret vo bremenosta e ist ili e potemen,nez kako da objasnam vazno ne e ist kako pred da ostanam,i samo mi prepisaa vitamini dodeka ovde citam folna kiselina piete i dr

17. flower30

flower30 Форумски идол

@butterfly* dobredojde ;) cestito i so lesno da si ja iznosis bremenosta !!

butterfly* likes this.
  18. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Добре ни дојде...фолна не мора да ти препише доктор,можеш сама да си земеш,само ќе си напоменеш за трудници.Се пие по едно дневно и е битна баш кога се оформува плодот.Со лесно нека е :)

butterfly* and MaLeCkO :) like this.
  19. slobodka

slobodka Популарен член

Само што останав трудна летоска, единствено минерална вода пиев. Но кога се консултирав со матичната ми рече само обична да конзумирам. Мислам дека ми објаснуваше дека грчеви правела или слично, не паметам точно што ми кажуваше.
    Инаку пак со темата упати за крвна слика.... јас оној ден ве послушав па си земав за секој случај упат од гинеколог. Денес вадев крв и прашав дали ќе важи од општата упатот и ми рекоа НЕ. Фала на советите !!!

flower30 likes this.
  20. slobodka

slobodka Популарен член

Добредојде, со лесно и со среќа нека ти е !!!

butterfly* likes this.