Секако си добредојдена, слободно и други покани Нека ти е со лесно бременоста, со песна да си ја истераш!
Имам испиено литри и литри кисела вода до сега... до сега ниту проблеми сум имала, па ниту некој доктор ме предупредил. Ако беше штетна на самата вода ќе пишуваше дека не се препорачува за трудници. Не знам зошто за секоја возможна храна и секој пијалок мора да постои дали смее или не? Ајде за алкохол ќе разберам, иако чаша вино од време на време (еднаш месечно, пример), не штети, напротив... ама ај ќе речеме тука може дискусија, или за некои билни чаеви... ама дали смејат сокови, вода, незнам што... или претходно се пишуваше не смеело леќа, ананас, грејпфрут... Газирани сокови се штетни за секој - маж, жена, трудни или не... не е за плодот туку лошо е воопшто за организмот. Ако сте пиеле претходно, исто ви се фаќа дали ќе пиете и сега или не... бебињата нема да се родат деформирани, само вие може некое килце ќе качите. Газирана вода нема да го уништи плодот, само може да се осеќате подуено, мене, напротив, ми го смирува желудникот. Не си правете шубиња непотребно... ако се осеќате убаво после газирана вода пијте, ако не - не пијте ја воопшто (пр. подуеност, грчеви, лошење)... сите во бременоста различно реагираме на различна храна и пијалоци... ама дека била штетна - мало морген
Девојки од сабајлево мн ме пече доле. Па ми рекоа да пијам чај од брусница и да се мијам со сода. Имам чај од брусница од алкалоид тој што е па незнам до сега никогаш се не сум пиела ваков и не сум се миела со сода. Да не штети нешто на плодот?
jas brusnica cela bremenist pijam, toj na alkaloid sto e kako refus, so celi zrnca vnatre. Inaku so soda se nemam mieno, se miev so kamilica go imav istiot problem, kaj mene bese I kandida I urinarna infekcija vo prasanje.
И јас пијам од брусница нон-стоп, го пијам од виталија овој , а од алкалоид ми е поблаг некако зашто е со кандирана брусница и не ми одговара баш. А за миење не знам за сода, исто само со камилица сум се миела.
Не штети содата, посебно за одмивање - ја смирува кандидата! Но сепак види си со доктор, ако има некоја инфекција не верувам дека сода и брусница ќе ја излечат!
Мешињa бев си гo видoв бaнитo мoе, пoрaснaлo, и срценцетo му чукaше Не ми се верувa декa и јaс гo дoчекaв oвa
@butterfly* Cestito i so lesno da si ja iznosish bremenosta @slobodka i jas vcera bev i mi kazaa deka mora na upatot da stoi Z34 ili Z35 nekoja shifra za trudnici shto im ja barale.... inaku jas bev so upat od Maticen Lekar i mi rece ako mi e blisku da idam samo da mi go prepravi upatot da ja stai shifrata @jacqueline.s mace imash pravo treba da si praime kako se osekjame ubavo taka, ne sme bolni trudni sme procitav leka netrebalo a jas pa mnogu cesto jadam lekja, pijam gazirano ne mnogu ama pijam po edna dve cashi vo denot, Pivo ili Vino po edna cashka navecer pijam, Pivoto e ubavo za mleko.... Vinoto za pritisokot mi pomaga... konsultirana sum so Doktorkata za ova i Doktorkata mi vika ne si bolna trudna si, kako ti se saka taka praj si (normalno umereno)... taka da se e samo do nashite glavi
Epa mene vcera mi ja pisha Maticnata.... Neznam moze da ne me matkaat pa me pomina vcera bez raspravii... Inaku nishto cudno e kaj nas... Me gleda so volkavo meshe i mi vika a ti trudna si sakav da i kazam ne pernica imam staveno hahhah
Doktorkata mi kaza za dve nedeli prvo eho, do togas da prodolzam so terapijata od aspirin, kleksan, utrogestan, progesteron i femibion. Mozebi imate nekoj sovet za mene... lelleee kako prvace sum, dosega nemam citano nisto za bremenost, samo za zabremenuvanje
Да се опуштиш, да уживаш и да не се замараш со ништо. Одмарај максимално, крени нозете секоја вечер и за ништо да не се грижиш. Дозволи им на сите да те разгалат и уживај