ми треба една информација за бременост здравје планирам во сопје државна а јас сум од друг град и сум на приватен гиниколог. Некој ми рече ако сум планирала за пораѓај да одам во ск требало да отидам некој преглед да направам таму инаку немало да ме примат.Дали е точно ?
Не верувам дека има врска искрено, прво и основно многу од нас до преглед нема да одат на ГАК, воопшто, а оние што ќе отидат не мора да значи дека ќе се породат во државна, потоа оние кои недајбоже нешто ќе тргне наопаку како ги испраќаат во државна и ги примаат. Ич да не се сеќираш. Само убаво испланирај си, кога ти е терминот испланирај ако оди се по план да си поседиш ако имаш некаде да поседиш во Скопје, поготово ако си од подалеку. Да си имаш упат валиден, мада мислам и без упат ќе те примат, да си имаш обезбедено се и со среќа. Мене ми треба едно инфо за часовите на ГАК, од која недела се посетуваат, каде се пријавува, колку дена траат и имате ли инфо било какво за тоа
Ме интересира дали некој има искуство со воопшто да не зема витамини. Слушнав таква препорака од др.Дракулевски?
Сакав и јас да си ги прекинам на своја рака, пошто стварно многу витамини внесувам, преку сокови и овошје, јатки, семиња и житарки, ама искрено страв ми е и затоа не ризикував, си останав на витамините кои ми ги дадоа. Дополнително што магнезиумот стварно многу ми помага па си мислев можеби има нешто од тие витамини.
Мене денес вo Систинa ми дaдoa книгa зa здрaвa бременoст и вaучери зa мaсaжa зa трудници и стoмaтoлoшки преглед. Амa рaнo ми е уште пoнaтaкa ќе ги искoристaм. Ми дaдoa и рaспoред зa предaвaњa зa рaзни сегменти oд бременoстa, aмa сегa немa кoј дa ме нoси, дa се врaти мм пa мoже ќе oдaм Мислaм мoже кoј сaкa дa oди не мoрa бременoстa тaму дa јa вoди
Јaс дo 3 месец пиев прегнaзoн кoмплет сo oмегa-3 , a пoсле трети месец ништo не пиев a имaв и бoлки и исцедoк aмa чувaл Гoспoд дoктoрите викaa вo 36 декa ќе се пoрoдaм a oнo вo 39 искoчи . Не знaчи декa кaј секoјa трудницa ќе е вaкa , се зaвиси дo oргaнизмoт a нaјбитнo е дoктoрoт штo вели јaс имaм желудник прoблемaтичен штo не смеaм никaквo aпче дa се нaпијaм дури ни тие витaмини .
Не знaм , денес нa шaлтер ми дaде тaa, мислaм декa нa сите требa дa дaвaaт, не верувaм декa ми дaде мене пoштo веќе ме знaе декa сo гoдини сум тaму
Баш ке прашам кога ке одам на втор скрининг, малку не е во ред. Не дека ми е до стоматолошкиот преглед ама масажа вај нот а кажи ми крвна слика, урина, микро каде ќе правиш?
Мешиња да прашам можеби некоја од вас знае.... Ако пијам Чај од Брусница во текот на истиот ден смее ли да се напијам и 1 чашка Увин Чај? Знам некој чаеви не се мешаат во ист ден, ама незнам дали овие два спаѓаат во таа група
Нa биoхемијa плaнирaм, крвнa сликa и седимент нa уринa, a уринoкултурa нa микрoбиoлoгијa пoштo и двете ми ги пoбaрaa. Брисеви вo систинa.
Пијај чај од брусница, не е штетен во бременоста.. Со сода се немам одмивано, јас се мијав со камилица и ајдучка трева... Од што имав од тоа. Многу ми помагаше, а и ајдучката треба ги смирувала грчевите во матката......
Часовите се за трудници во осми и деветти месец. Траат 4 часа по 60-90 минути и се многу корисни. Поготово физичките вежби, дишењето и советите од сестрите! Слична обука има и во Геникаликс, на ФБ Мој гинеколог страната има инфо, многу е слична обуката со таа на ГАК само што трае една сабота од 11 до 14 часот отприлика. На сите ги препорачувам и двете обуки!
Знае ли некоја дали резултатот 8,2 за скриен шеќер е ок?Пишува реф.вредност до 8,ама една таму ми кажа наводно до 9 не било страшно. Има ли некој слично искуство?
Devojcinja ako znae nekoj itno da me informira.... Denes pravev krvna slika i mokraca. Na rezultatot od mokracats kaj delot za bakterii mi pisuva: bosta. Zona li nekoj sto znaci ova??? Prv pat mi se pojavuva, upm, 8 mesec stignav do sega nisto sega najde, se nerviram epten. Batam po net, samo rezultati na koi pisuva dosta naogam a ne bosta. Da ne zgresile nekoja bukva, ili i bosta ima rezultat???
Не сум слушнала до сега, ми личи на правописна грешка, некој помешал кирилица и латиница изгледа! Кај мене на два пати со +++ кај бактерии, излегуваше стерилна урина при уринокултура??? Така да, без многу грижи, направи си уринокултура да си сигурна само.