Како што знам со овие вредности упатуваат на диета и внимателна исхрана без шекери, леб и сл. и секако без многу стресови и нервози! Над 9 веднаш даваат лекови.
Грешка е, гинекологот ќе ти каже дали треба да правиш уринокултура ама за секој случај пиј си брусница чај
Здраво на сите, како сте? Јас почнав со терапија за бактеријава Ешерихија па сакав да ве прашам за чаеви те. Од брусница кој чај го купувате? Јас го земав на Виталија и ми трае 3-4 дена.... Дали јас многу ставам од него или толку малку трае не знам. Исто и за комбинацијата увин и брусница, како ги пиете? @AngelOfArh мислам спомна дека не треба да се мешаат па ме интересира дали еден ден да го пијам едниот па после другиот или ....?
Зошто да ги мешаш, пиј само еден, пример брусница пиј, ем е повкусен ем е поедноставен за спремање. Увиниот е одвратен, јас во уста не можам да го ставам
@slobodka praveshe vo Jane Sandanski proverka taka?... I jas vo Vtornikot pravev i mene mi pishuvashe isto kako na tebe.... i jas se zbuniv mnogu ...
Па и двата ми ги препорачаа заради бактеријата. Ќе пијам еден ден брусница еден ден увин тогаш, за вкус немам гајле, отрпната сум Инаку решив да намалам со благо па сум си смислила еден десерт. Варена тиква, банана, смоква, брусница, два листа спанаќ, житарки, мед и јогурт. Се тоа во блендер и како каша се прави прсти да излижеш. Планирам да додадам и чиа семе само да купам треба. Препорачувам на сите, ем хрАнливо ем здраво.
Ne si zgresila, najdobar e na Vitalija, najpriroden. Inaku 3 dena e malku da ti trae, obicno jas stavam za edna casa 2 supeni lazici. Mnogu mi e ubav, duri i laden koga e. Eve momentalno pijam. Cheers
Sega vidov vo upatstvoto od tie sto mi gi prepisa ima i folna kiselina 400mg msm pisese,sega se boram so cigarite ne mi smetaat nomoram da gi otkazam
Ни мед не ти треба во борбата со Коли, а за десерти па и не помислувај. Инаку не ти требат и двста чаја, тие само ќе те тераат на мочање, сеедно кој ќе го пиеш, брусницата е подобар според мене ама ко си запнала пиј ги напоредно.
Da brusnicata gi procistuva mocnite kanali,go imam pieno pa duri mi preporacaa ako mozam i plodovite da gi jadam,a kolku sto znam uvin go prepisuvaat zanastinata besika
Иста функција имаат, само што увиниот е одвратен на вкус, брусницата има повеќе добробит од увиниот според мене.
Епа и ја ставам две супени лажици за една чаша ама дека по 2литра правам и се троши, ајде само за добро да е. Знам дека не треба десерти ама ми се јаде ништо ќе го тргнам и медот и без него ке правам. Фала ви на советите.
та Епа мирувај тогаш ако ти кажале така ,уф е поради таа незаинтересираност надокторите има компликации кои што можат да се спречат.Ајде ќе биде се како што треба ќе излези бебушко во деветти месец ко ќе си. Ти благодарам јас си чекам секој момент ама џинталкото изгледа е решен да си поседи уште малку во стомакот,а турка ли турка мислиш ќе излези