Vo Petok ke odam da vidam so ke kaze..bash utre pishi da vidime tebe so ke ti kazat, dali ke ima potrepa od Urinokultura Inaku mene i Zelezoto mi e visoko i da prasham dali ima shansi od toa da mi protekuva krv od nosot
Jas sakam da te prasham @AngelOfArh dali kremata protiv strii ti pomogna? Deka jas koga pochnav da ja koristam bev ispukana, ama ne mi beshe cel stomak ispukan majka mu stara. Inaku se machkam samo navecher pred legnuvanje, se mislam da ne trebalo po povekje pati vo denot da machkam tamu da ne mi e utkata. Do dusha mene i kozhata mi e takva pa znaev deka ke ispukam..
Каква крема користите, јас сум 10та недела и веќе почна да ми расти малку стомако клавам павловичева и кокосово масло . Е сега во павловичевата и ад капки так прочитав еден рецепт на нет. Казете за кремата сакам нешто што има ефект за сега ова е супер. Па ќе видиме дали ќе ми се појават стрии се надевам НЕ !
kaj mene pa referentnata vrednost bese do 8.5 vo bremenost, jas imav 8.8 I me stavija na dieta, drzev sto drzev I sega mi skisna kako sum se razjala sva I svasta, go proveriv obicniot seker posto I toj mi bese pokacen5.7, sega mi bese super, taka da jas smetam deka so vakov rezultat ne treba da mu ja mislis, samo ne preteruvaj so blago I testenini.
Јас пробав со се да се мачкам, ама искрено имам една крема од свинска маст и невен правена од свекрва ми... невидено нешто. Се друго баталив, само таа ја мачкам на мешето. До сега немам ни една стрија, а 8ми влегов, ќе видиме за потаму
И јaс веќе стoмaче имaм aмa не се мaчкaм уште сo ништo, a имaм дoмa еднa кремa бaш зa тoa aмa штo знaм некaкo шубе ми е дa не е рaнo уште
Јас се водам од тоа дека што и да намачкам нема да вреди, и онака е генетика во прашање. Барем тој заклучок сум го донела читај ги претходно феминкиве. Ама да не сум без ништо, мачкам крема од невен после секое туширање. Толку.
Има врска генетиката ама може и доста да се спаси. Мајка ми има страшни колку прст дебели стрии на стомакот ама во тоа време не се ни мачкала. Сестра ми (2деца) и јас немаме ни една, а поготово јас имам сува кожа мислев ќе бидам хаос, но ете се мачкав со каква стигнам крема, само колку да ми е хидратирана кожата, и од дм масло за трудници многу убаво ми се покажа и се заштитив. Единствено градите ми испукаа, заборавав да ги мачкам. Така да после туширање посвети си 5 мин плус
Мене ниедна стрија не ми излегла досега, си ја осеќам таму кожата далеку помазна па почнав цело тело да го мачкам со путерот и да се туширам со тоа регенераторот и има страшна разлика оти кожата во бременоста ми се исуши страшно, дури ми се перути. Мислам дека со време си ја фатив работата. Значи на веќе појавени стрии не верувам дека ќе делува @Mariangel, јас се мачкам еднаш на 3 дена, не се мачкам секој ден, па ете немам ништо.
Да ве прашам нешто, спиете со перница за доење? Како спиете воопшто со тоа чудо, не можам никако да спијам. Сега спијам со едно мало перниче меѓу нозе, не можам со тоа огромно чудо и не можам.
Jas pocnuvam so moite prasanja Za oni koi ostanale bremeni so IVF, osven tie 14 dena, dali zemavte drugo boleduvanje, dali odmaravte ili pocnavte na rabota? I uste nesto, se javiv i kaj maticniot da prasam koga treba i kaj nego da se javam, deka sekako neli mora i na maticen da odis cela bremenost i mi kaza vo ponedelnik ili sreda, a od newborn mi zakazaa pak za dve nedeli na prvo eho. Aj sega kade da odam prvo?? Jas sum na um da ne odam kaj maticniot slednata sreda, tuku za dve nedeli da odam vo newborn na prvo eho.
@alisijad @fs-fs-fs jas ovaa krema ja koristam, ama ne znam kolku e efikasna deka znam jas kakva kozha si imam i ne mi pomogna kremava. Ednash dnevno se machkav ama izgleda pozhelno e i povekje pati. Pochnav da ja koristam koga imav malku strii a sega imam mnogu.. I ushte si se machkam, si velam mozhebi ako ne se machkav voopshto i nagore cel stomak ke mi ispukashe i kolkovite i zatoa si ja koristam seushte @AngelOfArh ako si sklona na strii bi ti preporachala da si se machkash sekoj den, bidejki i jas duri vo vtoro tromesechie nekade okolu 6ti mesec (ne znam tochno) ispukav
Јас мислам да одиш кај матичниот, некој убаво ти рече дека многу е битно да се види дали плодот е добро вгнезден, дали си е на место, слично... Во Њу Борн ќе си одиш по своја желба понатака, ама не избегнувај да одиш и кај матичен. @Mariangel срц јас не сум ич склона на стрии, превентивно мачкам.
@MaLeCkO :) Само што се враќам од кај матичната. Околу резултатот од урината... ме прати на уринокултура, како и што претпоставував. Леле буцката на мама, ме изненади подебелка е за дури 350грама. Ми вели ќе ја рачунаме како крупен плод. Јас знам дека бега понапред за една недела, порано е зачната. Едно прашање: дали мултивитамините за трудници се прекинуваат кога се влегува во 9 месец? Имам време но сепак да знам сакам.
Jas sekako ke odam kaj maticen, no ovie od newborn mi kazaa deka ne bilo dobro da se pravi eho pred 6ta nedela. Ako odam kaj maticniot za edna nedela, da ne dojde mnogu koga mora da odam vo newborn sekako za dve nedeli, bidejki jas primam terapija dadena od doktorkata od newborn i za dve nedeli taa treba da me vidi i da mi kaze sto ponatamu so terapijata.