И јас првпат слушам дека не чинело ехо.Мене од сам почеток ме гледаше докторот со вагинално ехо па во 6-та кога прокрварев одев секоја недела на ехо за да се следи ситуација и така се до 12-та,па еве ја терам 25-та недела и се си е ок.Шо нема да прочитам.
Либра јас кога останав бремена со инсеминација докторот ме виде на обично ехо, потоа кога прокрварев пак на обично ама не се гледаше ништо и ми рече ич нејкам на вагинално да те гледам ама ке морам. За разлика од сега оваа бременост ме гледа цело време вагинално. Мислам дека има некоја разлика во тоа како е постигната бременоста. Мој совет е чекај си го ехото во њуборн, и така сега е рано нема ништо да се види. И на моја блиска со ивф така и закажаа, две недели по позитивниот тест. Ајде гали мешко и уживај
Да ве прашам, дали сте имале ситуација да ви се деси како моментално да ви откажува телото, да ви малаксува цело тело, едвај рака да подигнете, очи не можете да отворите, како некоја состојба на сон. Ми се дешава неколку пати околу 2 саат тоа, абе мислам кревет да ми покажат моменталн легнувам и заспивам, се тарам очите да ги држам отворени ама не можам. Во таква состојба дури и осеќам како да станувам свесна за се околу мене, си ги слушам откуцаите на срцето. Одам одма кај матичниот сега
@slobodka Јас ги пиев до последен ден, ама сепак прашај си го гинекологот. Јас исто многу лошо се хранам, ништо здраво не внесувам преку храна така да тие ми беа единствен извор на витамини
Незнам кај приватен колку е, кај мојата матична го наплаќаат 250 ден. за своите пациенти додека на ГАК не се наплаќа.
Не се плаши, и мене ова ми се случуваше. Преморена си, секој ден работиш тешка интелектуална работа. Не мислиш на дишењето правилно. Кај 2 саат си веќе преморена. Не сме веќе со иста сила ко порано. Мене матичната ми рече дека на детето му треба кислород, и си го повлекува тогаш кога ќе сети дека нема. Ти задумана во некоја работа, не дишиш правилно, туку одвај зимаш воздух. И оно си го зема цел кислород за себе. Ко што си зема железо колку сака од тебе Одмарај повеќе, излегувај надвор, прошетувај колку можеш. Може и само притисокот да ти е паднат, мене од многу лимон ми паѓаше многу притисокот. Сепак, мислам дека не е нешто да се грижиш Јас си заспивав често еден период. Среде муабет, среде јадење И траеше околу месец тоа, после не. Сега имам сила светот да го превртам, освен кога ќе помине дејството на магнезиумот, па се ме боли И требда да јадам телешко повеќе, а ич не ми се пржи, пече... Душава зеленко ми бара
Што мислите,дали е во ред да направам билна инхалација (да дишам пареа од мешавина од билки) бидејќи многу ми тече нос да се прочистам?
@Cka мила за секој случај ќе одмарам малку, ама баш ко што опиша само што кај мене докторот забележа и мал шум на срцето. Веројатно од намалениот простор во стомакот и намаленото железо. Симонка со билки не си играј, не е се дозволено во бременоста.
Доцна те прочитав,помина веќе... Од еднаш не треба да е страшно. Морав,цела бев затната... Инаку ставив жалфија нане и камилица,и подишав 5 мин.
Како сте мешиња?Јас ве читам ама не сум у форма баш,ми се менува расположениево цело време и многу си плачам,за се сум преосетлива,ич не сум во форма.Плус од вчера ме боли препонот,неможам да движам,којзнае што ми се изместило,ми се плаче на моменти од болка.Плус многу се задишувам и многу брзо се преморувам а башка што бебули ми ја мава бешикава цело време,а мрднам негде се подмочувам Плус мака мачам со тврда столица откако почнав да ги џвакам апчињата за железо и се ми се собра.А капак ми е и лицево,без пудра неможам да одам на работа,многу црвени флеки имам на образите а со пудра па на места ми се лупи лицето и ќе си пукнам. Се надевам дека сте подобро расположени од мене и дека брзо ќе ми помине бар нешто инаку маф ми е работата. Си се испожалив ама знам дека нема да ми замерите и ќе ме разберете пошо има луѓе што колку и да се трудат неможат да ме разберат. Ај добра ноќ од мене
Ista sum ..samo sto se nemam uste podmocnato sekoj moment si mislam ete pukna vodenjakot i na kraj nisto a bolki nevideni
feminki dali nekoja od Vas ima pieno prroteinski sejk od Herbalife i dali znaete dali e dozvolen vo bremenosta? Jas i soljata sme verni drugarki,glava nemozam da krenam,se sto ke stavam v usta se vrakam nazad,sto li ne probav,ne biduva da se smiri,kako topka da imam na zeludnikot,neznam koga ke pominat macninite i povrakanjeto.Bevme na prv skrinig,doktorot zadovolen od ehoto, mi zedoa krv,ke cekame rezultati.
Ќе ти препорачам да си правиш сама шејкови со блендер - со овошје, зеленчук(спанаќ,брокула,морков) и јогурт. Можеш и малку козја сурутка за екстра здравје и протеин Природно си е природно
Среќа што не се подмочнуваш,јас да не ми се влошките незнам што ќе правам Ајде срцка издржи уште малку па после следи гушкање и големо олеснување и бескрајна радост
Денес синко изгледа осеќа дека на мама и е неарно и буквално ме уби од мавање, не ми дава да одморам, ама ако, така знам дека е добар
Мене во ниедно време ми се пријадуваат пици, тостови, хамбургери ама тоа ептен , па дури отварам слики гледам, ке каснам нешто друго ама џабе пак ми се јаде а кај да одам да купам вака навечер немам ништо во близина. а само да дојде мажле тешко него ке оди ке купува, каков стрв ме фака тоа невидено
Далеку сум има да ме ошури таксито убаво еве од сега си мислам сабајле после боцкањето да одам тост да купам и тоа два малце дека ми е еден ке биднам мече ама ако не се замарам многу