Јас за грло имам слушнато во топла вода една лажичка сол да измешаш и да гаргариш. Пробај може ќе делува.
Не ни бегаат ливчињата како последна солуција Ама сеуште се надеваме дека ќе ни "светне сијаличката" за идеалниот избор!
Жалфија во бременост не, не е дозволено. Лимон и сода, со тоа се лечам јас. 3 лимони 1 лажиче сода, гаргара и ко нова. За име уште не сме се договориле, мм не се одлучил, само измислува имиња нови. Моето име отпадна
Kaj mene pa mm moite ne gi bendisuva, a negovi voopshto ne predlozhuva Ke ostane izgleda koga ke se rodi bebush da birame ime, taka mi se chini.
Добра сум мила, фала што прашуваш. Настинката одма помина уште следниот ден . Но синоќа баш лошо поминав....Раката ептен ме болеше , посебно горе кај рамото.... Се напив Далерон, мм ме масираше и никако не поминуваше и така спиев цела ноќ со болка. Утринава кога се разбудив поминато беше, но еве сега осеќам дека пак почнува да боли
Пробај магнезиум да се напиеш штом имаш болки во телото, мене 2-3 ноќи нозете многу ме болеа, почнав магнезиум пред спиење и сега е подобро! Еее, година на производство изгледа е во прашање, целата реагирам на дожд, снег...абе ко баба некоја!
Истото мене ми се случува со рамото на моменти имам страшна болка неможам да се мрднам еве веќе една недела мм ме масира ама не поминува од тоа магнезиум пијам само на моменти ми е подобро, но некогаш одвај мрдам незнам што би можело да биде. Со помин нека ти е
Јас синоќа ако ми верувате се расплакав од болка ни магнезиум ни ништо не ми помага...... Но како што кажа @Sunshine_1979 или година на производство е во прашање или не знам што е .... ама приметувам дека и јас реагирам на промена на време , посебно сега во бременоста .... @Верче4 ти благодарам мила и со лесно нека ти е и тебе
Ич не ми се оди по доктори, ич, синоќа болките поминаа, заспав и еве ме сега не одам, поготово што не одам кај мојот матичен. Па и синко си се активира и се смирив. Излезе инцидентно да проверам и крвна слика сега па ќе видиме што е работата од вчера. Тоа некако повеќе ме исплаши.
Во врска со имињата сестрами за второто дете до последен момент немаа име, и на бокс ја прашуваат како ќе се вика бебето, она вика незнам уште не сме се договориле со мм и сестрата и вика ти го носиш ти го раѓаш трпиш болки ти да си одлучиш и така и беше она пресече (мада на двајцата им беше ок името само зетот се мислеше да не најде некое уште поубаво)
E gluposti zhivi! Pa ako go ragja ona ne znachi deka e samo nejzino deteto. Taka nalaga prirodata, zhenata ragja ama dvajca roditeli ima deteto i za toa i dvajcata treba da odluchat
Jas isto vcera vecerta imav bolki mnogu osobeno nozete lele, pa polovina pa nekogas I preponive, mislam deka vo bremenosta strasno pocnav da reagiram na promena na vreme. Eve pa denes glava ne mozam od pernica da krenam strasno mi se spie.
Име за ќерка ми одлучивме кога ја однесовме на молитва на 40, по пат му велам на мм шо бива за име како ќе ја именуваме и се решивме тој момент иако пред да се роди јас му кажав на мм 2, 3 имиња и се одлучивме за првото кое ми се свиѓаше уште на сам почеток и така и си ја викаме сеа, иако уште не ни е крстена, важно попот и го прочита името кога ни читаше молитва и тоа име не се менува се дур не ја крстиме
Како бе 40 дена без име? Аууу... Многу бе тоа, ја не би издржала, си сакам више да имаме име, да го викаме некако.
@Sunshine_1979 kako i da odlucite ke bide najubavoto ime i najveke ke si go sakate nie so mm se mislime megju 2 slicni iminja i sinoka koga si legnavme me prasuva so/kako za imeto-ama jas pa mnogu sum neodlucna i cekam i on da kaze !! Zatoa vikam samo da se rodat zivi i zdravi ke si gi sakame imencata najveke na svet ! Fala bogu se slozivme deka nema da ima stavanje na iminja na babi/dedovci a i imame mladi kumovi koi ne ni pravat problem(barem taka mislam) pa ako ne zdravje da se rodi cuckata nasa pa samo ke si dojde imeto A jas pa da se pozalam od grcev vo noze-zavcera vo son vo isto vreme me fati jak grc na dvete noze i ednata rakami se placese od bolkaama znam cesto e vo bremenostsi pijam Magnezium i se nadevam nema veke
Мамички да ве прашам... Од кој магензиум пиете? Јас пијам на Natural Wealth 250mg една таблета дневно.... Па се си мислам да не ми е мала дозата , а ја голема жена, па затоа да ми нема никаков ефект магнезиумот ? Или од некоја друга фирма треба да користам ?
Јaс бев денес нс биoхемијa тсх испитувaв и тaa ми викa 100 денaри, викaм кaкo шифрa зa трудници имaм, и тaa aaa.извини не видoв се прaвaт нaудрени, и нoрмaлнo не.плaтив ништo. Пoсле рекoв ќе се прoшетaм мaлце дa купaм тoст пa дo џaмбo, вaму тaму, и сегa лoшo ми е, ми се гaди, oмaлaксaнa сум
Како сте мешиња, јас ве читам ама не пишувам немам шти да кажам, чекам прегледот, и микро брисеви да земем, инаку кога ги пиев тие за уреоплазма многу имав болки во вагината и мочниот канал дури имав мали ранички , мислам дека и кандида добив од толку испомешаност доле, гинекологот ми е на одмор а заменик што му е ми кажа по 3л чај брусница или увин што веке пиам од 11н. сега ми е подобро ама зошто ставам ултрагестан вагинално кога истечува пак имам чекање, се миам со јогурт ама нема ефекти незнам смеем ли вагиналети за кандида да користам нормално ако гинеколог ми даде, или ова е од уреоплазмата , многу ми е страв дека не е исчистена. Овие две недели со празници само благо јадев а пред тоа во уста не ставав, ама сега си ветивв дека крај нема веке благо за мене, само сланко.