Jas pijam magnezium direkt 300 mg.na Pharmanova (pisuva firma) a piev samo po 1na den.posle deka imav bolki vo stomak mi rece dr.2 × 1 (znaci 600mg.na den).Mozebi ke mozes i po 2 na den ama konsultiraj si se so ginekolog za najsigurno
Денес бев за к.с. и сестрата ми рече дека по ново и без шифра нема да наплаќаат на трудници. Јас платив па сеа ќе ми враќаат пари. Иначе ако на упатот стои шифра, не смее да ти наплати, казниво е, ако пуштат во прометот таков упат одма ги казнуваат. Туку иде некоја во Букурешт кај некој Владимир? Замена му е на мојов па треба да отидам, а ич не ми се иде така.
Сепaк си е пoтребнa шифрa нa пoчетoкoт бременoстa не се пoзнaвa и не мoже дa знaaт дaли е трудницa или не. Z34 беше шифрaтa. Сaмo ете aкo не им нaпoменеш демек не гледaaт, кaкo мoже дa не гледaaт вo упaтoт
Мајчинс книшка на увид, ете сега дојдов од лабораторија. Таа шифра, односно шифри од z33 до z39 смеат само гинеколози да ги пишуваат
Јас примам MagCitra. Има многу милиграми, скапичок е, ама добар е http://demaxnova.com/Product.aspx?ItemID=80 Да прашам, понеделник треба да правам уринокултура. Не пишеше бактерии во мокрача, ама малку леукоцитите беа покачени, па да провериме за секој случај. Без пари ќе ми биде????
Душко Филиповски да не е.Претседател на Здружението на гинеколози на РМ. Стар доктор, признат и познат. Јас не одев кај него но сите ,,мои,, трудни пријателки кај него се пишаа.Секогаш има гужва кај него, ако сакаш во ЛП ќе ти дадам број за да си закажеш.
Дa oд гинекoлoг зедoв. А мaјчинa немaм , пoштo не oдaм кaј мaтичнaтa нa прегледи, не ми ни прaви прoблеми зa тoa, ми дaвa упaти без прoблем.
@jacqueline.s без пари да, јас два пати правев уринокултура и брисеви и неплатив ништо. @only44you јас пијам на AmosVital Магнезиум директ 350мг и мислам дека тоа ми помогна за болката во раменото да ми се смирува.
Јас одам кај Душко Филиповски, мислам дека во Букурешт нема Владимир, другиот доктор е Александар Блажевски и има докторка Лиле. Инаку, јас од Душко сум доста задоволна, искусен доктор е, не ги паничи пациентите беспотребно, многу е смирен и обрнува внимание
Ко ќе дојдам накај Ск ќе купам уште тоа од ДМ што слушнав става Јас пијам од Биоелектра 300мг. директ најдобар бил барем така ми кажаа
Не отидов на гинеколог, тоа е сепак поликлиника, вируси, инфекции, не сакам да ризикувам. К.с. супер беше, еве сум дома сеа ќе одмарам
@Adeline го видов,пишав страна поназад,димензии не ми измери зашто беше вреќичка со жуманак и рече од тоа ќе настане ембрион.нареден преглед за срцева акција и димензии...имам нешто 6.5м вака пишува ама не е подведено под crl или нешто слично,незнам ни што е тоа
@wings mene mi rece za deset dena da odam na sleden pregled da go slusneme srcenceto jas si ja prasav I rekov 2 mm e taka ? I taa mi vika kako 2 toa e 7 mm imam na slikickata sto mi ja dade pisuva
@wings ne si stvaraj stresovi, losho pravish i za bebush. Ostavi se da si teche normalno, i shtom si seushte vo rana bremenost normalno e. I mene prviot pregled mi beshe samo potvrduvanje na bremenost, edna tochkichka crna i tolku. Nitu merki nitu nishto, shto ke merish koga ne e ushte oformeno Uzhivaj si, te cheka najubaviot period od zhivotot
Се чув со докторката штп ме води за тироидната ми кажа смеам витамини за трудници да пијам само ако содржат до 150 мг јод. Кажете ми други освен Фемибион, Pregnacare,какви има, какви пиете, да ги разгледам сите да најдам со најмала доза на јод.