@alisijad , јас мислам најубаво е во аптека да одиш, да извадат се што имаат за трудници витамини, и да видите кои се најдобри за твојот случај. Јас така им правам ако ми треба нешто
Kako gi nema jas bez problem gi kupuvav i toa vo povejke apteki gi ima. Prasaj vo bilizina nekoja apteka vo drug grad
Zdravo mami kako ste? Nie sme dobro so bebus.Eve terame deveti mesec i sum mnogu srekna sto uspeame da izgurame do tuka. Inaku odam na casovi za predporodilna podgotovka.Vezbame zaedno po saat vreme i mnogu pomagaa za da se nauci pravilno disenje, a i moze da se razmeni dosta iskustva za site temi povrzani so poragaj i bebe. Ne ve sledam mnogu oti imam gostinka svekrvica mi e na gosti .Gleda turski serii na kompjuterot,pa jas treba da dremam na telefonot i nekako ic ne sum naviknata. Pozdravi do site
Мила ти посакувам лесен пораѓај. Каде одиш на претпородилна подготовка и од кога е најдобро да се почне?
Magnezium direkt na Farma nova 300mg e prav se rastvora vo ustata,na pocetok go piev odsabajle samo a sega mi go zgolemija na dvapati dnevno i sum 29+5 bidejki mi se pojavija bolki.
Koga imas kandida treba blagoto recisi i da go isfrlis od ishranata.A mozes i so caj od kamilica i kantarion da se odmivas.Svarisi po edna vrekicka i odmivaj se ke ti pomognat.
Jas sega pravev urinokultura i ne mi naplatija.Na upatot si stoese sifrata za bremeni z34 mislam bese a i ja pokazav majcinata kniska za sekoj slucaj.
Vo Germanija sum.Jas so casovite pocnav od 34 nedela,sto mislam deka e docna.So mene ima zenicki sto se 30 ili 32 nedela i koga ke zavrsat so casovite posle cetiri nedeli ke bidat vo deveti ili kraj na osmi mesec.Ako zapisuvas casovi(zavisno i od toa kolku vreme traat) moj sovet ti e porano da gi zapises. Jas sum mnogu tromava,grb me sece dodeka vezbame, oti celo vreme mi e stani legni.Mozebi vliae i od toa sto ne se dvizev cela bremenost.
од самиот почеток ги зимаш? може да видиш во составот колку јод содржат не можам да најдам ништо на интернет.
има нивна замена протулех мислам беа, поскапи се малку. Овие депово и други ми кажаа дека ги немало скоро нигде веке.
Dali nekoja od vas pravela preku krv ispituvanja za cmv(citomegalovirus)? Mene ginekolog mi kaza duri sega da go napravam, ne znaev ni deka trebalo.... i se pokaza deka sum pozitivna,tj. imam antitela od istiot, ne e aktiven sega. Kako da znam dali se slucilo vo prvite tri meseci od bremenosta bas se zagriziv, ima li nekoja so slicno iskustvo?
I mene doktorkata od Skopje mi reche zadolzhitelno Torch ispituvanje, a tuka ne mi spomnale nishto takvo Ne znam ni dali go pravat toa ispituvanje tuka