Сoсемa е.нoрмaлнo не се секирaј. Не слушaј жени штo немaaт другa рaбoтa туку сaмo глупoсти дa тресaт.
Sto meli bre taa zena nee nesto cista vo glavata ..dali taka i se kazuva na bremena zena bog da cuva bre..i jas gi imav tie bolki site gi imame istite ..cim ce osetis taka probaj da polezis odmoris malce nisto strasno
Fala ti @wings eve sega se javiv, nemaat. Prativ aber do belgrad, edna prijatelka ke prasa, bidejki tamu se proizveduvaat. Ako nema ke mora da gi kupuvam zamenite. Epten razlika vo cena, tie se 570 den edna ampula, a se prima sekoj den, ne kako depoto na 4 dena.
Znaci totalno me oneraspolozi I isplasi. Odma mi vika proveri bakterii bla bla jas I vikam normalno deka ke peoveram I krv I Sve. Mene mi se slucuva da me boli koga ke sedam da recime 5-10 min I koga ke stanam ....
Јас повеќе не кажувам на никого ништо посебно не на повозрасни луѓе. Баба ми ме праша како поминав на доктор, и викам треба да одмарам оти ми се скрати грлото на матката, и докторот превентивно ми даде терапија. Кога почна да ми кажува, на комшивката внучето се родило порано, сега било вакво-онакво, имало проблеми со плуќата, кривело со ногата. Друго се родило со 2 кила, било незнам какво. Викам дај бабо олабави, дали се кажуваат вакви работи на трудна жена. Докторот рече дека нема место за паника, ти ќе ми кажуваш, ќе ме паничиш. И си реков, од сега, ако имам мака или тука ќе си кажам или кај докторот, другите ни ќе знаат ни ништо. Па дали личело, место да рече ајде одмарај се ќе биде во ред, таа почна најцрни сценарија да ми кажува. Како стареат така будалеат.
Ne e stara zenava ima 40 godini aj si rekov ...ama se razocarav bezobrazna .I toa mi vika ako se kontrakcii na matkata gotovo ke go izgubis
Не е точно. Ако се контракции, ќе ти дадат прогестерон и магнезиум и средена работа. Ама се ненормални луѓево!!!
A zosto be im cutite ?? Zosto ne im kazuvate vo lice deka nesto im ckripi vo glava?: kako i tie taka i vie..pa dali rodnina mi bila ili komsivka ako taa nema peris na ustata nema ni jas..
Iskreno me zbuna ne ocekuvav takov muabet a i malce me uplasi ..los film ja tepa nea I onaka..AMA toa e .
Za drug pat bidisi spremna Da be samo 4 god postara od mene sto se veli i taa uste mozi da rajga ama tolku um ima teta supelka
Прогестерон депо ампули скоро нигде ги нема.Јас одвај најдов една ампула на плоштад во Еурофарм кај Интергрос продавницата,среќа што ми беше последна инекција тогаш ама затоа претходно цело време кај докторот си ги примав,Докторите се секогаш обезбедени со тие инекции па нема потреба ние трудниците да бараме по аптеки. А ТОРЧ јас правев како задолжително испитување во 12-та недела и на микробиологија платив 900 денари.
Lele ovde citam za sekakvi ispituvanja sto gi nemam slusnato .aj nekoj neka me upati sto me sledi ponataka vo bremenosta so ispituvanjava I dali sve e preku maticen
Пожелно е да се направат пред планирање на бременост, спомни му на гинекологот. И таман ко ќе останеш ќе ги имаш испитано.