Фала ти деновиве треба да почнам со испитувања па собирам информации за секакви испитувања за сама да си побарам ако неми кажат.
A mene doktorkava moja maticna zavcera koga bev na kontrola me prasuvase kade ke se poragam i rekov na GAK i pocna da mi pravi sporedba so privatnive i mi kazuvase primeri kako na GAK na nekoja trudnica i pocinalo bebeto pa ja odnele vo Sistina i edvaj ja spasile nea na trudnica skoro pred poragaj i toa muabet od doktor.Jas samo rekov Gospod da ne cuva i zakutevama ete lugeto ocigledno ne razmisluvaat Pak ke recam -samo Gospod da ne cuva i nas i nasite bebcinja a drugite neka zborat kolku sakat
Ампули имаше во Ѓорче спроти пазарчето во зградата има една аптека нез како се викаше, одма до Стокомак.
Епа така е овде каде што живеам, не зависат многу работи од мене па така ни името да го ставам одма, такви им се законите и јас ништо не можам да сменам, а тоа дека смета и мене ми смета што бебето си нема име одма штом се роди, уште во болница и до сега ми е најглупавото нешто што сум го чула и осетила на своја кожа ама тоа е....
Малку офф прашање а нема ли документација за идентификација, здравствена книшка и сл. Како го водат детето?
Само презимето и татково име, а кај името на детето стои празно место, во секоја документација и во извод и книшка итн....поглупава работа здравје
Прво се утврдува бременост па срцева акција. Во 12 недела прв скриниг за аномалии и приска плус микробиолошки брисеви. Еднаш месечно крвна слика и мокрача и ехо. Кај матичен треба да ти мерат килажа и притисок. На почеток се испитува и крвна група и еве сега Торч. Исто така хив, хепатит б и ц, тие се задолжителни. Кон 20-22 недела втор скрининг за морфологија на органи и скрининг за срце. 28 недела скриен шеќер. Потоа има трет скрининг повеќе како рутински, мене тогаш ми мереа и цервикс и доплер на срце и мозоче (за циркулација). 35-36 недела брис за стрептокока и се почнува со цтг обично. Кај некои трудници се испитуваат и д-димери ако има индикации, не знам сега дали е задолжително. Мислам дека се спомнав нека ме дополни некоја трудница ако има нешто ново.
vo koja nedela se pravi toa ispituvanje , sakam da baram i jas da mi dade maticnata , posto sme kaj ista, ako ne baras ne dava nisto za ispituvanje i za skrien seker jas si barav da ispitam.Inace kako si ti kokosce, jas ve sledam ali retko pisuvam, ne znam glavata kaj mi e od obvrski.Pozdravce do site mamicki
Mamicki dajte pomagajte, primam terapija kanesten3 vaginaleti, vcera ja staviv nekako, ama denes nema sansi, mnogu me boli I se plasam da ja turkam na sila, boli strasno edvaj pola vleze, nekako epten mi e nesto tesno   drugata polovinka mi se izroni vo raka I ja frliv. I na kraj nisto so mojata terapija dali vi se ima sluceno I na vas vakvo nesto? Dajte sovet sto da pravam, Kako da ja stavam utre poslednata?!?!!!! Inaku sum 35 nedela, PA nekako mi e I strav od sto me boli da NE napravam nekoja belja
Odmaraj si poveke I mozes da si zemes utrogestan vaginaleti(super se za podrska na bremenost) I pij magnesium nautro I navever
ТОРЧ не сум правела, ниту ме упатил некој цела бременост а армија од доктори поминав овие 9 месеци! Сега касно е ама ваљда се е во ред! Инаку, работава ми е да незнам памет од кај да купам!!! Пред 3 недели фатив кандида и ставав Канестен 3, брзо ми се среди арно ама после тоа стигнаа брисовите од ГБС и поради бактеријата ми дадоа Аугментин- број еден мојот причинител на кандида иако пиев и пробиотик јогурт и Б-комплекс ја добив една пд најјаките кандиди во животот! Пече да не можам да седнам...страшна работа!!! И ајде пак одмивање, вагиналети, вагинална маст сѐ по ред ама тешко иде чистењето! И сега заради кандидата не треба благо да внесувам а заради ЦТГ-то кое го правам на 2-3 дена, треба пред секоја проверка да внесам нешто убаво слатко и сок оти онака госпогицата моја спие и одмара па не плаши и ме враќаат да јадам благо и да го повторуваме цтг-то! Е ајде де! Биди паметен па пресечи !?!
Луѓе мои , јас веќе неколку дена сум со главоболки и не знам веке што да превземам. Мерам и притисок , ок е. Навечер посебно кога легнувам да спијам почнува да боли, а утрото кога станувам ненормална главоболка имам...никогаш вака глава не ме болело....
На мојава втора нова кутија сега што ја купив пред недела дена пишува едно на ден и во аптека ми рекоа така да ги пијам како што е назначено на кутијата, значи едно на ден. А на претходната кутија пишуваше 2 на ден , па така и ги пиев тогаш по две на ден.
Добро утро, како сте мешиња? Кај мене 20 дена поминаа од последниот преглед, а тек наредната недела на 21 ми е закажано кај матичниот. Ми кажа ќе правиме скрининг па ако може поискусните да ме упатат што да очекувам на тој преглед и нели со скринингот оди и приска која мојот доктор не ми ја ни спомна. Сакам да се опуштам и да оставам се во негови раце но некако ме копка како нецелосно да поминуваат работиве само колку од ред.
Katastrofa se tie vaginaleti, jas edvaj gi stavav, prvo ja mokrev so voda pa ja stavav, zosto nemozev drugacije,najubavo e vo lezecka polozba I jas od strav da ne predizvikam nesto ne ja pikav dlaboko I eve sabajlevo pak pecenje I cesanje dole ke puknam, znaci voopsto ne mi pomogna.