Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Фала ти деновиве треба да почнам со испитувања па собирам информации за секакви испитувања за сама да си побарам ако неми кажат.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  2. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.896
    Допаѓања:
    142.319
    A mene doktorkava moja maticna zavcera koga bev na kontrola me prasuvase kade ke se poragam i rekov na GAK i pocna da mi pravi sporedba so privatnive i mi kazuvase primeri kako na GAK na nekoja trudnica i pocinalo bebeto pa ja odnele vo Sistina i edvaj ja spasile nea :worried:(facepalm)na trudnica skoro pred poragaj i toa muabet od doktor.Jas samo rekov Gospod da ne cuva i zakutev:(ama ete lugeto ocigledno ne razmisluvaat |(
    Pak ke recam -samo Gospod da ne cuva i nas i nasite bebcinja a drugite neka zborat kolku sakat

На Bebulleee, MaLeCkO :), zajka1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.007
    Допаѓања:
    9.470
    Ампули имаше во Ѓорче спроти пазарчето во зградата има една аптека нез како се викаше, одма до Стокомак.

4. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Епа така е овде каде што живеам, не зависат многу работи од мене па така ни името да го ставам одма, такви им се законите и јас ништо не можам да сменам, а тоа дека смета и мене ми смета што бебето си нема име одма штом се роди, уште во болница и до сега ми е најглупавото нешто што сум го чула и осетила на своја кожа ама тоа е....

5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.017
    Малку офф прашање а нема ли документација за идентификација, здравствена книшка и сл.
    Како го водат детето?

6. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Само презимето и татково име, а кај името на детето стои празно место, во секоја документација и во извод и книшка итн....поглупава работа здравје (facepalm)

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Прво се утврдува бременост па срцева акција. Во 12 недела прв скриниг за аномалии и приска плус микробиолошки брисеви. Еднаш месечно крвна слика и мокрача и ехо. Кај матичен треба да ти мерат килажа и притисок. На почеток се испитува и крвна група и еве сега Торч. Исто така хив, хепатит б и ц, тие се задолжителни. Кон 20-22 недела втор скрининг за морфологија на органи и скрининг за срце. 28 недела скриен шеќер. Потоа има трет скрининг повеќе како рутински, мене тогаш ми мереа и цервикс и доплер на срце и мозоче (за циркулација). 35-36 недела брис за стрептокока и се почнува со цтг обично.
    Кај некои трудници се испитуваат и д-димери ако има индикации, не знам сега дали е задолжително.
    Мислам дека се спомнав нека ме дополни некоја трудница ако има нешто ново.

На Bebulleee, Lorins, kelebeim*** и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    Хихи и јас ова го имам. Од Еклерка ти е? :D

9. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    A sto se ispituva so Torch i zosto e potrebno ovaa ispituvanje?

10. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  11. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Vie koi piete Pregnazon Complete- piete ednas ili dva pati na den kako sto e naglaseno na kutijata?

12. lovely mama

lovely mama Активен член

Се зачлени на:
    10 септември 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    5
    vo koja nedela se pravi toa ispituvanje , sakam da baram i jas da mi dade maticnata , posto sme kaj ista, ako ne baras ne dava nisto za ispituvanje i za skrien seker jas si barav da ispitam.Inace kako si ti kokosce, jas ve sledam ali retko pisuvam, ne znam glavata kaj mi e od obvrski.Pozdravce do site mamicki

13. Babyboom988

Babyboom988 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2015
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    83
    Mamicki dajte pomagajte, primam terapija kanesten3 vaginaleti, vcera ja staviv nekako, ama denes nema sansi, mnogu me boli I se plasam da ja turkam na sila, boli strasno edvaj pola vleze, nekako epten mi e nesto tesno :worried::@ :x drugata polovinka mi se izroni vo raka I ja frliv. I na kraj nisto so mojata terapija :) dali vi se ima sluceno I na vas vakvo nesto?
    Dajte sovet sto da pravam, Kako da ja stavam utre poslednata?!?!!!!
    Inaku sum 35 nedela, PA nekako mi e I strav od sto me boli da NE napravam nekoja belja ;(

14. Babyboom988

Babyboom988 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2015
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    83
    Odmaraj si poveke I mozes da si zemes utrogestan vaginaleti(super se za podrska na bremenost) I pij magnesium nautro I navever

15. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    ТОРЧ не сум правела, ниту ме упатил некој цела бременост а армија од доктори поминав овие 9 месеци!
    Сега касно е ама ваљда се е во ред!
    Инаку, работава ми е да незнам памет од кај да купам!!!
    Пред 3 недели фатив кандида и ставав Канестен 3, брзо ми се среди арно ама после тоа стигнаа брисовите од ГБС и поради бактеријата ми дадоа Аугментин- број еден мојот причинител на кандида иако пиев и пробиотик јогурт и Б-комплекс ја добив една пд најјаките кандиди во животот!
    Пече да не можам да седнам...страшна работа!!! И ајде пак одмивање, вагиналети, вагинална маст сѐ по ред ама тешко иде чистењето! И сега заради кандидата не треба благо да внесувам а заради ЦТГ-то кое го правам на 2-3 дена, треба пред секоја проверка да внесам нешто убаво слатко и сок оти онака госпогицата моја спие и одмара па не плаши и ме враќаат да јадам благо и да го повторуваме цтг-то! Е ајде де! Биди паметен па пресечи !?!

16. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Луѓе мои , јас веќе неколку дена сум со главоболки и не знам веке што да превземам. Мерам и притисок , ок е. Навечер посебно кога легнувам да спијам почнува да боли, а утрото кога станувам ненормална главоболка имам...никогаш вака глава не ме болело....

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.912
    Допаѓања:
    110.204
    Две на ден, и мене ми беше сумљиво, прашав и ми кажаа две на ден.

На wannaBeMomma му/ѝ се допаѓа ова.
  18. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    На мојава втора нова кутија сега што ја купив пред недела дена пишува едно на ден и во аптека ми рекоа така да ги пијам како што е назначено на кутијата, значи едно на ден. А на претходната кутија пишуваше 2 на ден , па така и ги пиев тогаш по две на ден.

На wannaBeMomma му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Добро утро, како сте мешиња? Кај мене 20 дена поминаа од последниот преглед, а тек наредната недела на 21 ми е закажано кај матичниот. Ми кажа ќе правиме скрининг па ако може поискусните да ме упатат што да очекувам на тој преглед и нели со скринингот оди и приска која мојот доктор не ми ја ни спомна. Сакам да се опуштам и да оставам се во негови раце но некако ме копка како нецелосно да поминуваат работиве само колку од ред.

20. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Katastrofa se tie vaginaleti, jas edvaj gi stavav, prvo ja mokrev so voda pa ja stavav, zosto nemozev drugacije,najubavo e vo lezecka polozba I jas od strav da ne predizvikam nesto ne ja pikav dlaboko I eve sabajlevo pak pecenje I cesanje dole ke puknam, znaci voopsto ne mi pomogna.

На Babyboom988 му/ѝ се допаѓа ова.