Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. coconaut

coconaut Популарен член

Nemam pojma koga treba iskreno da se ispita, jas go ispitav vo 8 mi mesec sto.e prilicno kasno, no mi rece doktorkata na klinika da go napravam. Sreka se bese vo red. Inaku slusnav deka nasava maticna ke odi vo penzija vo mart, prasaj si da ne ostanes na pola pat.

2. simonka93

simonka93 Форумски идол

А јас да си прашам да не знае некоја како се пресметуваат неделите во месеци( на пример 16+1 е уште4ти или веќе 5ти)?

3. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Мислам дека и тоа може да ти е од промена на времето, еве го дождот па и снег викаат дека иде!
    Одмарај повеќе, земи лимонада, некое убаво филмче и не му ја мисли, ќе помине!:*

only44you likes this.
  4. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Screenshot_2015-09-12-20-30-58.jpeg
    Јас по ова се водев!

BabyStyle, zajka1, Bebulleee and 3 others like this.
  5. MaLeCkO :)

MaLeCkO :) Истакнат член

Kako be mozela ova da ti go kaze, ne mi se veruva leleeeee :( Sram da i e na doktorkata....

6. flower30

flower30 Форумски идол

I mene denes me boli glava i cela sum malaksana.I jas mislam deka e od vremeto-za 5dena se smenia 4godisni vreminja:)ako pies kafe stisni nekolku kapki limon vo kafeto,ako smees po doma da se dvizis -malku razdvizi se(deka lezis celo vreme moze i od toa da te boli glava) i poveke ovosje,caevi i treba da projde:)a ako ne pomine pa javi se na doktorkata i konsultiraj se so nea !
    @MaLeCkO :) i mene ne mi se veruva ama ete taka mi raskaza doktorkava |(a jas kolku sum panicarka i plus veke me fakja trema i panika so i kako ke bide -ova bese kapak :wasntme:

only44you likes this.
  7. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Zenski Kako e @Tinushka ja nema , otkako zamina za Gak bash ja pomisliv snosti. Pozdrav do site ajde denes na kafe :):*

Tinushka likes this.
  8. MaLeCkO :)

@flower30 i jas sakam da odam na Gak i vakvi komentari pogotovo od doktorki me nerviraat... taa mesto da te ohrabri tebe...ti stava misla u glava..
    Batali sekoj shto ti zbori, samo misli si pozitivno deka se kje bide vo red i deka lesno ke pominesh :) ic ne pridavaj znacenje na vakvi glupi komentari.... Bebushko samo da e zivo i zdravo i ti sekako i drugo ne e bitno :hug::)
    (na taa moze od x pricini neshto i se slucilo...i nesmee sea ona tebe da te obeshrabruva)

flower30 likes this.
  9. slobodka

slobodka Популарен член

Namerno za pari ne plasat. Od strav da nemame doverba vo frzavno zdrastvo. Ete i jas se predomisluvam sakam vo Sante da se poragam. Od strav si vikam aj pati se pecalat.

flower30 likes this.
  10. alisijad

alisijad Популарен член

Ова плашењево изгледа им е интересно на некои луге. Јас обично не се замарам со тоа кој што рекол, ама еве и мене ме исплашија сега :@ зашто сум идела пешки од клиника до буњаковец па после до гтц, не чинело, да сум си отишла одма на лекар (facepalm) демек трчав јас а не пешачев. Ако не да не мрдам од кревет па циркулација од кај ке има. Е аман веке :devil:

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Јас на Гак не одам, ама прв пат слушам дека од Гак препраќале во Систина, а за обратно сум чула. Јас во Санте ќе одам, иако уште се предомислувам, дали Систина, дали Санте.
    Синко деновиве не застанува, мил на мајка, ко моторче да има во газот. Сабајлево мм ми го гали мешко он кај што гали мм таму се мести, овој че биде изгледа син на татко, не на мајка :D Иначе болките во стомакот се намалија само што испив магнезиум, некој нов ми донесе мм, Магнетранс, ќе видиме. Сега ме стега доле ниско карлицата, расте бубалево и се спрема за големиот ден и телово мое.

kelebeim***, Stasija and flower30 like this.
  12. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Да си пешачиш, тоа е најдоброто нешто што трудница може да си направи за себе и своето тело. Освен ако доктор не ти забрани, слободно пешачи си колку сакаш. ;)

zalosna, Stasija, Lorins and 5 others like this.
  13. MaLeCkO :)

I jas se mislev za na privatna klinika, ama pa dzabe pari tolku frleni.. I vamo i tamo isto ke boli :)
    Samo grizata na sestrite otposle shto e pogolema vo privatna klinika ...ama pa za nekoj den se se izdrzuva...poubavko si vikam parickite za sinko da si gi potrosham :)

zalosna and flower30 like this.
  14. slobodka

slobodka Популарен член

Aj uste ova okolu privatnive ke kazam nesakam da navleguvam poveke. Ne bi rekla deka e za dzabe pari voopsto ne e za dzabe. Na moja poznata pred mesec dena bez epidural na 38 godini ja poragaa na gak. Baska e odnosot. Mene najveke me iziritira toa deka nemas svoj doktor tamu, demek koj ke ti se padnel na smena. A prethodno da zanae za slucajot kakov e sto e?? Kako taka mi doaga na slepo kako da rabotat. Po moe treba barem poslednite pregledi da ti gi pravi toj sto ke te poraga. A ne na koj ke uletas. E toj fakt najveke me predomisli.

15. Ververica

Ververica Истакнат член

Секој со својата мака:worried: Мене па ме загрижува што дундава моја некогаш е многу активна а има денови кога е многу мирна...еве овие 2 дена многу малку ми клоца и тоа ме плаши;( Многу сум посреќна кога ,,ми ги одлепува бубрезите'' ...Секакви филмови низ глава ми се вртатт да не и е нешто:worried:

Nana19 likes this.
  16. Nana19

Nana19 Популарен член

НЕ НЕ...и јас некна се исплашив така цел цен ми ја немаше.
    испровоцирај ја со нешто блашко ....кусни нешто благо ке ја размрда

17. flower30

flower30 Форумски идол

Jas bogami (iako ne mi pomaga mnogu vo panikata) si povtoruvam majka mi kako mi vika-deka Gospod si gi redi rabotite i kako treba taka ke bide !!! Si se nadevam deka ke bide dobro.Jas ostanav trudna koga najmalku ocekuvav i si go smetam toa za dar od Boga i si vikam deka ke mi pomogne i za poragaj da bide se dobro !!!
    A inaku za privatnive nie ne razmislivme,nekako mnogu pari mi ide ,a uste sme so investicii vo kukjata (i podgotovki za bebus) pa taka ostana na Gak.ama za Sante citam samo pozitivni komentari !!
    A za slucajot sto mi go kaza doktorkava -familijata na rodilkata sami ja prefrlile vo Sistina otkako pocinalo bebceto,a ne od GAK(loso sum se izrazila).kako i da e -dali doktor ili bliski lugje ne treba takvi muabeti na trudnica da i se kazuvaat.Ziveeme vo stresno vreme,so nervozi i edvaj sme ostanale trudni pa se plasime od se i sega nekoi pametni ke se pravat so muabetive:(:(
    @alisijad i jas mislam deka e ubavo da se razdvizuvas,a za muabetot so ti go napravile -izvini na izraz:)ama prati ja taa na lekar da ide a ne ti:)

kelebeim***, zajka1, alisijad and 2 others like this.
  18. flower30

flower30 Форумски идол

@slobodka za toa si vo pravo.Drugarka moja lani se poragase na GAK i so vrski i ja ostavija 2dena so puknat vodenjak i na kraj ja porodia so carski :(a ona mnogu se plasese od poragajot(kako i site nie:)) .ama ete sega vika zaboraviv se ...taka da ke si se tesime sami tie so sme za GAK :D:D
    Uste nesto-slusam sega mnogu od GAK preprakale vo Cair deka nemalo mesto.

19. MaLeCkO :)

Mila kasni neshto blago, napij se koka kola i razmrdaj se obavezno malku...ne lezi
    mene istoto mi se sluci ispanicivme mnogu so mm 2 dena nikade go nemashe, a inaku e preaktiven...i koga otidovme vo Bolnica Doktorot ni kaza, da kasnam Blago i da popeshacam..i vistina taka i beshe posle nekoe vreme ete go mockoto se javi :)

ocicka2014, zajka1, Ververica and 2 others like this.
  20. elijana

elijana Активен член

Здраво на сите, јас сум нова на форумот. Сакам да Ве прашам дали кај некоја од вас се има појавено некаков исцедок на почетокот на бременоста, кај мене утрово имаше жолтеникав-кафеав исцедок,(6-та недела сум) се јавив кај докторот рече дека е нормално доколку нема чешање и пецкање при мокрење и дека не треба никаква терапија. Рече дека поалармантно е ако има крвав исцедок и дека тогаш се прима терапија. Ако има некоја од вас слично искуство, ве молам споделете? Голем поздрав! :)