Imam neprijatnost vo meseto neznam ni kako da objasnam pa imam mali i kratki bolki kako menstrualni i imam kako bodezi kratki od dolu vaginalno da recam , mislam razbirlivo objasniv . NORMALNO E 18 nedela sum
Мешиња и мамички. Мене вчера ми беше последен термин, ама малово абер нема, а мислев на почеток на 9ти дека ке биде и предвреме. Утре рано одам на преглед, па сакав да прашам дали треба нешто да знам, да прашам итн?
Jas imav uste edna, ama NE ja staviv, stvarno mi e bolno, a I vcera isto ja topev prvo vo voda ama pak NE uspeav, PA denes si zemav kanesten krem, zemi si krem ako ti e nadvoresno pecenjeto I cesanjeto samo nadvoresno ke se mackas, a ako e vnatresno moras so vaginaletite Maka da macis. A neka pomine Edna nedela PA ke zemam polyginax, pomeki se I NE boli so niv Kazi mu da ti prepise utrogestan, ili mozes I sama da si gi zemes I taka se na privatno, dobri se za podrska na bremenosta, I jas imav isto takov iscedok na pocetokot I primav utrogestan, ako sakas mozes vaginalno da gi stavas, ama mene MI bese strav PA gi piev mozes I da gi pies. Sega odmaraj I uzivaj Samo poveke si odmaraj, I samo pozitivni misli, te razbiram za bodezite gi imav I jas istite ama najverojatno od sirenje ili ne znam od sto se javuvaat, ama toa e. Pij magnesium ili ako go pies veke zgolemi si ja dozata
Ne ve sledam redevno ama za moabetot pogore edno ke kazam,koja kako si zavrsi so bremenosta,odma zaborava kako se cuvstvuvala dodeka bila trudna.Istoto go gledam i vo Podrska za zabremenuvanje.Odma koj ja meni temata soli pamet kako oni nemale negativni cuvstva i na site im e polno i ramno...ccc zeni. Ne e ubavo toa. Vcera istoto mi go kaza drugarkata.Nema sto da se sekiram sto ne me gledaat na ehoto,ne merat bebe i plodova voda veke 2 meseci. Kaj maticniot genikolog imam kontola za 3 nedeli,a deveti mesec sum... Ako imalo nesto samo ke sum se nervirala, a nisto sum ne mozela da napravam.A, istata taa dodeka bese bremena ja vodese bremenosta paralelno na privatno vo drug grad i drzavno(oti vtorive se neozbilni) .Ama jbg toa e porodena e i odma e zabraveno sto se pravila dodeka bila bremena Tuku da si se pofalam,pocnav da se epten rasetuvam.Vcera ne sme se pribrale doma cel den.Gledam vrnalo sngce vecerva se e belko.Posle ke odeme pak da setame. Inaku ja prepoloviv dozata na magnezium, sega primam po 300mg dnevno.Treba da ostavam teloto da ima vreme da mi se spremu za poroduvanje.Epten sum nestrpliva da vidam sto zverce sme napravile so mm Imam trema kako se nablizuva terminot,ama nitu sum prva nitu posledna,mora bebus od nekade da izleze
Мешињa дa прaшaм зa рибa дaли и кaквa јaдете? Имaше нели еден вид кoј не е препoрaчлив дa се јaде рaди кoлилинaтa нa живa штo јa сoдржи?
Мислам дека туната и другите конзервирани риби не се препорачани, ама верувај, се што не е во големи количини не е страшно, така да и туна чат-пат да си каснеш нема зијан И викаат жива риба да не се јаде (како суши), ама ние македончињата посекако си ја готвиме Инаку рибата е многу корисна за време на бременост... јади си пастрмки, ослич, лосос... што ти сака душа
Јас јадам пастрмка ослич и уште една која со мојот бејби бреин во моментов не ми текнува хахаха Ваљда е ок
Изгледа јас ја утнав темата, заборавив дека трудниците не се спремни да примат критики, па затоа жал ми е што некој работите ги сфати лично и им се извинувам. Како што реков, никого не посочив (ниту судев, како што рече @slobodka), туку беше само моја констатација. Доаѓам тука зашто се осеќам убаво и корисно кога можам на некоја да и дадам совет кога гледам дека никоја друга неможела да даде слично искуство. Затоа и не е убаво тие што "не припаѓаме" на темава да не нарекувате падобранци, како што на ниедна друга тема неможеш на некој да му забраниш птистап да даде мислење затоа што не соодветен. Тоа е исто како да ми кажат и во темата за доење дека нема потреба да споделувам мислења кога веќе не дојам, бидејќи сум заборавила како е, и слично. Сум раѓала пред една година, не пред 20-30 па да не се сеќавам. Ви посакувам лесна бременост и лесен пороѓај, сите да си родите здрави дечиња, гледајте само позитивно, а јас ќе се приклучам на темава кога повторно ќе бидам "соодветна" за неа
Искрено, јас мислам се е добро ако се јаде ограничено. Тој е мој став цело време. Прашуваме дали смее риби, вода. сокови, овошје, зеленчук, а никој не зборува за хамбургери, пржена храна, торти, чипс и останато што спаѓа во junk food. Не дека и тоа ќе му наштети на бебето, ама генерално треба да си гледаме да јадеме здрава храна, богата со витамини, и секако она што не тера да се осеќаме убаво, што не ни создава мачнини, и да не се прејадуваме. Со се ако се претера не чини, секако. Јадам и здрава храна цело време, ама си каснувам и чипси, смоки, благо... не многу различно од претходно што правев. Па искрено и црвено вино се имам напиено по една чаша 3-4 пати до сега (и да сме реални, баш во тој месец кога хемоглобинот ми се задржа на високо ниво, хаха, сите други месеци опаѓаше освен месецот кога пивнав винце на неколку пати... значи може и тоа да е здраво). Бебето според докторот е во одлична состојба, идеална тежина, мерки, одлично напредува, активно и здраво. Освен што го носам ниско цело време (тука не можеме да бираме) и малку ми се скрати грлото на матката заради тоа, сега веќе расти и тежи, и малку железото потпадна, друго е ОК. Затоа, терајте си како што ви е убаво, и слушајте си го телото тоа е најважно. Самиот организам си знае што му треба