A tuna konzerva dali e bezbedna za jadenje?? od vreme na vreme mi se prijadvit ama se vozdrzuvam... imajte ubav den
Јaс пa рибa не мoжaм дa смислaм, никoгaш не сум јa јaделa ќе земaм сегa витaмини сo oмегa 3. Нaјвеќе штo јaдaм е oвoшје зеленчук вo мнoгу гoлеми кoличини. Чaт пaт и пилешкo месo, другo не мoжaм, иaкo телешкoтo е здрaвo не мoжaм дa гo јaдaм.
Se soglasuvam so tebe, se shto e vo granica na normalata e dobro...samo da ne se preteruva.... Jas iskreno jadam se shto sum jadela i predhodno, samo sega moze malku poveke ovoshje ...Shto znachi deka kasnuvam i Blago i Cips i Przena hrana pa eve sum super pu pu a i ne sum neshto mn popravena do sega ... A za vinceto imam prashano deka ne e shtetno po malku da piesh, jas sekoj vtor den moze pijam po edna mala cashka navecer go druzam mm mi dodeka gledame filmce a za Pivoto imam slushnato deka posle 7mi mesec e preporaclivo da se pie po edna cashka u denot zaradi melkoto ( isto i Boza ) ...Taka da da si praime kako nas ni se saka bez preteruvanje sekako ...epa ziveli
I jas nesto vo posledno vreme si pivnuvam po edna caska vince I pivce cat pat, a ne piev cela bremenost skoro ic, da pouzivame uste malku, eve sega mm mi svari kafence si pijam
Dushickata ti bara da pivne vince,pivce.... ic da ne ti e gajle po malku ete pivkaj si Neka vi e nazdravje kafenceto
Мешиња да ве прашам, од вчера пијам Тотхема- и извинете на израз ама и од вчера имам "тенкосеритис" А читам дека од Тотхемата може да дојде до запек.... Можно е до толку да е се обратно кај мене хаххаха ??? Прво мислев да не е некој вирус ама па немам никаков друг симтом
Девојки пиете ли фемибион или некој др. мене матичната ништо не ми спомна само фолна и магнезиум пијам а на крај на прво тром. сум. Незнам дали да барам за второ или касно е веќе. И дали јадете луто, мене мнгу ми се јаде па поткаснувам по некое пиперче
Devojki prokrvariv ne tece mnogu, ama na gakite imam pogolema locka krv. Vednas bev vo brzata pomos da mi stavat progesteron depo I mi kaza da go prekinam aspirinot. Ima li nekoja iskustvo??? Tolku li ke bide mojata srekja???
@Libra88 , можно е од аспиринот да е, познато е дека може крварење да предизвика. Прогестеронот би требало да ти помогне. Го проверија плодот? Се е во ред? Јас на сам почеток крварев, ама не чиста крв, примав утрогестан вагиналети. Ако те виделе на ехо треба да знаат што е, може хематом да е, може стара крв, или пукнат капилар. Што ти рекоа?
Ne me gledaa na eho, samo na brza pomos bev da mi udrat progesteron, a staviv I vag. utrogestan. Se molam samo da ne prodolzi. Utre sabajle ke se slusnam I so maticniot pa kaj nego ke odam, se nadevam ke se gleda.
Mila ne se plasi odmaraj sega i utre otidi do maticniot i jas prokrvarev pa se sredi posle ne grizi se ke pomine toa e stara zaostanata krv koja mora da istece taka mi rekoa i mene i taka i bese pomina posle..
@Libra88 , утре на гинеколог обавезно, за да ти е мирна душата. На ехо се гледа од што може да е и дали е опасно или не. Ќе те чекаме да ни кажеш.
Mozno e da e od aspirinot, jas go piev i prokrvarev vo 9 nedela, vednas go prekinav, za srekja bebco bese ok, miruvav dva meseci i piev dabroston i progesteron inekcii primav, ne se sekiraj, odmaraj ama mora i na eho da te vidat
zdravo mamicki, 16 nedela i 3 dena sum, denes bevme vo Sante Plus kaj d-r Olivera Arnudova na rutinski pregled, mi kaza deka vo mozoceto na bebeto i vo dvete komori ima poedinecni cisti. Dali nekoja imala iskustva da mi kaze. Doktorkata rece deka bi trebalo da se izgubat okolu 25 nedela.
Лично искуство немам, но и други девојки имаат споделено искуство како твоето а и имам читано на таа тема. Точно е дека во многу случаеви се појавуваат, и најчесто исчезнуваат дури и без да знаеме дека воопшто се појавиле.
Sega veke nema nisto, pred pola cas imav kafeavo malku na toaletot. Se nadevam deka bebus e vo red. Utre sabajle ke vidime.