Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.580
    Кафеавото ми звучи ОК и познато, барем така беше во мојот случај :) Опушти се, мада знам дека е тешко, и мене душата ми беше стегната тогаш... сепак најризичен период е.
    Ќе биде се во ред ;)

На Bebulleee, Libra88 и danichap им се допаѓа ова.
  2. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Ne mi e jasno zosto da go davaat aspirinot koga predizvikuva vakvi raboti??

3. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.580
    Не кај секој предизвикува крварење, зависи од организмот, ваљда. Мајка ми користеше кардиопирин што е исто со аспирин и носот и крвареше како река, на болница не можеа да ја запрат никако. Кај некои не делува така. Откако го прекина, нема мака со тоа. Знам дека ова нема врска со бременост, ама ете пример како тој лек може да предизвика крварење.

На Libra88 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.996
    Допаѓања:
    4.214
    ја мислам не ти е од аспиринот на многу го даваат и е доста битен до 12 г.н а после функцијата негова ја превзема плацентата вака ми објаснуваше докторот ако добро се секавам.
    Можно е да ти е од комбинацијата на клексан со аспирин, ако не се лажам примаше и тоа, ако уште ги примаш прашај и за нив да не треба да се прекинат.

5. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Da, gi primam I kleksanot, no vecerva mi kaza da ne se bockam. Utre ke se slusnam so nea da mi kaze sto I kako, oti deneska samo so sestrata se slusnav.

6. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.580
    Леле луѓе ме искина желудникот цела вечер. Не се киселини туку болка. Пробав Гастро Гард, пробав сода, чај од нане и камилица... ништо не помага. Кажувајте чаре, плис.

7. Asiana

Asiana Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    938
    Леле и јас со киселиниве не можам да излезам на крај, дај споделете нешто ефикасно..

8. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.580
    Мене за киселини Гастро Гард или Рутацид ми помага.... исто семка од маслинка да голтнам, или лажиче сода со малку вода. Ама за прв пат кај мене не се киселини туку болка.

На Asiana му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Dali koristite sekojdnevni vloski I kakvi???

10. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.527
    Не, никогаш не сум ги ни користела ни порано, не се воопшто препорачливи поготово па не сега. Само памучни гакички, притоа пеглани обавезно :)

11. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Jas si jadam si pravam salati bas so tie od konzerva

На Adina и jacqueline.s им се допаѓа ова.
  12. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.580
    Јас пак цел живот користам, и не можам да замислам ни ден без нив. И тие се памучни, незнам зошто не би биле препорачливи. Инаку, на Adeline да и одговорам, користам Виолета моментално, ама и оние од Кам не се лоши. Само гледај да се памучни, а не најлонски, за да не потиш. А за пеглање гакички, не практикувам оти мислам и да ги испеглам после перење, кога ќе ги ставам во фиока тоа не е стерилна средина, исто ти се фаќа дали е пеглано или не :)

На Bebulleee, Smizzy, MaLeCkO :) и 2 други им се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.270
    Јадам се, освен благо во ограничени количини, скоро па ич :( Мм ко некој цајкан над мене ме пази. Инаку моите проблеми со болки во стомакот завршија и тоа само од магнезиумот, али карлицата овие два дена ме уби.
    Утре на работа, едвај чекам да дојде Март и да не идам веќе на работа :( Веќе ми се смачи ислрено, ама битно мие да не седам цело време оти па и дома не се доседува.

14. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Peglani ?? :)

15. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Okej fala Znaci kako sto mislev ke najdam nekoj nemirizlivi zosto vaka bez niv dva tri dena sum pobudalev

16. MaLeCkO :)

MaLeCkO :) Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2015
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    384
    Jas od moe licno iskustvo ke ti kazam da ne se sekirash ne se opasni ... isto i mene nakaj 17ta nedela mi gi primetija na glavceto na bebeto i na dvete strani,a pred toa nishto nemashe i do 28ma nekade mu se izgubija i sega gi nema :)

17. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.580
    @zalosna , да има луѓе кои ги пеглаат гаќите, во смисла дека високата температура од пеглата ќе ги убие сите бактерии. Тоа е точно, ама само моментално, затоа што се разбира дека со самото прибирање во фиока, или каде и да ги чуваме, тие се подложни на бактерии. Ако сакаш стерилно, треба да го спакуваш врело во специјална затворена стерилна кеса каде ќе нема допир со воздухот или било која друга содржина, како што прават по болниците и слично... ама по дома исто ти се фаќа само трошење време. Не е прв пат да слушам за пеглање, многу практикуваат... само мене ми нема смисла, со моите скромни познавања на тема стерилизација.

На Bebulleee, m.i.g, podravka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. MaLeCkO :)

MaLeCkO :) Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2015
    Пораки:
    319
    Допаѓања:
    384
    @Adeline
    Jas isto koristam i pred i sega vo tekot na bremenosta sekojdnevni, gi koristam Clinyc vo Ramstor gi ima...pamucni se isto i zadovolna sum :)

На Adeline му/ѝ се допаѓа ова.
  19. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Da da razbrav na sto misli ama od toa nisto nema..taka ce treba i so narakvici da peglame i diplime..neli pod noktite ima eden kup bakterii :lol:

На jacqueline.s му/ѝ се допаѓа ова.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.270
    Се слагам за стерилизацијата. А влошките на Jesa од ДМ се топ, памучни и непарфимирани, ги купувам ама мм ми ги троши, ги става на кошулите под мишка и секогаш ме остава на крај без ич и се нербирам и ндже купувам веќе. Ете маж, за глупости први се :D Си купив само бели гаќи сега и ги вријам, нонемам јас мака со инфекции, освен со уринарните, а од вагинални досега освен кандида од антибиотик друго не ме фатило, да не се заречам де.