Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. zalosna

zalosna Форумски идол

Jas nikogas vo zivotov ne sum gi peglala gajcite pa nikogas sum nemala problem so nekakvi bakteri kandidi i .... Pu pu dane se zareknam :):|

MaLeCkO :) and Pcelka94 like this.
  2. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Aman be lugje i sekojdnevni li ne smeele da se koristat? Od kade pa sega ova? Jas pa celo vreme si koristam sekojdnevni, mirizlivi. I do sega fala Bogu se e vo red. Brisevi chisti, bebush bucko. Mislam deka mnogu se potresuvate za nebitni raboti, i za jadenjevo ve chitam. Nekoj vi objasnuva deka se dodeka ne e vo golemi kolichini toa jadenje shto ''ne smee" da se jade vo bremenost ne e strashno i vie kako da ne go ni poglednuvate toa i povtorno so istite prashanja od tipot kasnav malku tuna shtetno li e? :) Olabavete se malku, uzhivajte. Ova treba da vi bide eden od najubavite periodi vo zhivotot, ne si go troshete so bespotrebni grizhi (hollest) :f:

Kitten, Bebulleee, MaLeCkO :) and 7 others like this.
  3. butterfly *_*

butterfly *_* Истакнат член

Значи не секој организам реагира исто на одредени суплементи,ние ја имаме таа среќа да реагираме различно од другите ,така да дефинитивно ти е од тотхемата ;)

MaLeCkO :) likes this.
  4. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

И јас пиев на почетокот Аспирин и после две недели прокрварев па докторот ми рече да го прекинам ама никогаш не дознав дали е од тоа или не:Битно со советите од докторот еве ја терам веќе 26-та недела.

zajka1, zalosna and jacqueline.s like this.
  5. Eli23

Eli23 Форумски идол

Mariangel, flower30 and AngelOfArh like this.
  6. Eli23

Eli23 Форумски идол

Не ги препорачуваат затоа што ја задржуваат влагата и полесно равиваат бактерии.
    Јас и покрај тоа избрав да носам.
    Само кога бев трудна не носев. Да не фатам бактерија, превентивно.

7. Libra88

Libra88 Популарен член

Sega se vrakjam od kaj maticniot, rece deka ne bilo strasno ova krvarenje. Me vide na eho I vika se nazira gestatski sakus no mnogu e malo, mozebi e rano, 2,2 mm..
    Ostanuva da si ja primam terapijata od utrogestan I progesteron, pa samo eden Gospod e golem, da se nadevame deka ke porasne, za edna nedela na kontrola.

zajka1, Babyboom988, kukla21 and 18 others like this.
  8. Eli23

Eli23 Форумски идол

Само позитивни мисли и мирување. ЌЕ биде се во ред. :hug:

mimidjon and Libra88 like this.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Добро утро! Викендашки ко што веќе се изјаснив шетавме, си пазаревме, малку го налутивме синко па реши да ми го каже филмот со карлицата, па вчера едвај се движев. Претпоставувам на крај на секое тромесечје е така бидејќи и пред крај на 3ти исто ми се дешаваше, ме кинеше карлицата. А претпоставувам веќе и една доза магнезиум не ми стига, затоа што навечер спијам ко да ме згазнал воз, буквално со болки се вртам а се вртам често бидејќи ми утрнува цела страна, па често полежувам и на грб да ми се одморат мускуливе, не знам веќе како да легнам, мислам и на облаци да ме стават да спијам ќе ме боли. Сабајлево беше некако незгодно завртено па го погалив и ме клоцна два три пати и се сврте, умен на мајка, а вчера сабајлето па си имавме циркузи, мм кај ќе го погалеше мешко таму му се вртеше таткиниот, буквално се местеше да се гали. Мислев само на мм така реагира ама излезе дека е големо галенце па сабајлево и мене ми се местеше :D

Во врска со магнезиумот, и мене ми предизвикуваат дијареа, ама па подобро дијареа отколку запекот што го имав, но во рамки на нормала, не да дехидрирам па.

10. Milla989

Milla989 Истакнат член

Здраво на сите. Ме интересира во која недела може да се почувствува бебето? Јас сум 19та и никаде го нема. Цело време му зборам да направи нешто да го почуствувам :D Се лоши мисли ми доаѓаат така у глава, едвај чекам да одам на преглед за да го видам, тогаш гледамдека мрда и ми олеснува.
    Само некои меурчиња од време на време ќе осетам во стомак, најверојатно тоа е :mm:
    Поздрав до сите и имајте убав ден. :coffee:

11. nevenask

nevenask Истакнат член

јас сум 20та недела и уште убаво го немам осетено. и мене ме фаќа така страв, се случува по 2 дена ништо да не осетам, се надевам дека е нормално

Milla989 likes this.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Не е нешто за плашење, мислам дека тек пред две недели асално го осетив да шутне, претходно беа се галења и меурчиња што викаш, како да ме грепка од внатре, како да ме скокотка. Иначе провери како ти е поставена постелката и тоа многу игра улога, ако е на преден ѕид ќе почекаш да порасне за да го осетиш убаво ко јас на пример. Немој со лоши мисли, само убаво мисли и убаво ќе се случува ;)

Milla989 likes this.
  13. alisijad

alisijad Популарен член

Знaчи кaквa стaнaлa темaвa чoвек дa му е стрaв дa прaшa нештo билo зa хрaнa, билo штo другo. Зaбрaнетo ли е дa се прaшa aкo е тaкa ете веќе дa не прaшувaм дa си знaм.
    И мене секoј дневни ми беa зaбрaнети oсoбенo пaрфимирaни. Лoм сум oд утрoгестaнoт и менувaм пo некoлку пaрa нa ден, ги перaм исклучивo нa 95степени сo предперење и ги пеглaм. Јaс гo слушaм мoјoт дoктoр a тoј ми рече не пoмислувaј нa секoјдневни, кoј сметa декa му гoдaт некa си стaвa.

kukla21, mimidjon, flower30 and 4 others like this.
  14. Libra88

Libra88 Популарен член

Da, mi otvori boleduvanje, sega doma ke si lezam I ke go galam mesko, sto poveke da porasne.

15. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се oтвoрилa гледaм дискусијa зa секoјдневни. Јaс не ги гледaм кaкo кoрисни и никoгaш ги немaм кoристенo. Сaмo oдгoвoрив нa прaшaњетo нa девoјкaтa, не јa убедувaв дa не ги кoристи, кaжaв сaмo јaс кaкo прaвaм. И дa, пеглaм дoлнa oблекa сo гoдини нaнaзaд, уште oд девoјче, мoже и ги пaкувaм пoсле не спoмнaв декa не :) Зa мене имa смислa пеглaњетo, a и ми беше препoрaчaнo вo периoдoт кoгa имaв прoблеми. И пoвтoрнo никoгo не убедувaв дa пеглa, туку кaжaв декa јaс зaдoлжителнo пеглaм :)

mimidjon and wannaBeMomma like this.
  16. Smizzy

Smizzy Популарен член

Секојдневните и претходно ги користев ретко така да неможам да кажам дали се штетни или не, но мое некое мислење е дека ако се менуваат често не би требало да направат проблем, но сепак послушај го докторот.
    А за храна, се умерено и најбитно убаво измиено (овошје, зеленчук) и термички обработено (месо, јајца) поради опасност од бактерии и секако јадете храна која ви одговара и не ви создава проблеми.

Mariangel, zalosna and alisijad like this.
  17. alisijad

alisijad Популарен член

аа ја изумив да кажам дека јас не ги пеглам одеднаш сите па да ги редам во фиока, туку си пеглам по потреба, ми треба нови, пеглам облакам, така да нема во мегувреме да се подложни на бактерии :P

kukla21, mimidjon and Bebulleee like this.
  18. MaLeCkO :)

MaLeCkO :) Истакнат член

hahha Fala mogu :) a prodolzi da gi piesh taka? Celo vreme istoto ti se slucuva so stolicata ili ti se normalizira so tek na vreme ?

19. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Ете јас немам никаков проблем, ги користам од пред да ја доијам првата менструација, воопшто, значи 15 години, ако беше штетно сигурно до сега ќе ми се десеше нешто. Напротив кога немав купено неколку дена, се убив од чешање и се осеќав неубаво. Можеби кај некој делуваат лошо, кај некој не... затоа не би рекла дека НЕ СЕ препорачливи. Ако ви кажал доктор, ќе си го слушате докторот, сите имаме различна средина долу. А за пеглањето, немам ни време, ни потреба, па и непосредно пред облекување да ги пеглам, тоа значи еднаш два пати денот да пуштам пегла за гаќи, и плус не сакам да си го навикнам организмот на до толку стерилни услови, па после и најмал допир со било каква бактерија да ми смета.
    Баба ми имаше принцип се да е без бактерии, дури и мајка ми и вујко ми ги бањала како деца со хиперманган да нема ниту една бактерија. Мајка ми боледува од сите возможни алрегии на кожа. Така да, секој со своето, и најубаво е да си се слуша докторот, ама нема потреба да кажуваме дека не се препорачливи. Напротив, хигиенски се и можеме да ги менуваме при најмал исцедок без да си направиме проблем. Ако некој не ги трпи, тоа не е универзална вистина :)
    И доста е за влошките, да не тераме инает.

zajka1, Bebulleee, Mariangel and 2 others like this.
  20. MaLeCkO :)

MaLeCkO :) Истакнат член

Nevena ne se sekiraj normalno e, pogotovo ako ti e postelkata i na preden zid ushte poteshko se osekja, barem taka beshe vo mojot slucaj, jas isto kako tebe se osekjav paniki do sekoj pregled.... Za na kraj da mi ispadne deka postelkata mi e na preden zid i go osetiv taka ponormalno tek na 23/4 nedela duri... Ama zatoa sega pa dushata mi ja vadi hahhaah

nevenask and only44you like this.