Zdravo na site bas mi e milo Sto ima kade sa spodelam nesto Moe. Jas bev na ginekolog mi rekoa deka sum nekade vo 10 nedela no jas se üste ne sum sıgurna dobiv vo Juni ali krvarev samo dva Dena I toa ne crveno tuku temno kafeno bas cudno Zosto do togas mi se nemase sluceno. Inace mi trae 6-7 Dena. Samo vaginalno me pregledaa I mi zakazaa na 7 ovoj mesec ultrazvuk. Jas veke imam uzasni bolki vi grbot I dolniot del Od stomakot, a osekam I bodezi I nemozam da spijam I üste nesto denes na gakickite imav iscedok kafenkasta boja se isplasiv. Ve molam za sovet
Добро ни дојде убавица 20 со лесно и честитки за бременоста,незнам кога си била на др но треба да се консултираш за кафениот исцедок веднаш со матицниот гиниколог може ке треба прогестерон да примаш немој да чекаш многу време 7 ми е далеку . Јас се обидувам да не размислувам многу си сурфам малку и се освежувам со сокче во дворче ,а воздух ни за лек нема што ке беше оваа жештина.
Кај нас дува ветренце и затоа сега одма излегувам со мм да се прошетаме малку и да си ја разбистрам главата.. Инаку држете ми среќа закажав утре ке одам на преглед уште еднаш да ми го измерат бебушот и се надевам се ке биде во ред
Тотално ја поддржувам изјавата на Лолита. Никакви таблети шумечи или не шумечи не помагаат освен нагоре стапалото и инстантно поминува. Јас се будев на вечер во огромни болки, дури не испробав се и когс ми текна во цела мака за ова сега веќе сум раат.
Јуник Чик уживај се ке биде во ред ,позитивно така се договоривме нели Поздрави ја принцезата од тетки феминки .
Zdravo ubavica milo mi e sto si nova i jas sum nova tuka pa ti imas sreka ti posakaja dobre dojde i ti odgovorija mene ne ama dobro e se snajdov. I jas vo Juni imav samo dva dena i taka kafeavo pa vo Juli mi kasnese nekade 8 dena pa otidov na ginekolog mene me gledase na eho i vide deka sum bremena nekade 4,5 nedela taka da nemoj da se cudis sigurno si bremena, a za sega so ti se desava so kafeavoto i jas mislam da si pojdis na ginekolog povtorno da si proveris za svaki slucaj oti so toa nema igracka pozz
Aнуле88 сонце еве од мене едно топло добро ни дојде немој да ни се лутиш одма . Мило ми е што не дружиш и што ке ги споделуваш со нас твоите труднички денови.
морам да ве поздравам и да ви кажам дека многу ми е полесно вечерва , конечно залади малку времево, се диши некако сега со бејби бу се одмараме затоа што вечерва бевме фрлени на чистење по дома и си јадиме сладолед, ајде бујрум кој е за
Еве ме и мене. Бевме на контрола, се гледавме, дундето наше кога кажа ќе зева, едно усте што отвори што да ви кажам, се испосмеавме сите Викаме ако така уште сега отвара уста, кај ни е крајот Инаку се е во ред со мене, наводно нема ништо проблем, арно ама на следните болки ќе треба да одам на ЦТГ, да видиме дали се контракции. Најискрено се надевам дека нема да се тоа. Си одговараме за неделите со сите димензии, само уште да видам што значи кратенката EFW , да не знае некој??? Сликичка не ни дадоа, но затоа се изнагледавме добри 40мин.
^ meU, не припаѓам на темава ама гледам дека бараш одговор. Прочепкав малку на интернет и најверојатно EFW е всушност кратеница за Estimated Fetal Weight. Се надевам дека ти помогнав.
Ne be leontina ne se lutam posebno ne na tebe oti si celata vozbudena si cekas prinova vo domot neka ti bidi so lesno a i jas da si se najdam vo muabet I jas odvaj ceka da si odam kaj moite vo Struga i da si se iznasedam veke nervoza me fati za tamu od zeskovo i od dosada po doma
leontina фала ти мила за подршката, а за поздравче обавезно ке ја поздравам само да ми е жива и здрава, не можам вака се нервирам не можам да заспијам и да дочекам до утре Ануле добре ни дојде и ти, извини сме те испуштиле , возбудени трудници што да правиш.. Добра ноќ мешенцаа
Леле ама се изврна баш освежи, мужето и малава спијат, а јас станав ноќна птица се подоцна и подоцна останувам па поспивам насабајле да им кажам добредојде на новите труднички луфтирам и легнувам на свежинава
девојки, мили мои трудни мешиња, како сте ми? Јас чистам деновиве сум се растурила по дома како роб сум, немам многу време за интернет ама од утре сум при крај, многу сум уморна, ова чистењево во ваква состојба не е баш лесно ама морав. Добре дојде на новите трудни мешиња, имајте си лесна бременост. Кај нас не заврна и многу е жешко, ама среќа имало некој паметен ги измислил климите и се спасувам имајте добра ноќ сите сонувајте слатко ајлавју
Добро утро трудничкиии, како сте денес? Дали се разладивте малку од дождот кој не разлади баш во изминатава ноќ? Кај нас од 4 сабајле до пред 2 саата грмеше, истураше као никогаш и ете сега дури и излегува и сонце ама си е баш разладенко, супер. Иначе јас сум ок, немам ниаккви проблеми, вчера цел ден у шетња и синоќа у 1 се прибрав и ете денес рано рано станав, не можев веќе да спијам. Поздравче до сите и
Fala ti mnogu navistina mi treba nekoj so koj ke mozam da spodelam, posto vo momentov nikoj ne znae deka sum bremena.Ne sum vo Makedonija i toa mi e problem ali se nadevam deka ke se sredi se i deka ke nema nikakvi problemi. Vi prakam guski i pozitivna energija se nadevam deka seke bide onaka kako sto sakate Minatata nedela bev na lekar, me sum vo Makdeonija pa zatoa imam poteskotii ovde da odam na pregled...ke se potrudam ovaa nedela da idam da vidam sto e problemot i zosto imam bolki neznam ni dali e normalno posto neznam tocno kolku nedeli sum navistina sum zbuneta. Mene doktorkata me pregleda vaginalno i mi rece deka od prilika sum dva meseci se nadevam deka e taka pa mi zakaza na 7 ultrazvuk za bremenost megu 11 nedela i 17 nedela, taka da sigurno nema nekoja utka. Malku mi e tesko da se prilagodam na ovoj sistem tuka, zlatna makedonija mozes da odis na lekar koga i da imas potreba a ovde bez da zakazis nikoj ne te poglednuva. Drzete mi sreka da bide se kako sto treba pozdrav
Јас ти држам среќа . Ме интересира сега да ми кажат тие што веќе се 8 или 9 месец, кои тестови и на колку време ги имаат направено?
Добро утро и од мене мешиња. Јас денес сум се изнаспала ,а бога ми и ми требаше. Вака се немав наспано многу одамна. Значпи ова треба да е кратенка за тежината на дундето Хммм секаде прочитав дека треба да тежи до 1000гр, а ова моево тежи 1182гр, машала. Прасенце на мама, ако нека си качува сега на килажа , па да не ја мислам. Со среќа уник, и без гајле, јас мислам дека се ќе биде како што треба, ама барем да ти објаснат убаво. Теа во 36н , се прават микробиолошки тестови.
Ајде со ДИмчев се е лесно ќе видиш, ќе ти каже се што треба и насмеана ќе излезеш од таму... Поздрав многу те чекаме да пишеш