Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. alisijad

alisijad Популарен член

Па не дека тераме инат ама не се препорачливи, во глобала, а дека има многу на кои не им напшравиле проблеми има не велам не. но сепак јас не знам гинеколог а ги препорачал до сега. Реков кому му годат нека користи ама мене кога доктор ќе ми рече не чинат, не ставај значи има нешто и јас се држам до тоа.

Иако дневните влошки се промовираат како нужни, реалноста е дека истите се сосема непотребни. Гинеколозите предупредуваат дека постојаното користење на секојдневни влошки, како и тампоните при менструација, не се добри за здравјето на вагината, бидејќи создаваат средина за развој на инфекции. Доколку морате да користите тампони, задолжително менувајте ги на секои 2-3 часа.

mimidjon, anastasijaki and Bozica1980 like this.
  2. butterflysk

butterflysk Популарен член

Секој гинеколог ќе ви каже дека секојдневните влошки, тангата, миризливите интимни марамици, интимните купки, , непамучни гаќи, дека не се соодветен и правилен избор, дека се извор на инфекции, нехигиенски и непрактични. Има ситуации кои се исклучок, ама за редовна употреба ниеден гинеколог нема да ви препорача тоа е факт.

kukla21, anastasijaki and Bozica1980 like this.
  3. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Дa рекoв декa не се препoрaчливи зaштo не се, не знaм кoј гинекoлoг би ги препoрaчaл?! Имa рaзликa oд не се препoрaчливи дo стрoгo зaбрaнети зa упoтребa. Тoлку oд мене зa влoшкиве, немaм нaмерa дa се убедувaм.

mimidjon and zalosna like this.
  4. zalosna

zalosna Форумски идол

Jas od 18 god koristam samo tamponi.. vloski imam koristeno samo posle porajgaj prviot mesec i normalno gi menuvam po potreba tamponite nekogas i pred vreme ..pa sum nemala nikogas bakterii ili nesto slicno pu pu skraja da e :) a imam slusnato denka ne bilo zdravo ama toa e ne mozam da podnesam vloski se me nervira cesa mi idi kozata da si ja iskinam:@:rofl:

5. Верче4

Верче4 Популарен член

јас ги направив контролните брисеви ureaplasma е негативен сега, исто излезе дека и во уринокултурата ја нема е.коли. Е сега имам како пукнатинки на ципата надворешно од левата страна многу ме чеша па докторката ми зема брис од тоа запишан е како брис од вулва и излезе од него дека имам Staphylococcus aureus. Дали некоја имала искуство со ова во бременост? Среда сум на гинеколог па не сум мирна до тогаш. :worried::worried:

6. zalosna

zalosna Форумски идол

okcenzi likes this.
  7. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Од која недела бебчето почнува да слуша?

8. okcenzi

okcenzi Популарен член

Бев мила и на ЦТГ ама малава нема абер, па закажавме за во среда со провокации, ако не и текне да излезе до тогаш.

zajka1, MaLeCkO :), slobodka and 2 others like this.
  9. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Со лесно :)

okcenzi likes this.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

На што е сензитивна оваа бактерија? Што ти препорачаа? Ти препишаа нешто? Ако е надворешно можеш и со камилица да правиш промивки, ама регулар користи си и антибиотик што ти препорачале.

11. Mariangel

Mariangel Форумски идол

So lesnooo (fingers)

okcenzi likes this.
  12. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

S.Snezana and Irrepleceable like this.
  13. nevenask

nevenask Истакнат член

па во извештајот од првиот скрининг во 12та недела ми стои дека постелката е на преден ѕид, така да веројатно од тоа е

MaLeCkO :) likes this.
  14. butterfly *_*

butterfly *_* Истакнат член

Додека ги користев не ми се нормализира столицата,само еден ден да не се напиеш и тогаш одма разлика се чувствува,а баш мене воопшто не ми сметаше тоа баш ми годеше...ама ги пиев со витамини ц на празен стомак и некако ми се згадија па преминав на Haemovit Plus од вториве само подобро се поднесуваат а со столицата истото се дешава

MaLeCkO :) likes this.
  15. Верче4

Верче4 Популарен член

Има наведено антибиотици на кои е сензитивна па среда сум на преглед закажана ќе видам што ќе ми каже докторката инаку да надворешно е правам редовно промивки со камилица за кратко поминува чешањето и после пак исто. Пишува и тука за локална употреба најверојатно нешто да ми се даде за надворешно да користам.

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Па штом е на кожата не е вагинално внатре би требало да ти даде крема. За секој случај, миј се со камилица и чекај до преглед.

17. Верче4

Верче4 Популарен член

Фала ти, ќе се мијам секако па ќе видам среда што ќе ми даде.

18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Пробај и со сода или растворен јаболков оцет, на пола литар топла вода стави една лажичка сода или пак една супена лажица јаболков оцет. Обично еднаш сабајле се мијам со сода, а после до крај на ден на секое одење во вц со јаболков оцет и вода топла, со шприц се мијам за да не се направам лом. Ова кога имав проблем со кожата околу вагината, цела ми беше црвена и се лупеше.

Нормално во консултации со гинекологот, никако на своја рака во бременоста нешто.

Верче4 likes this.
  19. Ververica

Ververica Истакнат член

Мешиња бев на ехо денес да видиме малава...30+5 сум и ми кажа докторот дека е две неделни понапредна 1700 гр е ..плодова вода се си е супер:inlove: Само ме загрижи докторот ми кажа дека постелката е позрела ама дека нема место за паника за 3 недели на контрола? Што значи тоа може некој да ми објасни???:worried:

Mariangel likes this.
  20. Morenaa

Morenaa Истакнат член

Женски да не знае некоја во Битола дали и каде има бутици за трудници?